Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фурор на "Дунав" Селановци във Врачанско

Снимка: ФК "Дунав 2016" Селановци

Мъжкият отбор на "Дунав" Селановци приключи много силен есенен полусезон. В областната футболна група на Враца възпитаниците на треньора Любен Иванов постигнаха 7 победи, едно равенство, допуснаха само две загуби и ще зимуват на второ място в класирането с равен брой точки (22) с лидера "Септември" Гложене. 

"Много успешен сезон за ФК "Дунав 2016" Селановци! Участвахме в първенството на "А" Областна футболна група Враца и направихме прекрасни мачове. Преди това проведохме и много добра подготовка с контролни срещи, което се оказа много положително. В първенството завършихме с равен брой точки на първо място с ФК "Септември" Гложене. Победихме отбори като "Ботев III" Враца, Хайредин, Бутан, "Радецки" Козлодуй, което много ме радва и се чувствам горд от това постижение на момчетата. Тази година разчитахме основно на 16-17 футболисти. Повечето са от Селановци. Денис Петров, който стана голмайстор на групата, е от Бутан. От Мизия са Цеци Лазаров, Вени Николов. Да не забравя вратаря Александър Борисов- Орела, който се представи блестящо. Искам да благодаря на момчетата за показаното старание, желание и уважение към мен и към ФК "Дунав 2016" Селановци. Също така искам да благодаря на Община Оряхово и лично на г-н Росен Добрев за помощта, без която ние нямаше как да играем в първенството. Благодаря и на г-жа Росица Койнова от Кметство Селановци, която също помага много на футбола", каза за Радио Видин треньорът Любен Иванов.

Детският отбор на "Дунав" Селановци също се представи достойно през есенния полусезон.

"Детският отбор игра в Регионална група Монтана. Съревновава се с клубове като ПФК "Монтана", ПФК "Ботев" Враца, "Чавдар" Бяла Слатина. Много достойно представяне - играха с желание, с хъс и личи, че има израстване в тях. Измина един полусезон, от който не мога да не съм щастлив и доволен. Благодаря и на г-н Пламен Любенов Христов, който ми помага и води отбора."

На 16 декември футболистите и ръководството на клуба ще отпразнуват успешния сезон с коледен банкет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Два златни медала за видинчанин от международно атлетическо състезание

Състезателят на видинския клуб "Радуканови" Георги Петков постигна две победи в спринта на международния атлетически турнир “Нови звезди” в София. 18-годишният Петков спечели бягането на 100 метра при мъжете с личен рекорд от 10.97 секунди. Втората победа за видинския атлет под проливния дъжд на стадиона на НСА дойде на 200 метра. Там възпитаникът на..

публикувано на 17.05.24 в 08:22

Жена ще ръководи срещата между дубъла на ЦСКА 1948 и "Бдин"

Кристина Георгиева бе определена за главен съдия на срещата между втория отбор на ЦСКА-1948 и "Бдин" Видин тази събота. Асистенти ще й бъдат Асен Крумов и Иван Иванов. Четвърти съдия е Валентин Стефанов, а съдийски наблюдател - Стефан Иванов. Началото на срещата е от 18.00 часа, на 18 май, като двама играчи на "Бдин" Видин ще пропуснат мача поради..

публикувано на 16.05.24 в 12:59

Наказаха трима за мача "Локо" /София/ - "Ботев" /Враца/

Футболистът на врачанския "Ботев" Клери Сербер, който получи два жълти картона в последния мач на своя тим, ще пропусне следващата среща. Освен, че ще гледа по телевизията гостуването в София на "Локомотив", франзуцинът ще бъде глобен и с 400 лева – толкова е имуществената санкция, която му наложи дисциплинарната комисия на БФС след срещите от 32-ия..

публикувано на 16.05.24 в 08:29

Елитен рефер за дербито на стадион "Огоста"

Ивайло Стоянов бе назначен за главен съдия на дербито "Монтана" – "Септември"/София/ от 33-ия кръг на Втора лига. На елитния рефер ще му помагат Костадин Тановчев и Венелин Иванов.   Четвърти съдия е Иван Иванов.  За делегат от Спортно-техническата комисия на БФС изпращат Цветан Георгиев. Мачът на стадион "Огоста" е в понеделник от 15 часа.

публикувано на 15.05.24 в 12:04

Определиха съдиите за мача на "Ботев"

Никола Попов получи наряд да ръководи гостуването на "Ботев"/Враца/ на "Локомотив" в София. Двубоят от 33-ия кръг на Първа футболна лига е в петък и ще започне от 17.45 часа на стадиона в квартал "Надежда". На главния съдия ще помагат Георги Тодоров и Георги Минев, а наряд за четвърти рефер получи Мариян Гребенчарски. За спорните моменти ще отговарят..

публикувано на 15.05.24 в 11:34

Кимия Ализаде със златен медал от европейското по таекуондо

Натурализираната иранка Кимия Ализаде донесе първи медал за България.  Придобилата БГ-паспорт и станала врачанка състезателка стана европейски шампион по таекуондо в Белград.  В сръбската столица Ализаде направи фурор и спечели 10 рунда. Тя беше безупречна в категория до 62 кг при жените и заслужено се окичи със златния медал. Родената в Иран..

публикувано на 14.05.24 в 07:05

Ботев (Враца) все по-близо до спасението

Ботев /Враца/ спечели важни 3 точки по пътя към спасението си в елита, след като победи с 1:0 Хебър в мач от 32-ия кръг на Първа футболна лига.  Единственото попадение реализира Марко Мажуга в 33-та мин. Той реализира след асистенция на най-добрия за домакиите на терена Клери Сербер.  Французинът можеше и да се превърне в антигерой за своите, след..

публикувано на 13.05.24 в 22:05