Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов във Видин: Очаквам този път конгресът на БФС да е честен (ВИДЕО)

2
Снимка: Радио ВИДИН

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов започна от Видин обиколката си в страната преди изборния конгрес на 15 март. 

"За трети път се срещаме с футболните клубове в страната и се надяваме и другите кандидати за президент на БФС да направят същото", каза Димитър Бербатов във Видин:

"Вече три години водим тази битка, но тя отива към своя край, така че пак ще направим това, което зависи от нас. Едно от най-важните неща е да покажем уважението си към клубовете и да направим обиколка за трети път, да се срещнем с тях, да представя програмата си за развитието на българския футбол, да видя какви въпроси има от тях - все неща, които сме правили и преди, но смятам, че е напълно редно и професионално да направим пак."

"Не се плаша от конкуренцията, напротив - мотивира ме", добави Бербатов:

"Винаги е добре дошла, защото по този начин ме държи и мен "на пръсти", да знам, че има и други хора, които искат това, което и аз се опитвам да направя. Разбира се, човек трябва да има реална оценка за себе си. Ако има избори за постоянство, мисля, че печелим убедително, защото три години показваме постоянство, упорство и инат за правилните неща. Краят му се вижда. Изборът в крайна сметка е на клубовете. На всеки един от тях съм показал това, което искам да направя, опитал съм се да ги убедя в своите виждания и приоритети. Колко от тях ще изберат да повярват на мен и на моя екип, ще разберем на предстоящия конгрес."

Съдебните обжалвания на вписването на Михаил Касабов за временен президент на БФС са неоснователни, коментира Петър Величков от екипа на Бербатов:

"Те бяха четири - на Костадинов, на Лечков, на Румян Вълков и на Димитър Георгиев. Започнаха да ги прекратяват едно по едно. Две вече са прекратени. Така или иначе подлежат на прекратяване, защото са недопустими."

Димитър Бербатов този път очаква конгресът на БФС да се проведе според всички правила и да няма основание за обжалване на резултатите:

"Различното сега е, че Михаил Касабов е вписан като президент и мисля, че той ще направи конгрес по начин, по който ФИФА и УЕФА са го правили, както трябва да бъде. Следователно всички клубове не би трябвало да имат никакви притеснения, когато отидат да гласуват на самия конгрес, че трябва да снимат за кого са гласували, след това да изпращат снимка, да показват... Отиваш, по съвест зачеркваш и се надяваш да си направил правилния избор. Това е много важно, за да може конгресът да мине както трябва. Журналистите също да бъдат допуснати, за да отразяват. Това ще допринесе за прозрачността на целия конгрес. Когато всичко приключи, да се надяваме, че ще е минало по правилата и никой няма да има никакво право да обжалва."

Утре бившият нападател на "Манчестър" Юнайтед и националния отбор ще се срещне с представители на футболни клубове в Монтана и Враца. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Детски футболен турнир организират в Мездра

Първи детски футболен турнир „Mezdra Cup“ ще се проведе в железничарския град. Организиран е в рамките на 50-ите юбилейни празници на културата "Мездра май''.  Спортното събитие ще се проведе  във формат Футбол 7 за деца, родени 2014 година, с финансовата подкрепа на Община Мездра. В турнира ще участват 8 отбора от София, Правец, Видин, Монтана, Лом..

публикувано на 09.05.24 в 16:40

Тодор Киров ще ръководи мача "Дунав" – "Монтана"

Тодор Киров бе назначен за главен съдия на мача "Дунав" (Русе) - "Монтана" от 32-и кръг на Втора лига. От Съдийската комисия на Българския футболен съюз за негови помощници определиха Богомил Димитров и Владимир Йорданов. Четвърти арбитър е Борис Попов, а делегат на съдиите Йосиф Ронков.  Мачът е в неделя, 12 април, от 18:00 часа.

публикувано на 09.05.24 в 16:36

Определиха съдиите за срещата между "Ботев" и "Хебър"

Рефер, който носи късмет на "Ботев" , получи наряд за следващия мач на врачани от плейофите. В понеделник, на 13 май, тимът на Христо Янев посреща "Хебър" в среща от 32-ия кръг на Първа футболна лига. Главен арбитър в мача ще е Драгомир Драганов, при който врачани оцеляха в един от последните баражи за оставане в елита. Помощници на Драганов..

публикувано на 09.05.24 в 10:55

Монтана е домакин на шахматното турне "Асеневци"

За трета поредна година Монтана е един от 40-те града в страната, домакин на националното шахматно турне "Асеневци" . Утре, 9 май, в Младежкия дом ще се проведат уроци и игри за деца от различна възраст. В програмата са включени упражнения за бързина, за концентрация и за креативност, шахматни мачове в разнообразни формати. За участниците са..

публикувано на 08.05.24 в 16:07

Милица Мирчева не успя да завоюва квота за Париж

Националната рекордьорка на 10 000 м, полумаратон и маратон и състезателка на СК ”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов Милица Мирчева финишира на 10-о място при жените на маратона в Прага, Чехия на 5 май с време 2.38.38. Този ден бе и последен за квалификация в маратона на олимпийските игри в Париж. Милица, която ще навърши 30 години на 24..

публикувано на 06.05.24 в 13:54

Футболно шоу в Дреновец

С много празнично настроение премина днешната традиционна футболна среща между отборите на "Млади" и "Стари" в Дреновец. За първи път младите успяха да се наложат над ветераните, съобщиха организаторите. Мачът бе доста оспорван и завърши при резултат 9:9 в редовното време, но отборът на младите бе по-точен при изпълнението на дузпите.  След края на..

публикувано на 05.05.24 в 15:13

"Ботев II" падна и от "Локо" Горна Оряховица

Дубълът на Ботев /Враца/ направи шпалир на новия член на Втора лига – Локо /ГО/, след съкрушителна загуба у дома с 1:5. Срещата от 26-ия кръг на Северозападната трета лига фиксира поредното поражение за тима на Ивайло Димитров, който отдавна се е превърнал в боксова круша за останалите противници в аматьорската дивизия. Заради предсрочното изпадане на..

публикувано на 05.05.24 в 15:07