Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административен съд - Видин: Изборът на кмет на Слана бара е недействителен

Снимка: Радио ВИДИН

Административен съд - Видин обяви за недействителен избора на кмет на село Слана бара. 

При повторното преброяване на всички бюлетини в съдебната зала е установено, че действителните и недействителните бюлетини за двама кандидати не отговарят на посоченото в протокола на секционната избирателна комисия. Различията, макар и минимални, оказват влияние на крайния резултат, обясниха от съда. Установените съществени нарушения, пряко засягат волята на избирателя и се отразяват на крайния изборен резултат, поради което трябва да бъдат проведени нови избори за кмет на Слана бара.

Решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд в седемдневен срок.

Припомняме, че кандидатът на Местна коалиция СДС Толя Иванова бе обявена за кмет на Слана бара след първия тур на местните избори през октомври миналата година. Решението се обжалва от Георги Миладинов, кандидат за кмет от коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ученици станаха адвокати и съдии за ден във Видин

Единайсетокласници от Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин участваха в симулативен съдебен процес в Административния съд в града. Учениците ще придобият ценен опит, каза Юлия Найденова , психолог в учебното заведение. Тя влезе в ролята на съдебен секретар: "Това включване в този симулативен процес, те са от..

публикувано на 18.06.24 в 15:01

Двама мъже са обвинени за трафик на мигранти в област Видин

Двама мъже, на 43 и 44-годишна възраст, са обвинени за превоз на нелегални мигранти до границата със Сърбия в област Видин, съобщават от Апелативна прокуратура. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа след специализирана операция на Главна дирекция (ГД) „Борба с организираната престъпност“ и ГД „Гранична полиция“.  Двамата мъже са направили..

публикувано на 18.06.24 в 14:35

Откриха над 168 000 къса недекларирани цигари и тютюн на Дунав мост 2

Митнически служители откриха 168 180 къса (8 409 кутии) цигари и 2 400 грама тютюн при две проверки в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Общо 6 409 кутии (128 180 къса) цигари и още 60 пакета тютюн, с български акцизни бандероли, са намерени в товарен микробус, пътуващ за Белгия и Франция, управляван от български гражданин...

публикувано на 18.06.24 в 11:38

Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

Зрелостник от Монтана издържа четири матури с отличен. Илиян Илиев и Велина Бойчева, изкарали шестици на зрелостните изпити и са номинирани за национална диплома. Трима зрелостници от област Монтана са издържали с "Отличен" матурите след 12 клас, спрямо един през миналата кампания. Велина Бойчева от математическата гимназия в Монтана е с..

публикувано на 18.06.24 в 11:20

119 безработни ще започнат работа в област Враца по програмата за заетост

Общо 119 работни места ще бъдат разкрити през тази година в област Враца , това стана ясно от утвърдения проект на Регионалната програма за заетост. Планираната заетост е за 5 месеца на годината на пълен работен ден и е на стойност от 694 748 лева. Освен финансовият ресурс по програмата, в заявените формуляри от работодатели – общински..

публикувано на 18.06.24 в 09:53

Жътвената кампания започна в Монтанско с народен обичай

В област Монтана откриха жътвената кампания - във Вълчедръм това стана с ритуал по стар български обичай. Местни земеделци споделиха, че очакват малко по-слаби добиви пшеница от миналата година. Между 500 и 600 килограма средно от декар пшеница и ечемик очакват земеделски производители тази година. Феди Фердинандов е земеделец от..

публикувано на 18.06.24 в 09:48

Разяснителна кампания за финансиране на проекти започна във Враца

  Разяснителна кампания, чиято цел е представяне на актуални и предстоящи процедури за финансиране на проекти със средства от Европейския социален инвестиционен фонд започна във Враца. Организатор е  Областния информационен център във Враца. Първата среща се състоя в Мизия.  От 20 юни до 5 юли предстоят срещи и в останалата част на областта, като има..

публикувано на 18.06.24 в 07:21