Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панорама на образованието ще се проведе във Враца

Снимка: Община Враца

На 18 април училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка. Тази, станала традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността.

Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на представянето на професионалните гимназии. Модерни специалности, предполагащи добра реализация на младите хора, са новите възможности предлагани през предстоящата учебна година.

В Панорамата на образованието със щанд ще се включи и Център за подкрепа на личностно развитие- „Център за работа с деца”, част от който е Център за кариерно ориентиране, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”- филиал Враца, Медицински университет „Д-р Иван Митев”- филиал Враца.

Панорамата на образованието ще започне в 16.00 ч. с изпълнение на новосформиран мажоретния състав на ПЕГ „Йоан Екзарх“. Всички ученици, родители, граждани ще имат възможност да се запознаят с предлаганите възможности и да направят информиран избор за своето бъдещо образование. 

Тазгодишният форум ще се проведе в пространството между пощата и Сувенирната палата.

Същия ден (18 април) във Враца ще дойде министърът на образованието Галин Цоков, който ще проведе среща с директори на училища от цялата страна. Събитието е в Младежкия дом.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 9 май 2024 година

Река Делейнска наводни приземните етажи на къщи в ниската част на село Делейна, община Брегово. Нивото ѝ се повишило вследствие на обилните дъждове.  Няма пострадали хора.  В Северозападна България тази нощ са паднали значителни количества валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Най-много е валяло..

публикувано на 09.05.24 в 18:05

Над 500 подрастващи танцьори и певци се изявиха на Третия международен детски фестивал „Мездра-май“

Повече от 500 подрастващи танцьори и певци от България и Гърция взеха участие в Третия международен детски фестивал (МДФ) за естрадна, популярна и народна песен, хип-хоп, модерни и народни танци „Мездра-май“, който се проведе в гр. Мездра, съобщават от общината. Организатори на събитието, което е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата..

публикувано на 09.05.24 в 16:52

Ден на ученическото самоуправление се проведе в училището в Зверино

Денят на Европа, 9 май, се отбелязва в Средно училище "Свети Климент Охридски" в мездренското село Зверино като ден на ученическото самоуправление .  Макар за няколко часа учениците, които взеха участие в самоуправлението, се запознаха с отговорността и задълженията на учителите и училищното ръководство.  Те имаха възможност да упражняват..

публикувано на 09.05.24 в 16:18

Аварирал тир затвори движението по Е-79 при Долна Вереница, има обход

Горящ тир затвори международен път Е-79 край Монтана. Тежкотоварната машина е катастрофирала на входа на село Долна Вереница. Два автомобила на пожарната в Монтана гасят горящия тир. Машината се е преобърнала на входа на село Долно Вереница на влизане откъм град Монтана. Пътят е мокър и хлъзгав, заради падналия дъжд. Причините за катастрофата..

публикувано на 09.05.24 в 15:41

Нов случай на коклюш в Монтана

Момче на 10 години от Монтана е болно от коклюш . Днес ще стане ясно дали неговият брат – близнак, който има симптоми на заболяването, също е положителен. Съучениците им са поставени под карантина. 10-годишното момче е било с оплаквания от 2 май. Направеният тест вчера е доказал заболяване от коклюш, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор..

публикувано на 09.05.24 в 15:10

Започна строителството на нов парк във Враца

Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“ във Враца . Кметът Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си. В рамките на проекта ще бъдат обновени и..

публикувано на 09.05.24 в 14:56

Ученици отбелязаха Деня на Европа с дискусия във Видин

Ученици от Видин и Крайова, Румъния, участваха в събитие на тема "Младежите в демократичния живот" в крайдунавския град. То бе организирано от информационните центрове Европа Директно Видин и Южна Олтения, Румъния, по повод Деня на Европа - 9 май . Целта бе да се провокира интересът на участниците към европейските политики и ролята на младите хора в..

публикувано на 09.05.24 в 14:22