Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провеждат конкурси за директори на 23 училища в Северозапада

Снимка: Радио ВИДИН

Министерството на образованието обяви конкурси за директори на 6 училища във Видинска област. Това са Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков", Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"и Основно училище "Епископ Софроний Врачански" във Видин, както и училищата в Грамада, Бело поле и Рабиша. 

С конкурс ще бъдат определени директорите и на 6 училища във Врачанско. В списъка са Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство и Средно училище "Козма Тричков" във Враца, Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Козлодуй, началното "Д-р Петър Берон" в Оряхово и основните в Търнава и Ракево. В петте училища и една гимназия, от повече от 2 години има директори, които временно изпълняват управленски функции, затова се търсят титуляри, съобщават от Регионалното управление на образованието във Враца.

В област Монтана конкурси се провеждат за 11 учебни заведения. Четири от тях са в град Монтана - Езиковата гимназия, Трето, Четвърто и Шесто училище. Останалите са Второ основно училище в Берковица, Средно училище "Васил Левски" в Бойчиновци, гимназия "Найден Геров" в Лом и основните училища в Мадан, Замфирово и Сталийска махала. 

Кандидатите трябва да имат най-малко 5 години учителски стаж и диплома за висше образование „магистър“. Конкурсът се провежда на два етапа – писмен и събеседване. Кандидатите могат да подават документи за участие до 12 февруари в Регионалните управления на образованието. 

В цялата страна конкурси за директори са обявени за над 270 общински училища. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Постигнаха съгласие за съставите на СИК в Бойница и Грамада

Партиите и коалициите в Грамада постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. В консултациите с кмета Милчо Башев участваха представители на всички парламентарно представени партии в 49-ото Народно събрание.  63-ма ще са членовете на..

публикувано на 06.05.24 в 15:11

Приеха наредба за транспорта във Враца

Общинските съветници от Враца приеха на първо четене Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с превозни средства тролейбусен транспорт. Някои от основните моменти в текста касаят възможността за издаване и зареждане на превозни документ на електронен носител. Пътниците ще могат да закупуват дигитални карти и да ги зареждат, така както е в..

публикувано на 06.05.24 в 12:28

Литургия и курбан за празника на Антимово

На Гергьовден своя празник отбелязва видинското село Антимово. По този повод е подготвена специална празнична програма, обясни секретарят на местното читалище Цеца Христова.  "Предвиждаме празнична литургия в църквата с участието на владиката и църковен хор. Курбан, голям курбан ще има в двора на църквата, под липите. Ще подредим масите, хората..

публикувано на 06.05.24 в 10:53

Великденски събор организират край Алботинския скален манастир

Великденски събор подготвят отново край Алботинския скален манастир до видинското село Градец. По традиция празникът се провежда в подножието на светата обител на втория ден на Великден, който тази година се пада на 6-ти май, понеделник. Организатори на празника са кметството и читалището в Градец. В програмата е предвидено участието на самодейни..

публикувано на 06.05.24 в 09:48

Мездра отбелязва празника си

6 май, Гергьовден, се отбелязва като Ден на Мездра. Днес ще стартират официално и 50-тите юбилейни Празници на културата „Мездра май”.  Програмата за деня ще започне в 9:00 часа с Празнична света литургия в Храм „Св. Георги Победоносец".  От 10:00 часа на площад България” ще е ритуалът по издигане знамената на Република България, Община..

публикувано на 06.05.24 в 08:53

НИМХ: Предимно слънчево време на Гергьовден

Днес ще бъде предимно слънчево, прогнозират от Националния институт по метеорология  и хидрология. След обяд над планинските райони в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21 и 26 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 06.05.24 в 08:36

Почитаме св. Георги Победоносец

На 6 май Българската православна църква почита паметта на св. Георги Победоносец. Той бил смел воин в редовете на славните римски полкове, обясни отец Илия от Видинска епархия. "Георги се отличил в много битки и Диоклециан, без да знае, че той е християнин, му дал управителска титла. Тогава Георги бил на 20 години. Императорът го взел в царските..

публикувано на 06.05.24 в 08:00