Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" загуби от "Монтана" с 2:3 в мач с 10 жълти и 2 червени картона (СНИМКИ)

30
Снимка: Теодора Макавеева, Радио Видин

"Бдин" Видин отстъпи с 2:3 на "Монтана" в северозападното дерби от 28-ия кръг на Втора лига. Мачът на стадион "Георги Бенковски" се игра пред празни трибуни заради наказание на домакините. Двата отбора предложиха динамичен футбол с много голови положения. Съдийството отново предизвика поводи за недоволство в щаба на видинчани, които доиграха срещата с 9 човека.

Мачът започна открито и без проучване. Още във втората минута удар на Илия Русинов бе блокиран от защитата на домакините. Три минути по-късно Соколов изведе на чиста позиция Иван Аврамов, който падна в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но според главния рефер Владимир Кирилов не е имало основание за дузпа. В 9-ата минута Белоти проби по дясното крило и подаде на Аврамов в малкия пеналт, той обаче не успя да отправи удар. Владислав Цеков вкара с глава топката в мрежата на "Бдин" в 11-ата минута, но попадението бе отменено заради нарушение срещу вратаря Маркович. Минута по-късно Кристиан Йошов си изработи голова позиция, но ударът му не затрудни стража на гостите. В ответната атака Илия Русинов успя да изпроси нарушение на границата на наказателното поле на "Бдин". Зад топката застана Александър Аспарухов, който откри резултата с майсторски изпълнен пряк свободен удар в горния десен ъгъл на вратата за 0:1 в 14-ата минута. Радостта на гостите продължи само две минути. В 16-ата Александър Соколов отбеляза страхотно попадение за 1:1 с удар от воле от 20-ина метра след дълъг пас на Аврамов. В 24-ата минута резултатът отново бе променен. Илия Русинов засече избита от защитата на "Бдин" топка след центриране от наказателен удар за 1:2. Три минути по-късно се случи една от най-спорните ситуации в мача. Винисиус Белоти нахлу на скорост с топка в крака в наказателното поле на "Монтана" и падна след като защитник го задържа за ръката. Главният съдия обаче не посмя да посочи бялата точка, а вместо дузпа домакините получиха два жълти картона заради бурните протести на Цветомир Тодоров и Ивайло Иванов. В 35-ата минута Симеон Иванов засече с глава центриране от корнер, но ударът му мина покрай вратата на гостите. Илия Русинов излезе на чиста голова позиция в 38-ата минута обаче отправи слаб удар, отразен от сръбския страж на домакините. Александър Соколов завърши хубава атака на "Бдин" в 40-ата минута със силен изстрел над вратата.


Играчите на Николай Митов започнаха второто полувреме с по-висока преса и мисъл за трети гол, който да реши срещата в тяхна полза. 6 минути след подновяването на играта Стивън Кирилов преодоля вратаря на "Бдин", но защитник изби от голлинията. Главният съдия улесни задачата на третите в класирането - в 52-ата минута подмина игра с ръка на играч на гостите, а веднага след това Цветомир Тодоров фаулира в центъра на терена Франк Ландри, за което получи пресилен втори жълт картон. Останали с 10 човека, бдинци започнаха да разчитат на контраатаки, а гостите се настаниха по-трайно в противниковата половина. Две минути по-късно Владислав Цеков отправи опасен опасен удар. Силен изстрел на Аспарухов в 61-ата минута профуча покрай вратата на "Бдин". Последва опасно центриране към Цеков, но от точката за изпълнение на дузпа не успя да отправи удар към вратата. Последва опасен, но неточен удар на Русинов. В 70-ата минута Тунгаров отправи хубав удар, отразен от вратаря Велко Маркович. Три минути по-късно се откри отлична възможност за домакините. Мартин Николов спечели пространство и центрира, но Де Соуза се размина с топката пред вратата на гостите. Последва опасно, но безрезултатно, центриране на Аврамов от пряк свободен удар към Симеон Иванов. Гостите постигнаха целта си в 80-ата минута. Стивън Кирилов бе изведен зад защитата на домакините и този път не сгреши за 1:3. Но и това не бе всичко в мача. 4 минути по-късно Винисиус Белоти за пореден път нахлу в наказателното поле на "Монтана", но падна преди да стреля след съприкосновение със защитник. Този път главният съдия посочи бялата точка. Иван Аврамов бе точен от дузпата за крайното 2:3 в 87-ата минута. С това интересните моменти в срещата обаче не приключиха. В добавеното време - в 92-ата минута, реферът спря опасна атака на "Бдин" като отсъди пресилено нарушение в атака на Де Соуза, което бе санкционирано и с жълт картон. Футболистите на домакините отново реагираха бурно и Даниел Стоянов получи директен червен картон. В последната минута на продължението Стивън Кирилов отправи точен удар, но вратарят на домакините улови.

"Нито един отбор не е взел тук лесно точки, така че мен ме интересуваха само трите точки. Имахме нужда от три точки. Няма да коментирам съдийството, но моите момчета имаха нужда от три точки след мачовете с Габрово и "Черноморец" и ги спечелиха. Гледаме напред. Не трябваше да се стига до това накрая, беше излишно, но както и да е. Браво - взехме трите точки и вече мислим за другия мач", каза след срещата наставникът на "Монтана" Николай Митов.

След днешната победа "Монтана" зае третата позиция в класирането, "Бдин" е на последното 18-о място.

"Както в повече от срещите ни, и сега няма от какво да се срамуваме. Даваме максимума от себе си. Тренираме, опитваме. Днес отново срещу един от фаворитите за промоция в Първа лига стояхме добре, накарахме ги дори с 10 души да треперят и мачът "висеше" до последно. За съжаление головете паднаха след някои наши грешки, но това ще си го анализираме. Оттук нататък няма какво да се заблуждаваме - трябва да се мисли и да се обиграва отборът в следващите мачове и ако продължи клубът да има финансова подкрепа, да се работи през следващия сезон да сме пак първи в Трета лига и да се върнем тук. Тези мачове във Втора лига са много по-различни и доста хора се запалиха, доста добра посещаемост от публика имаме и ако продължим да работим, след година отново ще сме сред професионалистите", обясни играещият треньор на "Бдин" Николай Цветков, който бе наказан за този мач заради натрупани жълти картони.


"Бдин": 33. Велко Маркович; 88. Кристиан Йошов (ЖК)/18. Стойчо Стойков; 5. Ивайло Иванов (ЖК); 31. Даниел Стоянов (ЧК); 11. Мартин Николов; 8. Калоян Цветков - кап./23. Емануел Виейра де Соуза; 6. Симеон Иванов (ЖК)/90. Константин Маринов; 10. Цветомир Тодоров (ЧК); 14. Александър Соколов/9. Ливан Обисса; 77. Винисиус Белоти; 30. Иван Аврамов (ЖК)

"Монтана": 30. Васил Симеонов; 15. Богдан Костов/8. Петър Атанасов (ЖК); 24. Емил Янчев; 14. Димитър Буров - кап.; 18. Костадин Илиев; 6. Франк Ландри; 7. Александър Аспарухов/5. Денис Динев; 23. Антон Тунгаров/9. Филип Ежике; 19. Владислав Цеков/10. Александър Тодоров; 13. Илия Русинов/16. Кристиан Тасков; 11. Стивън Кирилов (ЖК)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Монтана е домакин на шахматното турне "Асеневци"

За трета поредна година Монтана е един от 40-те града в страната, домакин на националното шахматно турне "Асеневци" . Утре, 9 май, в Младежкия дом ще се проведат уроци и игри за деца от различна възраст. В програмата са включени упражнения за бързина, за концентрация и за креативност, шахматни мачове в разнообразни формати. За участниците са..

публикувано на 08.05.24 в 16:07

Милица Мирчева не успя да завоюва квота за Париж

Националната рекордьорка на 10 000 м, полумаратон и маратон и състезателка на СК ”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов Милица Мирчева финишира на 10-о място при жените на маратона в Прага, Чехия на 5 май с време 2.38.38. Този ден бе и последен за квалификация в маратона на олимпийските игри в Париж. Милица, която ще навърши 30 години на 24..

публикувано на 06.05.24 в 13:54

Футболно шоу в Дреновец

С много празнично настроение премина днешната традиционна футболна среща между отборите на "Млади" и "Стари" в Дреновец. За първи път младите успяха да се наложат над ветераните, съобщиха организаторите. Мачът бе доста оспорван и завърши при резултат 9:9 в редовното време, но отборът на младите бе по-точен при изпълнението на дузпите.  След края на..

публикувано на 05.05.24 в 15:13

"Ботев II" падна и от "Локо" Горна Оряховица

Дубълът на Ботев /Враца/ направи шпалир на новия член на Втора лига – Локо /ГО/, след съкрушителна загуба у дома с 1:5. Срещата от 26-ия кръг на Северозападната трета лига фиксира поредното поражение за тима на Ивайло Димитров, който отдавна се е превърнал в боксова круша за останалите противници в аматьорската дивизия. Заради предсрочното изпадане на..

публикувано на 05.05.24 в 15:07

Ясно е кога са последните срещи на "Ботев" Враца

Спортно-техническата комисия към БФС най-после обяви дните и часовете, в които ще се изиграят последните 4 мача в групата на изпадащите от родния елит. За разлика от останалия свят, у нас графикът се прави на малки периоди от време, тъй като зависи от програмата на телевизията, имаща права за излъчване. Това нерядко е предизвиквало негодуванието на..

публикувано на 05.05.24 в 15:05

Двама от "Ботев 93" на европейско по борба

Двама състезатели на врачанския клуб „Ботев 93" попаднаха в състава на националния ни тим по борба за европейското първенство за момчета и момичета. Надпреварата при 15-годишните ще се проведе между 15 и 18 май в гръцкия град Лутраки. Националните шампиони Владислав Иванов при 38-килограмовите и Борис Крумов в кат. до 41 кг ще представят родината на..

публикувано на 05.05.24 в 15:02

"Вихър" победи с 5:2 "Пъстрина" в Ел Класико

"Вихър" победи с 5:2 "Пъстрина" в дербито на село Николово. Срещата бе от 13-ия отложен кръг на четвър та монтанска футболна дивизия. Заради падналия дъжд Ел Класико на Николово се игра на терена с изкуствена настилка в парк "Огоста" в Монтана.  Мачът тръгна повече от добре за "Пъстрина". В 12-та минута Цветелин Анжелов реализира отсъдената дузпа..

публикувано на 04.05.24 в 13:45