Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "Северозапазване" обяви конкурс за детска рисунка

Снимка: Наско Цанов

„И Северозападът е Великден“ – под този надслов сдружение „Северозапазване“ обявява конкурс, чиято цел е да стимулира творческите заложби на малки и големи. В него може да се включи всеки, желаещ да представи своето виждане за един от най-обичаните християнски празници, съобщават организаторите.

В конкурса могат да участват деца от 6 до 18-годишна възраст. Жури на сдружението ще оценява творбите на участниците, като до класиране се допускат само рисунки, а не предварително изработени готови картички. Ще бъдат определени най-добрите творби в три възрастови групи:

Първа група – 6-7 годишни деца;

Втора група – от І клас до ІV клас;

Трета група – от V клас до XII клас.

Пет от всички получени рисунки ще бъдат избрани за финалния етап на класирането. Те ще бъдат заснети, а фотографиите ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата на сдружението, където ще се проведе и онлайн гласуване за наградата на публиката.

Конкурсът започна на 15 април. Крайният срок за изпращане на рисунките е 1 май (включително) на адрес: 3800, Кула, ул. „Черно Море” № 1,  за конкурса за великденска рисунка. Авторите трябва да посочат трите си имена, града, учебното заведение, в кой клас учат и телефон за контакт.

Наградите са:

• 1-во място - 150 лева;

• 2-ро място - 100 лева;

• 3-то място - 50 лева;

• 4-то място - 30 лева;

• 5-то място - 30 лева;

Награда на публиката – 50 лева.


По публикацията работи: Виктория Топалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Атракционното влакче във Враца ще пътува през почивните дни

Цветната влакова композиция ще пътува през почивните дни от днес до 6 май включително, съобщиха от общинската управа. Разписанието е:  Тръгване на всеки кръгъл час - 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 17:00, 18:00, 19:00 и 20:00 часа.  Началната спирка на влакчето е пред Билетния център на площад „Христо Ботев", като ще се движи до „Долна лифтена..

публикувано на 03.05.24 в 08:24

Има задържан за отвличането на млада жена в Козлодуй

Задържаха за срок до 72 часа мъж, отвлякъл 20-годишна жена в Козлодуй, съобщиха от прокуратурата. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Враца се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 142, ал. 1 от НК. Сигналът за отвличането е постъпил на 1 май в полицейското управление на Козлодуй...

публикувано на 03.05.24 в 07:56

Разпети петък е - най-тъжният ден за християните

Днес е Разпети петък - за християните най-тъжният ден в годината. Това е денят, в който Исус Христос е разпнат на кръста, за да изкупи греховете на човечеството, каза свещеник Илия Симеонов от Видинската  епархия. "Кръстните страдания били големи, но Христос страдал повече за хората. За тях Той слязъл на земята - за да изкупи от..

публикувано на 03.05.24 в 07:34

Снимката на 2 май 2024 година

Работилница за  боядисване на яйца  за Великден организираха в музей  "Кръстата казарма" във Видин . Деца се запознаха с традициите и научиха повече за техниките за украсяване, които са използвани в миналото.  Завърши ремонтът на отводнителния канал от яз. "Чернила" до включването му в река Огоста, съобщиха от Община Монтана.  Това е..

публикувано на 02.05.24 в 17:55

Великденска работилница организираха в етнографския музей във Видин (СНИМКИ)

Работилница за боядисване на яйца за Великден организираха в музей "Кръстата казарма" във Видин . Деца се запознаха с традициите и научиха повече за техниките за украсяване, които са използвани в миналото. Етнографът д-р Сашка Бизеранова разказа как това се е правило с разтопен восък: "Восъкът се разтопява и потича тук по тази тръбичка...

публикувано на 02.05.24 в 14:58

Три коли и мотоциклет са отнети в полза на държавата по дела на Районна прокуратура – Видин

През изминалата седмица Районна прокуратура – Видин е приключила три дела за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха от държавното обвинение. На 9 април обвиняемият П.Л. управлявал лек автомобил в района на пътен възел „Видахим“ в посока от Видин към Дунавци. Превозното средство било спряно за..

публикувано на 02.05.24 в 14:16

На Велики четвъртък в Монтана багриха яйца и дариха козунаци

Козунаци и други сладкарски изделия в духа на предстоящите Великденски празници получиха възрастни хора от различни съсловни организации и съюзи в Монтана. Кметът Златко Живков лично раздаде повечето от 500-те козунака с благопожелания за живот и здраве, мир и разбирателство. Празник за най-малките деца с работилница за боядисване на яйца организираха..

публикувано на 02.05.24 в 13:23