Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Враца и Крайова ще правят съвместни европроекти

Снимка: Община Враца

Кметът на Враца Калин Каменов обсъди възможностите за реализиране на съвместни проекти с румънския град Крайова. На срещата с румънския си колега Лия-Олгуца Василеску, врачанският градоначалник представи проекти, насочени към възстановяването на оранжериите във Враца и създаването на иновативен туристически продукт. 
Първото предложение е за възстановяване на оранжерийния комплекс в БКС и превръщането му в ботаническа градина с обучителен център. Втората разработена  концепция е за създаване на туристическа атракция – аудио-визуален спектакъл, пресъздаващ различни триизмерни ефекти в града. Кметът на Крайова - Лия Василеску заяви, че разработват проекти за създаване на ботаническа градина и изграждане на нова спортна зала. Предстои да бъдат посетени инфраструктурни обекти в румънския град и да се обсъдят съвместни инициативи между двете общини. В работното посещение участват и заместник-кметовете Александър Владимиров и Цветан Стойчков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В деня на радиото - среща с бившата журналистка Ангелина Петкова от Монтана

Най-важното за един радиожурналист е да може да общува с хората. Това казва 85-годишната Ангелина Петкова . Повече от 10 години от живота си тя е отделила на радиовъзела в Монтана. Днес се поздравихме за празника на радиото с Божана Димитрова, допълни Петкова. Ангелина Петкова е най-възрастната репортерка, работила в местния радиовъзел...

публикувано на 07.05.24 в 17:35

Иво Цанев оглави листата на ДПС във Видин

Бившият народен представител от СДС Иво Цанев (на снимката - вторият от дясно наляво)  е водач на листата на политическа партия Движение за права и свободи за област Видин на предстоящите на 9 юни парламентарни избори. Търсим варианти за обединение около политики, а не разединение, каза Иво Цанев.  "Желанието на националното ръководство на..

публикувано на 07.05.24 в 17:05
БСП прес

Румен Гечев е водач листата на "БСП за България" във Видин

"БСП за България" представи листата си с кандидати за народни представители във Видин . Водач на листата в 5-и многомандатен изборен район е Румен Гечев , професор по "Макроикономическа политика", д-р на "Икономическите науки" в УНСС, бивш вицепремиер и министър на икономическото развитие. Той не е от Видин, но по думите му е запознат с..

публикувано на 07.05.24 в 16:55

Кутово се подготвя за шестия Фестивал на народната носия

 Фестивал на народната носия "От раклата на баба"  ще се проведе н а 25 май във видинското село Кутово , обясни Татяна Любенова секретар на местното читалище "Просвета-1937": "Започваме усилена подготовка по Шестия фестивал на народната носия "От раклата на баба", който ще се проведе на 25 май на площада в село Кутово от 17:00 часа...

публикувано на 07.05.24 в 16:48

Проф. Николай Дойнов ще представи две книги във Видин

Литературна среща с председателя на Съюза на народните читалища професор Николай Дойнов организира утре видинското читалище „Цвят“ . Професор Дойнов ще участва във форум във Видин за новите идеи и възможности пред културните средища. Срещата с него във видинското читалище „Цвят“ ще е от 18:00 часа. Той ще представи последните си две книги - „Форми..

публикувано на 07.05.24 в 16:07
Георги Кадиев

Георги Кадиев води листата на "Солидарна България" във Видин

Коалиция "Солидарна България" подаде документи за регистрация на листа във Видин за участие на парламентарните избори на 9 юни. Петима са кандидатите за народни представители, а водач е Георги Кадиев  - икономист и бивш заместник-министър на финансите. Родом не е от Видин, но по думите му, личен елемент прави избора му лесен. Съпругата му е..

публикувано на 07.05.24 в 15:03

Още два случая на коклюш в област Монтана

Възрастен мъж и дете са потвърдени с коклюш в област Монтана .  Мъж на 70 години от бойчиновското село Владимирово и 11-годишно момче от Лом са установени с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Дядото сам е решил да си направи тест, който е положителен. Мъжът е самотно живеещ и няма контактни лица, уточниха от РЗИ. Другият..

публикувано на 07.05.24 в 14:56