Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК-Враца с двама говорители

Снимка: Ива Антонова

Районната избирателна комисия във Враца ще има двама говорители, стана ясно след разпределението на функциите на хората в нея. 

За работата на комисията пред медиите ще говорят Силия Иванова, която е от квотата на ГЕРБ-СДС и Красимир Колев от ПП-ДБ.

И двамата адвокати имат опит в новата си функция, тъй като в предходни избори са изпълнявали същата работа.

Лора Младенова-Атанасова беше назначена за председател на 13-членната РИК във Враца, а решението за това стана по служебен път, след като консултациите на политическите партии при областния управител Надя Донкинска не дадоха положителен резултат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Директорът на ППМГ Враца получи националната награда "Св. Иван Рилски"

Петима директори на училища от цялата страна получиха наградата "Св. Иван Рилски" на Министерството на образованието и науката на официална церемония в Рилския манастир. Наградата се връчва от 2006 година като признание за постигнатите високи резултати в професионалната дейност на ръководители на образователни институции.  Сред отличените е и Татяна..

публикувано на 12.05.24 в 15:53

В мездренско село откриха детски кът

В мездренското село Крета откриха първият по рода си детски кът, създаден в кметство на територията на община Мездра. Домакините от кметството са убедени, че това място ще бъде дом за усмивки, учене и приключения за децата всеки ден. Детският кът построен изцяло със средства от дарители и със съдействието на Община Мездра. Нека всеки ден този..

публикувано на 12.05.24 в 12:00

Ремонтират отсечката между Крета и Ребърково

Започна ремонтът на отсечката между мездренските села Крета и Ребърково, съобщиха от общинската управа. Рехабилитацията на трасето ще продължи няколко дни. От фирмата-изпълнител приканиха шофьорите да не преминават по този път, за да не се пречат на работата. Земният път, който не е в списъка с пътищата в България, се използва за основен обход от леки..

публикувано на 12.05.24 в 10:30

Клисурският манастир "Св. Св. Кирил и Методий" отбеляза храмовия си празник

С голямо тържество Клисурския манастир „Св. Св. Кирил и Методий" отбеляза храмовия си празник. Във вчерашния ден бе открит официално храма след реставрация на иконите в него. Година и половина продължи реставрация на храма на Клисурския манастир с половин милион лева европейски средства. Това стана 87 години след изографисването му. Видинският..

публикувано на 12.05.24 в 08:59

Музикален спектакъл ще гостува във Враца

Музикалният спектакъл "Време за мечти" гостува във Враца, съобщиха от общинската управа.  Той разказва историята на Алис и Катрин, най-добри приятелки от училище и събира на сцената Гергана и Нелиан - най-добри приятелки от студентските години в Музикалната академия.  В спектакъла ще прозвучат популярни български естрадни песни, арии от световно..

публикувано на 11.05.24 в 15:00
Национален конкурс на Синдикат на българските учители -

Отличиха трима педагози от Враца

Трима преподаватели от Враца получиха високи отличия в 27-ия национален конкурс на Синдикат на българските учители - "Учител на годината" 2024 година.   Педагогът от спортно училище "Св. Климент Охридски" - Юлиян Георгиев получи приза "Учител на годината" в категория "Изкуства и спорт".  Специалната награда на председателя на Съюза на българските..

публикувано на 11.05.24 в 14:40

В Неговановци организират приказен карнавал

Приказен карнавал организира днес читалището във видинското село Неговановци. За всички деца са предвидени лакомства и атрактивни награди, каза секретарят на народно читалище "Светлина" Мариана Димитрова: "Много дечица ще бъдат облечени не само като приказни герои, а и като анимационни. Знае се, че на 11 май честваме ден за почит към Светите..

публикувано на 11.05.24 в 12:00