Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ход е процедурата за ремонт на филиала на Русенския университет във Видин

Стартира процедурата за ремонт на сградата на филиала на Русенския университет във Видин. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на университета, съобщи административният директор Момчил Станков.  Той поздрави студентите с празника: 

"Днес е 8 декември, имаме възможността да честитим празника на видинските студенти, защото Видин от 2016 година е университетски град. Да пожелаем на студентите безаварийно дипломиране, може би на първо място да са живи и здрави. На бъдещите студенти да кажем, че ги очакваме във филиала на Русенския университет, където ще получат обучение на много високо ниво. На бившите студенти им желая реализиране по специалността и отново да са живи и здрави. Тази година прекрачиха прага на нашето Висше учебно заведение - 147 студенти в 6 специалности, всичките са бакалавърски, на съответните бакалавърски специалности имаме и акредитация на съответните магистратури. Хубавата новина, която е дългоочаквана, че най-накрая стартира процедурата за реновация и ремонт на сградата на филиала на Русенския университет. Процедурата е обявена в ЦАИС /б.р. Система "Електронни обществни поръчки"..."

Офертите се приемат до 28 декември. Ремонтът ще е на стойност от 1 400 000 млн., средствата са на филиала на Русенския университет във Видин.

Филиалът на Русенски университет във Видин успешно обучава студенти от Северозапада над 7 години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Река Делейнска

Проливните дъждове наводниха имоти във Видинско

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд , съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър. Придошла е река Делейнска . Три екипа на видинската пожарна служба са съдействали на жители на село Делейна за прекъсване на електричеството и..

публикувано на 09.05.24 в 10:03

В РЗИ Враца започват да имунизират срещу коклюш

Министерството на здравеопазването въвежда от днес – 9 май, временни противоепидемични мерки във връзка с епидемичното разпространение на коклюш в страната. От Регионалната здравна инспекция във Враца организират на регионално ниво извършването на имунизации срещу коклюш по желание на бременни жени с документиран период на бременността между 27 и 36..

публикувано на 09.05.24 в 08:23

52 л/кв.м. са паднали във Видин тази нощ, жълт код за днес

В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло във Видин- 52 литра на квадратен метър, в Ново село - 42 литра и в Лом - 25 литра на квадратен метър.  Жълт код за значителни валежи за 11 области в Западна България издаде за днес..

публикувано на 09.05.24 в 08:17

Снимката на 8 май 2024 година

Традиционно през месец май Регионалното управление на образованието във Видин и Видинска света митрополия връчват наградите на класираните от първо до трето място в областния кръг на Националния конкурса "Бог е любов" . И тази година училищата от областта се включиха активно в него, спазена беше и традицията да бъдат представени творби в различни..

публикувано на 08.05.24 в 18:00

Ани Арутюнян е новият областен управител на Видин

Правителството прие решение, с което назначава четирима нови областни управители на четири области, сред които и Видин.  Ани Арутюнян, която с решение на Министерски съвет от днес е назначена за областен управител на Видин до този момент беше заместник-областен управител. Тя замени на поста досегашния областен управител Иво Атанасов.  Новият..

публикувано на 08.05.24 в 17:57

Предстои 15-ият преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави във Вършец

На 11-и и 12-и май Вършец ще бъде домакин на традиционния преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави, като участниците ще бъдат от цялата страна – съобщи кметът на общината Иван Лазаров.  "Готови сме, празнично ни е. Да не забравяме, че духовата музика е част от традициите и фолклора на Северозапада. Надяваме се и времето да е..

публикувано на 08.05.24 в 16:46

Съдът наказа мъж, превозвал мигранти в Монтанско

Наложено е наказание на обвиняем по дело на Районна прокуратура - Монтана за незаконно подпомагане на мигранти , съобщиха от Апелативната прокуратура в София. През октомври миналата година в района на прохода "Петрохан" той е превозвал с лек автомобил 7 граждани на Сирия. Мигрантите не притежавали документи за самоличност, като сред тях имало и..

публикувано на 08.05.24 в 16:39