Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три дни междусрочна ваканция за учениците

Снимка: Радио ВИДИН

Учениците влизат в междусрочна ваканция от днес. Тази година обаче тя ще бъде по-кратка. Между първи и втори срок децата ще почиват три дни - от днес 3 до 5 февруари (понеделник), но два от тях така или иначе се падат в събота и неделя.

За сметка на това, пролетната ваканция датите се падат благоприятно и почивката ще е по-дълга. Тя започва на 30 март, събота и ще продължи до 7 април, неделя или общо 9 дни. 

Пролетната ваканция е по-кратка само за дванайсетокласниците - от 5-ти до 7-и април.

По публикацията работи: Соня Валериева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

От днес пети блок на атомната централа е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво, съобщават от централата. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране...

обновено на 05.05.24 в 13:50

Видинчани се помолиха на най-светлия християнски празник

Празнична литургия за Второ Възкресение беше отслужена във Видин.  Преди обед в първия ден на Великден за втори път, след отминалата нощ, се четат евангелските текстове, свързани с възкресението на Иисус Христос. В катедралния храм "Св. великомъченик Димитър Солунски" службата бе водена от Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит..

публикувано на 05.05.24 в 13:32

Беседа за изначалното родово познание ще се проведе във Видин

Беседа за изначалното родово познание и пазенето на традициите с лектор Росица Гергова ще се проведе във Видин, в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм", разказва  родовият  терапевт Росица Гергова, която се определя и като родолог, пазител на българщината и обучител:   " Идвам във Видин за трети път и моето посещение е..

публикувано на 05.05.24 в 12:00

Козунак и фолклорен концерт във Враца за Великден

За поредна година Възкресение Христово във Враца ще бъде посрещнато със 100-метров козунак и богата програма. От организатора на проявата - Община Враца, поканиха жителите и гостите на града на централния площад "Христо Ботев" в неделя /5 май/. Честването ще започне от 11:30 часа, а кулминация в празничния ден е концертът на фолклорната певица –..

публикувано на 05.05.24 в 08:10

Стотици посрещнаха Христовото възкресение във Видин

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово.  В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение.  В София в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

публикувано на 05.05.24 в 07:38

Враца посрещна Възкресение Христово

Празничните великденски служби събраха стотици вярващи в храмовете във Враца.  Озарена от пламъка на хиляди свещи тържествената пасхална служба в нощта на Великден в  митрополитския храм  "св. Николай"  започна с огласяването на евангелския разказ за жените мироносици, които първи отишли при гроба Господен, и се удостоили да чуят от ангела..

публикувано на 05.05.24 в 07:17

Честито Възкресение Христово!

Христос възкръсна от мъртвите, със смъртта Си смъртта победи и на тия, които са в гробовете, живот подари! (Тропар на Пасха) Възлюбени в Господа чеда на светата ни Църква, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Дивен и велик, прекрасен и безценен е всеки един дар, с който Човеколюбецът Бог обдарява Своето най-висше и любимо творение – човека, когото Той..

публикувано на 05.05.24 в 00:00