Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна елха ще грейне в село Кутово

2
Снимка: НЧ "Просвета", Кутово

Празнична програма за запалване на светлините на коледната елха организират във видинското село Кутово. Тържеството ще е на 9 декември, от 15:00 часа, на площада в селото, каза специалистът "Гражданска регистрация" в кметството Елена Тодорова.

"Ще има много изненади. Дядо Коледа ще пристигне по необичаен начин, заедно със Снежанка. Дали ще падне с парашут, дали ще излезе някъде изпод земята, дали ще дойде с необичайно превозно средство, това ще видите, като дойдете на място. Ще има много изненади за малки и големи. Дядо Коледа ще раздаде подаръци на децата. За големите ще има греяно видно, дегустация от сланината от кацата на баба, ще има мекички, които ще се приготвят на площада, канелени сладки, ароматен чай и още много, много хубави неща. Заповядайте, добре сте дошли!"

В 17:00 часа ще бъдат запалени светлините на елхата. Тържеството е организирано от кметството и читалището в село Кутово.

Галерия

Вижте още

Расте броят на безработните във Врачанско

Безработните в общините Враца и Криводол са се увеличили с 58 за месец, показват данните на бюрото по труда в края на януари. Ръстът на новорегистрираните в сравнение с първия месец на миналата година е двойно по-висок – 124. По-голяма част от останалите без работа хора са в община Враца – 50, а 8 допълват бройката от Криводолско. Армията на..

публикувано на 24.02.24 в 08:14

Снимката на 23 февруари 2024 година

Инициативен комитет за борба с рака на гърдата организира флашмоб по повод Световния месец за борба с рака под надслов "Направи своя профилактичен преглед" в центъра на Враца.  След остър политически дебат и разменени упреци между партиите в управляващото мнозинство парламентът реши да възложи на предприятието "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности"..

публикувано на 23.02.24 в 18:00

Кръгла маса в Мездра ще обсъди проблемите пред новите учители

Кръгла маса с новоназначени учители ще се проведе в Мездра . Домакин на срещата е Професионалната гимназия “Васил Левски” в града. Идеята е по време на форума да стане ясно пред какви притеснения и предизвикателства са изправени новите учители в общината, за да им се помогне за по-лесно адаптиране в образователната система, обясни директорът на..

публикувано на 23.02.24 в 16:22

Ремонтират улици в община Мизия

Близо 13 милиона лева е капиталовата програма на община Мизия за 2024 година. При благоприятни атмосферни условия са предвидени да започнат ремонти на основни улици в града и малки населени места в общината, обясни за Радио ВИДИН заместник-кметът Стефан Каменовски :  "... Изчакваме времето да е по-подходящо, ремонт на една от основните улици "Петър..

публикувано на 23.02.24 в 15:38

Врачани се включиха с танц в борбата с рака на гърдата (снимки+видео)

Инициативен комитет за борба с рака на гърдата организира флашмоб п о повод Световния месец за борба с рака под надслов "Направи своя профилактичен преглед" в центъра на Враца . В инициативата се включиха ученици и представители на Младежкия център, Регионална библиотека "Христо Ботев", както и популярни личности.  "Целта на събитието е да..

публикувано на 23.02.24 в 15:05

Училище "П. Р. Славейков" във Видин ще получи средства за нов физкултурен салон

Средно училище „Петко Рачов Славейков“ във Видин е сред одобрените учебни заведения за изграждане на нов физкултурен салон по програмата на Министерството на образованието и науката. Проектното предложение е подадено през януари към Министерство на образованието и науката по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни..

публикувано на 23.02.24 в 14:47

Здравната инспекция установи замърсяване на питейната вода в монтански села

Замърсена с колиформи вода е установена в три села от община Георги Дамяново , област Монтана. Вода със съдържание на хром е засечена в частен дом в ломското село Станево. Различни отклонения по показател "колиформи" на водните проби, взети от селата Чемиш, Видлица и Ловица, община Георги Дамяново, показва справка за качеството на питейната вода на..

публикувано на 23.02.24 в 13:30