Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристин Георгиева е носител на специалната награда в конкурса "Малкият принц"

Снимка: Радио Видин, Архив

Приключи XI-тото издание на Националния конкурс "Малкият принц", организиран от ОУ "Н. Й. Вапцаров" във врачанското село Селановци. Право на участие имаха всички ученици от II до VII клас, запознати с произведението на Екзюпери, които бяха разделени в две възрастови групи, каза за радио Видин Петя Русинова, организатор на конкурса.

"За поредна година разработките са на много високо ниво. Няколко пъти четохме някои от есетата, защото бяха много задълбочени и много съдържателни. Те писаха на темата "Много по-мъчно е да съдиш сам себе си, отколкото да съдиш другите." Нямахме готовност за две първи, затова дадохме и една специална награда. Тя отиде при Кристин Георгиева от II-ро СОУ "Никола Вапцаров" в Монтана. Първото място спечели Десислава Сеизова от ОУ "Райна Княгиня" в Пловдив, която бе с най-много точки и в първия етап. Второто място е за Глория Петрова от ОУ "Отец Паисий" в Софрониево, а Мария Петрова взе третото място. Тя пристигна чак от Твърдица, от СУ "Неофит Рилски". Продължавам да твърдя, че това е едно от най-големите събития, които се случват в Селановци в навечерието на Великденските празници." 

По време на конкурса бе проведена интересна дискусия с родителите на участниците, допълни Петя Русинова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Великденски пакети получиха възрастни хора от община Бойница

70 възрастни хора с ниски доходи бяха подпомогнати за Великден в община Бойница. Преди Възкресение Христово общественикът и организатор на великденската кампания Радослав Треилов и доброволци от сдружение "Северозапазване" занесоха дарението. "В навечерието на Великден като част от нашата кауза за обръщане на внимание на хората с ниски доходи и..

публикувано на 04.05.24 в 11:51

Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца за празниците

Във Враца осигуряват допълнителни курсове на градския транспорт по време на Великденските празници, съобщиха от местната управа. Идеята на местната власт е да даде възможност на повече хора да отдадат почит на своите близки, които вече не са сред тях.  Във връзка с множество запитвания към "Тролейбусен транспорт", Община Враца уведомява жителите и..

публикувано на 04.05.24 в 09:20
Румен Христов

Румен Христов е водач на листа на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори за Монтана

ГЕРБ – СДС обяви водачът на листата за предстоящите извънредни парламентарни избори в област Монтана. Това е лидерът на СДС Румен Христов. ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ все още не са съобщили официално водачите си. Лидерът на СДС Румен Христов ще е първи в листата на коалиция ГЕРБ - СДС за 12-ти многомандатен избирателен..

публикувано на 04.05.24 в 08:27

Велика събота е

Православната църква възпоменава телесното погребение на Иисус Христос.  "Този ден е най-тъжният от всички дни на годината. Христос е във гроба. Тежка скръб обзела учениците му и неговата майка Света Богородица. Имало чудни знамения, когато Христос издъхнал- земята се разтресла, камъни от скалите падали, църковната завеса сама се раздрала на две...

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Изложба за 6 май - Ден на храбростта откриха в Монтана

Откриха Камерна изложба "Военни отличия и хладно оръжие от колекциите на Регионален исторически музей Монтана . Поводът е 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.  Камерна изложба в съвместна инициатива на историческия музей и военното окръжие в Монтана. В нея са показани хладни оръжия, свидетелства, грамоти, ордени и медали,..

публикувано на 03.05.24 в 15:09

Росица Кирова е водач на листа на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори за Видин

Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира в Районната избирателна комисия кандидатската листа за участие в изборите за народни представители на 09 юни 2024 г. Водач на листата за Видинския регион е заместник-председателят на 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание Росица Кирова . Втори в листата е Тихомир Станчев. След него са Валери Димитров, Александра..

публикувано на 03.05.24 в 14:45

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

На 5 май пети блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво, съобщиха от централата. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране...

публикувано на 03.05.24 в 14:38