Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ани Нинова, инструктор: Канго Джъмпс чисти токсините и излишните килограми

3
Снимка: Личен архив


Канго Джъмпс помага да се разтоварим от стреса, да изчистим тялото от натрупаните токсини и излишни килограми. Това обясни в "Направление здраве" инструкторът Ани Нинова. Тя е родом от Враца, но работи и живее в София, където от 6 години води тренировки по Канго Джъмпс. По думите ѝ този спорт завладява всеки, който се е докоснал до него. Така се случва и с нея и неусетно Канго Джъмпс се превръща в нейна втора професия. 

"Водя тренировки почти всеки ден, наистина мога да кажа, че е нещо, което страшно много обичам. Основната ми работа е на стол, пред компютър, като повечето нормални хора, така че за мен движението, спортът е нещо, което е задължително. В залата отивам, разтоварвам се от психическото натоварване, от стреса. Там телефонът е на самолетен режим, музиката е висока, настроението и атмосферата са на ниво. Ползите са доста. Музиката е много важна при нас, направена е от диджей и е едно от основните движещи неща на тренировката. Правим страхотен лимфен дренаж на тялото. Тялото се чисти от токсини чрез лимфния дренаж, чрез подскачането правим страхотен лимфен дренаж, произвеждат се хормони на щастието. Много от момичетата идват натоварени, може да ги боли главата, обаче след тренировка са с една огромна усмивка, изпотени и доволни."

Снимка: Личен архив
С Канго Джъмпс можем да се отървем от излишните килограми, но само тренировката не е достатъчна, обясни още Ани Нинова. 

"Казвала съм неведнъж, че това един от най-бързите начини. Средно след 1-2 месеца момичетата виждат много добър ефект, виждат как мускулите им са по-тонизирани, как неусетно свалят едни 2-3 килограма, разбира се, това трябва да е придружено от едно балансирано хранене, хидратация и други важни неща. Но като спорт е много ефективен, горят се много калории, всяка една от обувките е по 2 кг, чрез батутния механизъм хем се поема от силата, с която скачаме и ние можем с всички сили да натиснем, хем има едно допълнително натоварване - килограми, които помагат да горим повече калории, да имаме по-голям ефект. Мога да кажа, че е много, много ефективна тренировка. Ние не правим само скачане, ние правим и упражнения, винаги правим стречинг, правим упражнения за цяло тяло - за бедра, за корем, за всичко."

Ани Нинова допълни, че спортът трябва да бъде част от ежедневието на всеки човек. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

/musicbbn~

Вижте още

Богочовекът Иисус скърби за нас и ни призовава към покаяние

Шестата неделя на Великия и спасителен пост ,  която  отбелязваме днес, Църквата възпоменава  Вход Господен в Йерусалим или както по народному го знаем Цветница или Връбница . "Когато Иисус се приближи, видя града и заплака за него" (Лука 19 : 41) Безспорно е, че последното влизане на Господ Иисус Христос в..

публикувано на 28.04.24 в 08:00

Конкурс кани млади художници да нарисуват Белоградчишките скали

Млади творци от цялата страна са поканени да творят в конкурса "Белоградчик - скалната столица на България" . Творбите им ще бъдат оценени от жури и най-добрите ще бъдат показани в изложба. Конкурсът се организира за трета поредна година по инициатива на съпругата и дъщерята на скулптора Вълчо Вълчев - Йоанна Кемилева и Теодора Вълчева. Организатори са..

публикувано на 26.04.24 в 16:47

Шевиците в живота на Диана Минкова от Видин

Миналият уикенд във Видин се състоя занаятчийски базар и нямаше как да не отидем до там, за да се срещнем с някой творец. Намерихме доста талантливи местни занаятчии, с които ще ви срещаме в една поредица в идните петъци. Днес ви запознаваме с Диана Минкова от Видин, която още от времената, в които много жени бродираха гоблени, се влюбва в..

публикувано на 26.04.24 в 16:00

Йоркширският териер Оливър и обратният път към дома

Да си вземеш куче или друг домашен любимец не е лесно решение и никога не бива да бъде такова. Защото веднъж отвориш ли дома си за своя домашен любимец, той бързо става част от семейството и получава своето място в сърцето ти. И неусетно започваш да поставяш нуждите му преди собствените, така че си готов дори да се върнеш по спешност от пътуване,..

публикувано на 26.04.24 в 15:50

Видинските математици първи в състезанието "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации"

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I"- Видин се класира на първо място в Областния етап на Националното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". Той ще представя област Видин на националния кръг. Събитието премина на два етапа - теоретична и практическа част.  Теоретичната част се проведе в конферентния център на..

публикувано на 26.04.24 в 14:16

Звезда и Викенти Водови от Гъмзово - за живота на село и хармоничната любов

В рубриката "На раздумка с Яна Маринова" днес ви срещаме с едно трудолюбиво българско семейство. Това са Звезда и Викенти Водови от видинското село Гъмзово, които са пример за един щастлив и хармоничен съвместен живот. Звезда е работила като счетоводител, Викенти по професия е енергетик, също така е и инструктор по плуване. Те са от тези..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Богомил Петров с предстоящи екологични инициативи във Видин

Приключи едномесечно почистване на Видин, което започна на 22 март- Световния ден на водата и приключи на 22 април- Денят на Земята, обясни видинският еколог Богомил Петров: "За един ден не може да се почисти, то и за един месец не може, но все пак в училищата изпратихме известие и в детските градини и всичко започна на 22 март от детска..

публикувано на 25.04.24 в 16:18