Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силни бягания на мездренски атлети във Великобритания

Снимка: Личен архив

Гордостта  на мездренската лека атлетика Милица Мирчева, състезателка на СК „Атлет” Мездра, подобри националния си рекорд на 5 километра на шосе с 2 секунди. Възпитаничката на Йоло Николов даде резултат 15:43 мин. на състезанието "Podium 5K" в Лестър (Великобритания), финиширайки на 15-о място при жените. Предишното най-добро време на Мирчева на тази дистанция бе 15:45 мин., поставено на Световното първенство на шосе през миналата година. Въпреки че е фокусирана върху маратонската дистанция и участие на Олимпийските игри в Париж, Милица успя да даде нов солиден резултат и на 5 километра. Две състезателки слязоха под 15 минути и дадоха еднакво време - 14:59 мин. - Асмареч Анли и Каролайн Няга.

При мъжете участва още един състезател на Йоло Николов - Иво Балабанов, който  също направи много силно бягане, като даде резултат 13:54 мин., финиширайки на 12-о място при мъжете. Балабанов остана на 13 секунди от националния си рекорд, поставен също на Световното на шосе 2023, като бягането му бе в условията на дъжд и слаб вятър. Победител при мъжете стана фаворитът Хагос Гебреуит от Етиопия с резултат 13:19 мин. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бдин" Видин приключи сезона с победа в мач със 7 гола (СНИМКИ)

"Бдин" Видин победи с 4:3 "Спортист" Своге в среща от последния кръг на Втора лига. Головете за домакините отбелязаха Цветомир Тодоров на два пъти, Винисиус Белоти и Емануел Виейра Де Соуза. За гостите две попадения реализира Калоян Стефанов, името си сред голмайсторите записа и Радослав Живков. Въпреки че изходът от срещата нямаше значение за крайното..

публикувано на 24.05.24 в 21:16

Трима мездренски атлети ще бягат на Балканиадата в Турция

Трима от най-изявените състезатели на Спортен клуб ”Атлет” Мездра са включени в националния отбор на България за Балканиадата по лека атлетика, която ще се проведе тази събота и неделя в Измир, Турция. Това са Милица Мирчева, Иво Балабанов и Мартин Балабанов, които работят с треньора Йоло Николов. Тримата ще бягат в по две дисциплини. Милица..

публикувано на 24.05.24 в 17:10

"Локомотив" Мездра излиза за победа тази събота

В предпоследния 29 кръг от първенството на Северозападната Трета лига в събота, от 18:00 часа, „Локомотив” Мездра посреща на своя стадион „Боруна” Царева  ливада. „Железничарите” са 4-ти в класирането с актив от 48 точки и голова разлика 53:31, а гостите са седми с 29 точки и отрицателна голова разлика-40:58. Ако искат да запазят позицията си,..

публикувано на 24.05.24 в 14:50

Борец от Враца е пети в Европа

Врачанският борец Димитър Георгиев се нареди на пето място в категория до 67 кг на европейското първенство за младежи и девойки до 23 г. Състезателят на СК „Ботев 93" стигна до схватка за бронзовия медал срещу противник от Грузия, но отстъпи по точки и остана извън призовата тройка. По пътя до мача за отличие Димитър Георгиев се справи успешно със..

публикувано на 23.05.24 в 16:27

Определиха съдиите за мача на "Бдин"

Антонио Антов от Кюстендил ще ръководи срещата от последния, 34-и, кръг на Втора лига между "Бдин" Видин  и "Спортист" Своге . За странични съдии са определени Стоян Стоянов , също от Кюстендил, и Николай Михайлов от Монтана.  Четвърти съдия - Иво Исаев от София. Работата на съдиите ще наблюдава Ивайло Лазаров от Плевен.  Мачът е в..

публикувано на 23.05.24 в 15:16

Нападател на "Монтана" пропуска мача с "Добруджа"

За нападателя Александър Аспарухов мачовете с "Монтана" този сезон приключиха. Атакуващият футболист е със спрени състезателни права за един мач за натрупани 5 жълти картона. Последният Аспарухов получи при домакинската загуба с 0:2 от "Септември" /София/. Така нападателят ще пропусне гостуването в петък на "Добруджа" /Добрич/, среща от..

публикувано на 22.05.24 в 11:13

"Ботев" завърши наравно при гостуването на "Етър"

Врачанският "Ботев" загуби важни точки в битката за оцеляване и ще трябва да очаква помощ от други, за да стигне до баража, след като завърши 1:1 при гостуването си на изпадналия от елита "Етър". „Болярите", които играят само за честта си, препънаха пореден тим от борещите се да не изпаднат след "Пирин" и "Хебър". Мачът на стадион „Ивайло" беше..

публикувано на 22.05.24 в 11:02