Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във врачанското село Паволче избират кмет на 10 март

Снимка: радио Видин

Насрочиха кметските избори във врачанското село Паволче. Вотът в населеното място ще се проведе на 10 март. Това личи от указ на президента Румен Радев. До повторния избор се стигна след като новоизбраният кмет Георги Василев се отказа от поста. Кметът изтъкна здравословни причини за хвърлената оставка, поради които не може да изпълни мандата си. След заявлението му за отказ от кметското място, Общинският съвет на Враца избра за временно изпълняващ длъжността кмет Вера Христова.


Василев беше издигнат от ПП "Български възход" и спечели балотажа срещу номинираната от ГЕРБ Теодора Игнатова, която се очертава като основен фаворит за предстоящите избори на 10 март.


По публикацията работи: Теодора Макавеева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разбиха престъпна група, източвала банкови сметки

Служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" неутрализираха престъпна група, източвала банкови сметки . Задържани са 11 души, участници в схемата, успели да прехвърлят към свои сметки и криптоплатформи 800 000 лева от 12 клиенти на банки. Специализираната полицейска операция е проведена под ръководството на Софийската градска..

публикувано на 06.06.24 в 14:48

Среща на клубовете "Млади възрожденци" се проведе във Видин (снимки)

Десетки деца от училища и детски градини във Видинска област се събраха в актовата зала на СУ "Любен Каравелов" за единадесетата регионална среща на клубовете "Млади възрожденци" . Сред официалните гости беше Васил Василев , председател на Общобългарския комитет "Васил Левски": "Горя от нетърпение да видя какво вие сте направили и като гледам как..

публикувано на 06.06.24 в 14:26

Откриха близо 60 000 парфюма, скрити между буркани, на Дунав мост 2

Общо 58 417 „маркови“ парфюма от 33 различни луксозни марки, скрити между стъклени буркани, задържаха митническите служители при проверка на два камиона в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Рекордното за последните над 15 години количество е установено в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция..

публикувано на 06.06.24 в 14:10

Враца взима над 7 милиона лева за асфалтиране и строителни дейности

В следващите месеци във Враца ще стартира цялостното обновяване на ключови пътни участъци , които са в критично състояние и не са ремонтирани повече от 10 години.  Кметът Калин Каменов подписа споразумение в регионалното министерство, с което се осигуряват над 7 200 000 лева за реализиране на мащабните строителни дейности в града...

публикувано на 06.06.24 в 11:32

Кола удари възрастна пешеходка във Видин

Лек автомобил, при движение на заден ход, е бутнал 86-годишна пешеходка във Видин . Инцидентът е станал вчера, 5 юни, около 17:00 часа, на паркова алея пред ресторант в района на Крайдунавския парк във Видин. Възрастната жена е паднала и е ударила ръката си. 31-годишният шофьор е откарал пострадалата в Центъра за спешна медицинска помощ. Медиците са..

публикувано на 06.06.24 в 09:51

Обновиха две детски градини във Враца

С обновени и енергийно ефективни сгради са още две детски градини във Враца, съобщиха от общинската управа.  Завърши ремонтът и внедряването на мерки за енергийна ефективност в сградите на детските градини "Радост" и "Слънце".  Дейностите в базите на детските заведения включваха - изолация на сградите, подмяна на дограмата, ремонт на покривите и нови..

публикувано на 06.06.24 в 09:30

Зарибиха с балканска пъстърва край Враца

Зарибиха реките във Враца с балканска пъстърва, съобщиха от общинската управа.  С 3 000 бройки от вида балканска пъстърва бяха зарибени речни корита във Враца и региона. Инициативата е на кмета Калин Каменов, Сдружение "Заедно за яз. Дъбника" и Мухаро-Спининг клуб "Огоста".  Рибите бяха пуснати в коритото на река Лева, в квартал "Бистрец", във..

публикувано на 06.06.24 в 09:00