Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурен рекорд отчетоха в Монтана

Снимка: ХМО Монтана

Над 32 градуса показваха уредите в Хидро-метеорологичната обсерватория на 1 април малко след 17:00 часа.

В Монтана само за няколко часа температурата се повиши с три градуса. В 14:00 часа уредите в Хидро-метеорологичната станция показваха 29 градуса, в 17:00 часа, вече мина 32 градуса, съобщи Леночка Ангелова, началник на обсерваторията.


По публикацията работи: Изабел Борисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Храмов празник чества църквата „Св. вмчк Георги Победоносец” в Белоградчик

На 6 май своя храмов празник отбелязва църквата „Св. вмчк Георги Победоносец” в град Белоградчик. По този повод Видинският митрополит Даниил и архиерейският наместник на Белоградчишка духовна околия отец Рафаил отслужиха тържествена света литургия и водосвет. В проповедта си митрополитът напомни, че Бог е светлина и е милосърден, дълготърпелив и когато..

публикувано на 06.05.24 в 16:45

Стартира инициатива за поставяне на нов паметник на загиналите артилеристи край Кула

Инициатива за поставянето на нов паметник за загиналите български войници в боевете край Кула по време на Втората световна война стартира по предложение на председателя на 42-то Народно събрание Михаил Миков. В Деня на храбростта и празника на Българската армия - 6 май, доброволци почистиха района около стария паметник, който бе обрасъл с храсталаци и..

публикувано на 06.05.24 в 16:15

Постигнаха съгласие за съставите на СИК в Бойница и Грамада

Партиите и коалициите в Грамада постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни. В консултациите с кмета Милчо Башев участваха представители на всички парламентарно представени партии в 49-ото Народно събрание.  63-ма ще са членовете на..

публикувано на 06.05.24 в 15:11

Приеха наредба за транспорта във Враца

Общинските съветници от Враца приеха на първо четене Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване с превозни средства тролейбусен транспорт. Някои от основните моменти в текста касаят възможността за издаване и зареждане на превозни документ на електронен носител. Пътниците ще могат да закупуват дигитални карти и да ги зареждат, така както е в..

публикувано на 06.05.24 в 12:28

Литургия и курбан за празника на Антимово

На Гергьовден своя празник отбелязва видинското село Антимово. По този повод е подготвена специална празнична програма, обясни секретарят на местното читалище Цеца Христова.  "Предвиждаме празнична литургия в църквата с участието на владиката и църковен хор. Курбан, голям курбан ще има в двора на църквата, под липите. Ще подредим масите, хората..

публикувано на 06.05.24 в 10:53

Великденски събор организират край Алботинския скален манастир

Великденски събор подготвят отново край Алботинския скален манастир до видинското село Градец. По традиция празникът се провежда в подножието на светата обител на втория ден на Великден, който тази година се пада на 6-ти май, понеделник. Организатори на празника са кметството и читалището в Градец. В програмата е предвидено участието на самодейни..

публикувано на 06.05.24 в 09:48

Мездра отбелязва празника си

6 май, Гергьовден, се отбелязва като Ден на Мездра. Днес ще стартират официално и 50-тите юбилейни Празници на културата „Мездра май”.  Програмата за деня ще започне в 9:00 часа с Празнична света литургия в Храм „Св. Георги Победоносец".  От 10:00 часа на площад България” ще е ритуалът по издигане знамената на Република България, Община..

публикувано на 06.05.24 в 08:53