Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НИМХ: Предимно слънчево време на Гергьовден

Снимка: Светослав Цветанов

Днес ще бъде предимно слънчево, прогнозират от Националния институт по метеорология  и хидрология. След обяд над планинските райони в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21 и 26 градуса.
В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна България ще е с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 16 градуса, на 2000 m - около 8°.
Във вторник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от юг, с него ще се затопли още и максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.
В сряда вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, на много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевични бури и условия за градушки. Дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 27 май 2024 година

Декларация с искане да се сезират държавните институции относно буферния паркинг край Дунав мост 2  прие Общинският съвет във Видин . Целта на декларацията е да достигне до отговорните институции, които да проверят законността на паркинга. С 1000 по-малко ще се гласуващите на изборите в област Монтана на 9 юни в сравнение с година по-рано.  В..

публикувано на 27.05.24 в 18:00

Намаляват избирателите в област Монтана

С 1000 по-малко ще се гласуващите на изборите в област Монтана на 9 юни в сравнение с година по-рано.  Спрямо вота от април, миналата година, ще гласуват по-малко жители на региона, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия в Монтана Петко Петков .  Първоначално от избирателната комисия са били заявени по 118 000 бюлетини за двата вота, в..

публикувано на 27.05.24 в 16:27

Окръжната прокуратура в Монтана предаде на съд обвиняем за катастрофа

Окръжна прокуратура – Монтана предаде на съд обвиняем за ПТП с причиняване на смърт, извършено след употреба на наркотик.  Обвиняемият, на 31 години, е правоспособен водач на МПС, налагани са му наказания по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата. Същият е осъждан.  Вечерта на 19.06.2020 г. той бил помолен от приятеля си..

публикувано на 27.05.24 в 16:16

Нормално протекоха матурите по български език и литература във Видин

Днес се проведе Националното външно оценяване по български език и литература, на което се явяват четвъртокласниците. Изпитът беше с продължителност 60 минути,  а за учениците със специални образователни потребности - 90. Матурата във Видин премина спокойно, каза за Радио Видин Веселка Асенова началник на Регионално управление на образованието Видин:..

публикувано на 27.05.24 в 16:01

Клубът за Българско овчарско куче в Берковица с награди на Национален събор

Две награди спечели "Клуб за Българско овчарско куче" в Берковица, в дванадесетия по ред "Национален събор на овцевъдите в България". Състезанието се проведе през уикенда в района на Петропавловския манастир, под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите, обясни Пламен Ерменков , председател на клуба: "Представихме породите..

публикувано на 27.05.24 в 15:45

Подготвят празнична програма за Деня на детето в Синаговци

Празнична програма по случай Деня на детето - 1 юни, подготвят в Народно читалище "Наука 1925" във видинското село Синаговци. Това каза за радио Видин Даниела Георгиева , секретар на читалището:   "Част от нещата са изненада, но ще има лакомства на корем, състезания с чували, ще им покажем игра на ластик и други игри от нашето време, на които ние..

публикувано на 27.05.24 в 15:15

Районното управление на МВР в Роман ще е с нов статут

Утре, 28 май, пред Районното управление на МВР в гр. Роман ще се проведе тържество с което официално ще бъде обявен новия статут – Районно управление на МВР. През последните две години статутът му беше УП /Участък полиция/ към РУ Мездра.  На тържеството ще присъства и министъра на МВР Калин Стоянов.  Началото е от 12:00 часа п ред сградата на РУ в..

публикувано на 27.05.24 в 14:57