Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха конкурс за управител на болницата в Берковица

Снимка: Община Берковица

Общински съвет – Берковица провежда процедура за избор на управител на "МБАЛ – БЕРКОВИЦА", която ще се проведе при спазване на Наредба №9/26.06.2000 г. на МЗ. Конкурсът ще се проведе в три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, като до втория етап на конкурса ще бъдат допуснати само тези кандидати, които отговарят на поставените изисквания; представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период; събеседване с кандидатите.

До събеседване се допускат кандидати, получили средноаритметична оценка на разработката по т.2, не по-малко от 4,50.

Кандидатът трябва да отговаря на различни условия сред които: да са български граждани или граждани на друга държава членка на ЕС, на друга държава страна по споразумението за ЕИП или на Конфедерация Швейцария; да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина и квалификация по здравен мениджмънт или  "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията; да имат най-малко пет години професионален опит; да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер и други.

Документи се подават до 25 март.

След проверка по документи, кандидатите представят Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, включително като отговарят на въпроси на членовете на Комисията по тяхното съдържание. Комисията ще оцени представените от участниците програми. До класиране се допускат кандидатите, получили средноаритметична оценка от оценката на представената програма и оценката от проведеното събеседване, не по-ниска от 4,50.

Председател на комисията за провеждане на конкурса е Иван Кирилов – председател на Общински съвет – Берковица, а секретар- Петя Петкова – юрист, представител на Община Берковица. Членове на комисията са д-р Елена Борисова – Директор на РЗИ- Монтана, инж. Даниел Доцов – общински съветник,Емил Тодоров – заместник-кмет на Община Берковица. Резервни членове са Елина Маркова – общински съветник и Ирена Атанасова – представител на Община Берковица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Екоминистърът отново на проверка за незаконни сметища в Монтана

Глобиха трима нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Монтана.  Министърът на околната среда и водите Петър Димитров днес извърши проверка на места за незаконно депониране на отпадъци. След сигнал на народен представител за нерегламентирани сметища на 30 април служебният екоминистър Петър Димитров направи проверка в землищата на..

публикувано на 17.05.24 в 18:38

Снимката на 17 май 2024 година

Днес и утре замъкът "Баба Вида" е домакин на второто издание на фестивала  "Видин - градът на трите крепости".  Събитието съвпада с Международния ден на музеите. Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на тази година нараства с близо 19% и достига 2840 лв. , съобщиха от Националния статистически институт...

публикувано на 17.05.24 в 18:10

Врачанка е библиотекар на годината

Врачанката Владислава Иванчева беше удостоена с наградата „Библиотекар на годината" за 2023 година.  Главният библиотекар на библиотеката при НЧ „Развитие -1869" – Враца получи престижното отличие по време годишни награди на Българска библиотечно-информационна асоциация.  Призът се връчва за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките...

публикувано на 17.05.24 в 16:25

Спокойно премина матурата във Видинско

Без проблеми премина днешната матура по български език и литература във Видинско, която се проведе в седем училища на територията на крайдунавския град, Белоградчик и село Ружинци.  450 от допуснатите 501 зрелостници са се явили, каза Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието във Видин. "Матурите преминаха спокойно и..

публикувано на 17.05.24 в 16:22

Нов читателски клуб за хора в зряла възраст в библиотеката в Монтана

"Читателски Клуб 55 +" учредиха в Регионална библиотека "Гео Милев" Монтана.  В него могат да членуват всички читатели на Регионалната библиотека в тази възраст. Всеки желаещ може да се запише и сподели любимите си книги и автори. В него ще се говори открито за книгата.  Откриването на клуба по четене е част от инициативите посветени на..

публикувано на 17.05.24 в 15:09

Почетния гражданин на Видин Богомил Петров отбеляза годишнина от свой рекорд

Във Видин отбелязаха 60 години от първия световен рекорд по вдигане на тежести направен от Богомил Петров. Рекордът е поставен на 17 май 1964 г., когато той успява да повдигне 140 кг., които освен рекорд го пращат и на олимпиадата в Токио. Рекордьорът получи приветствия от институции и почетен плакет от Българската федерация по вдигане на тежести. Плакета..

публикувано на 17.05.24 в 14:15

Община Монтана и турския град с общи мерки срещу климатичните промени

Община Монтана и турския град Адъяман обединяват усилия срещу климатичните промени.  Кметът на турския град Абдуррахман Тутдере е на посещение в Монтана по повод общ европейски проект, свързан с изменението на климата. Визитата е част от програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Партньори на проекта са и две неправителствени..

публикувано на 17.05.24 в 14:13