Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворително мотошествие организират в Козлодуй

Снимка: Фондация Искам бебе

Мотористи от Козлодуй организират благотворително коледно шествие. Средствата ще бъдат предоставени на фондация "Искам бебе", каза Александър Найденов, който е сред инициаторите. 

"В 11 часа ще се съберем в "Ботев парк" и в 12 ще тръгнем за почетната обиколка на града, след което ще спрем на паркинга пред училище "Св. св. Кирил и Методий", където по традиция винаги се събират благотворителни средства от жители и гости на града. Тази година каузата, която сме избрали е фондация "Искам бебе".

Коледното мотошествие се провежда благотворително в Козлодуй за четвърти път. 

"Винаги сме имали някаква благотворителна кауза и подкрепата на двата мотоклуба в Козлодуй, тъй като това е идея на мен и моя приятел Мирослав Станев. Двамата преди четири години решихме да се опитаме да направим нещо подобно. Винаги сме срещали позитиви и усмивки от граждани, подадена ръка от Общината и от полицията и помощ от тяхна страна. Хората винаги са се радвали. Дрескодът естествено е облечени като Дядо Коледа, за да се подпомогне коледният дух на Козлодуй. Коледа и Нова година са като едно ново начало и много бихме искали едни хора да са по-щастливи през следващата година, благодарение на нещо такова."

С парите, които бъдат събрани от благотворителното шествие, ще се подпомогне семейство от Козлодуй, каза Здравка Гергова, координатор на фондация "Искам бебе" за Северозапада.

"Тази година бях много изненадана, че тези млади момчета ми се обадиха с решението, което вече бяха взели - да подкрепят каузата на "Искам бебе", защото са си дали сметка, че нашият регион е с най-ниската раждаемост, най-висока смъртност и са решили, че това е най-важното нещо, което трябва да се случи на първо време, най-спешно - да подкрепим хората, които искат да имат деца, след това естествено да ги подкрепяме и в последващите неща, които следват за едно дете - да го отгледаш, да го възпиташ, да го образоваш, така че то да бъде достоен гражданин на нашата държава и се надявам те един ден да станат много добри родители с този пример, който дават, аз съм много емоционална от тяхното решение."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 27 септември 2024 година

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. Линията на бедност през следващата година ще бъде 638 лв., реши служебното правителство. Повишаването е със 112 лева, тоест с над 21% в сравнение с..

публикувано на 27.09.24 в 18:05

Млади писатели се събраха в Монтана

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. В „Празника на книгата“ в Монтана се включиха 20 млади писатели от цялата страна. В шатри, разположение на централния площад „Жеравица“, те представиха..

публикувано на 27.09.24 в 17:01

Обучение на социални работници се проведе във Видин

Обучение на тема "Методи за стимулиране на автономност и самостоятелност при деца и лица" се проведе във Видин . Насочено е към социални работници , каза  Маргарита Сариева от обучаващата организация   MRG Benefits. "Предвид това, че в социалните услуги хората идват понякога по-късно. Родителите понякога имат нужда от консултация..

публикувано на 27.09.24 в 16:28

В Монтана е издадена присъда за купуване на гласове на местния вот

Има осъден за купуване на гласове по време на миналите местни избори в област Монтана. За извънредния вот за парламент на 9 юни пък в Районна прокуратура са заведени 30 преписки. Няма осъдени. От полицията обявиха денонощен телефон за сигнали за предстоящите избори. По време на изборите за депутати за 50-ото Народно събрание в Районна прокуратура –..

публикувано на 27.09.24 в 15:41

АЕЦ "Козлодуй" организира Ден на отворени врати

На 5 октомври 2024 г. (събота) АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за всички желаещи да се запознаят с работата на българската атомна електроцентрала, съобщават от там. По време на проявата посетителите ще могат да видят един от следните обекти – пети блок, шести блок или Пълномащабен симулатор – точно копие на командна зала на шести блок. Желаещите да..

публикувано на 27.09.24 в 15:02

Ученици посетиха Административния съд във Видин

Ден на отворени врати се състоя днес в Административен съд-Видин . Инициативата се проведе в рамките на Международния ден на правото да знам. Институцията беше посетена от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. Те получиха 10 казуса, по които трябваше да дискутират и да определят има ли извършено..

публикувано на 27.09.24 в 14:37

Тодор Деков представя изложба "Красива България" в Монтана

Художникът Тодор Деков ще подреди и зложба-живопис и скулптура „Красива България“ в Регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана . Тя ще включва 35 платна, вдъхновени от български селца и градчета, каза Надежда Огнянова , експерт " Връзки с обществеността" към културната институция: "Художникът, сценограф, карикатурист, плакатист и приятел..

публикувано на 27.09.24 в 14:00