Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят временно пътя от Е-79 за село Черно поле 

Снимка: Община Ружинци

Във връзка с ремонта на шосето за Черно поле ще бъде затворен участъкът от главен път Е -79 към видинското село, от 08:30 часа на 18 април до 17.00 ч. на следващия ден. Причините обяснява кметът на общината Александър Александров:

"Започнахме преди две седмици с рехабилитацията на пътя. Изкопаваме стария, полагаме камък в новите легла... За да може да се работи по-бързо и да можем да свършим до края на месец юни е необходимо от време на време пътят да бъде затварян." 

Ако вали дъжд, няма да може да се използва алтернативният път покрай участъка, който се рехабилитира, предупреждават още от Общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Великденски събор организират край Алботинския скален манастир

Великденски събор подготвят отново край Алботинския скален манастир до видинското село Градец. По традиция празникът се провежда в подножието на светата обител на втория ден на Великден, който тази година се пада на 6-ти май, понеделник. Организатори на празника са кметството и читалището в Градец. В програмата е предвидено участието на самодейни..

публикувано на 06.05.24 в 09:48

Мездра отбелязва празника си

6 май, Гергьовден, се отбелязва като Ден на Мездра. Днес ще стартират официално и 50-тите юбилейни Празници на културата „Мездра май”.  Програмата за деня ще започне в 9:00 часа с Празнична света литургия в Храм „Св. Георги Победоносец".  От 10:00 часа на площад България” ще е ритуалът по издигане знамената на Република България, Община..

публикувано на 06.05.24 в 08:53

НИМХ: Предимно слънчево време на Гергьовден

Днес ще бъде предимно слънчево, прогнозират от Националния институт по метеорология  и хидрология. След обяд над планинските райони в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21 и 26 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 06.05.24 в 08:36

Почитаме св. Георги Победоносец

На 6 май Българската православна църква почита паметта на св. Георги Победоносец. Той бил смел воин в редовете на славните римски полкове, обясни отец Илия от Видинска епархия. "Георги се отличил в много битки и Диоклециан, без да знае, че той е християнин, му дал управителска титла. Тогава Георги бил на 20 години. Императорът го взел в царските..

публикувано на 06.05.24 в 08:00

Започва Светлата седмица

Седмицата след Възкресение е наречена Светла, защото през цялата Седмица ние се радваме за Възкресението на Исус Христос. Това каза архимандрит Самуил от Видинска епархия и добави: "Ние сме в радостта на Възкресението. След като сме постили 40 дни, ние не постим, всички ядем блажна храна. Най-важното през тази Седмица е, че ние за пореден път..

публикувано на 06.05.24 в 07:28

Трибагреникът се развява гордо над Клисурския манастир

Българският трибагреник гордо се развява на метри от Клисурския манастир.  Идеята е на кмета на село Спанчевци Емил Димитров, разказа Архимандрит Антим, протосингел на Видинската митрополия.  Пилонът е висок към 18 метра, а знамето, с размери четири на два метра, е ушито от жена от Спанчевци. "Рядкост е това в дворовете на храмовете и..

публикувано на 05.05.24 в 14:55

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

От днес пети блок на атомната централа е спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво, съобщават от централата. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране...

обновено на 05.05.24 в 13:50