Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Спартак" взе трите точки във Видин (СНИМКИ)

19
Снимка: Радио Видин

"Бдин" Видин загуби с 0:1 от "Спартак" Плевен в среща от 32 кръг на Втора лига. Победата днес гарантира на плевенчани оставането в професионалния футбол и през следващия сезон. Единственото попадение в мача отбеляза Атанасиос Пицолис. Бдинци доиграха срещата с човек по-малко.

Мачът на стадион "Георги Бенковски" започна с домакински натиск. Още в 4-ата минута видинчани организираха продължителна атака, топката преминаваше от двете страни на наказателното поле на гостите, но никой не успя да нанесе голов удар. 10 минути по-късно бдинци отново организираха опасна атака, завършила обаче без резултат. В средата на първата част гостите от Плевен успяха да вземат инициативата. Тяхна контраатака в 25-ата минута завърши с неточен удар на Петрос Бакуцис. Две минути по-късно Руси Чернаков с глава нацели страничната греда на "Бдин" след центриране от корнер. Домакините отговориха с опасна атака в 32-ата минута, завършила с центриране към Белоти. 5 минути преди края на първата част "Спартак" организира бързо нападение, но нахлулия в наказателното поле на домакините Тончо Георгиев бе майсторски париран от Ивайло Иванов.

Три минути след подновяването на играта Симеон Иванов отправи удар към вратата на "Спартак" след центриране от пряк свободен удар. Последва най-чистото положение за домакините. В 55-ата минута бдинци изпълниха два последователни ъглови удара, като при втория изстрел с глава на Емануел Де Соуса разтресе напречната греда. Единственото попадение в мача падна в 61-ата минута отново след статично положение. Пицолис реализира с глава след центриране от пряк свободен удар. Последва натиск на домакините в опит да обърнат резултата в своя полза. В 63-ата минута удар от малък ъгъл на Симеон Иванов премина на сантиметри пред голлинията. По-масираното присъствие на домакините в половината на гостите обаче отвори празни пространства и възможности за контраатаки на "Спартак". В 67-ата минута Иван Бакалски бе изведен сам срещу вратаря на "Бдин", Маркович обаче успя да парира изстрела му. 4 минути по-късно последва удар на Слав Петков, но отново сръбският страж на домакините се намеси успешно. Велко Маркович се изяви още веднъж до края на мача след изстрел на Мартин Ганчев в 87-ата минута. В добавеното време на срещата Ивайло Иванов си изпроси втори жълт картон и напусна терена преждевременно. В последните минути на мача гостите умело бавеха играта, а домакините така и не намериха верния път към вратата на плевенчани.

"С оглед на това, че имахме 5-6 състезатели от основния състав, които не можаха да вземат участие в мача днес заради контузии, тази победа естествено е успех за нас. Дадохме шанс на по-младите футболисти. Браво на момчетата, че извоюваха тази победа. Показаха характер. Най-важното е, че взехме трите точки. Направихме така, че да останем в групата. Първото полувреме ударихме греда, имахме една-две ситуации, но не можахме да ги реализираме, но това е футболът - най-важното е, че взехме трите точки, това е най-ценното в този мач. За съжаление "Бдин" изпада от групата. "Бдин" Видин е отбор с традиции, който заслужава да бъде в професионалния футбол. Пожелавам им успех, но се радвам, че ние успяхме да победим един корав отбор", заяви наставникът на "Спартак" Плевен Красимир Бислимов.

"Имам чувството, че всеки път играем един и същи мач във Видин. Това, което липсва, е голът. Няма как да спечелим без да отбележим гол. Целта на футбола е да отбележиш гол. Имахме една-две ситуации, наистина много малко, но ако бяхме отбелязали, щяхме да бъдем победители. За съжаление, пак получаваме много лек гол - от статично положение. Поредна загуба, неприятно е. Най-хубавото е, че свършва първенството след два кръга. Резервната скамейка ни е къса. Трябва да се мисли и за бъдещето на отбора и заради това се опитваме в тези мачове да играят повече младите момчета. Дава им се път и се надявам те да осъзнаят това и да асимилират някои неща, които си говорим в съблекалнята. Да разберат, че оттук нататък е много вероятно именно те да се превърнат в гръбнака на отбора. Два кръга остават, но имаме нови двама наказани. Ще играем с втория отбор на ЦСКА 1948 и със "Спортист" Своге тук, надявам се в крайна сметка да успеем да се поздравим с победа, защото ни се събра много, но, без да се оправдаваме, реално на този етап това са възможностите на отбора", коментира след мача треньорът на "Бдин" Николай Цветков.

"Бдин" Видин: 33. Велко Маркович; 88. Кристиан Йошов; 5. Ивайло Иванов (ЧК); 8. Калоян Цветков - кап.; 11. Мартин Николов (ЖК); 6. Симеон Иванов/90. Константин Маринов; 30. Иван Аврамов (ЖК); 14. Александър Соколов; 77. Винисиус Белоти; 22. Николай Боянов/19. Роберто Росенов; 23. Емануел Виейра де Соуса

"Спартак" Плевен: 1. Станислав Антонов; 2. Димитър Калчев; 5. Иво Върбанов - кап.; 4. Атанасиос Пицолис (ЖК); 19. Яни Пехливанов; 16. Иван Бакалски (ЖК)/13. Алекс Чакъров; 21. Панайот Пасков; 15. Петрос Бакуцис; 8. Руси Чернаков; 20. Тончо Георгиев/7. Слав Петков (ЖК); 11. Христиан Петков/22. Мартин Ганчев

гл. съдия: Иван Иванов; асистенти: Радослав Вутов и Васил Байрактарски

четвърти съдия: Антонио Антов

съдийски наблюдател: Милко Николов

делегат на БФС: Евгени Йорданов

стадион "Георги Бенковски"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" (Враца) получи глоба от 12 300 лева след баража

Успехът над "Марек" (Дупница) , който остави "Ботев" (Враца) в елита, ще излезе солен на ръководството на елитния тим. Дисциплинарната комисия наложи наказания на домакините на баража, а общата стойност на санкцията е рекордно висока и надхвърля 12 000 лева. Бурната радост след края на мача, довела до навлизането на публика на терена, е..

публикувано на 04.06.24 в 10:48

"Ботев" (Враца) и Христо Янев се разделиха

Само 4 дни, след като "Ботев" (Враца) се спаси от изпадане във Втора лига, старши-треньорът на елитния тим Христо Янев обяви раздялата си с клуба. Според официалното съобщение, двете страни са се разделили по взаимно съгласие. Информацията беше съобщена късно снощи и беше изненадваща на фона на взаимните клетви за вярност, които си..

публикувано на 04.06.24 в 10:43

"Ботев" (Враца) и Христо Янев обсъждат лятната селекция

Христо Янев ще се срещне през следващите дни с ръководството на "Ботев" (Враца) , за да води преговори за лятната селекция на тима. Наставникът, който успя да спаси врачани от сигурно изпадане, остава начело на клуба. Очаква се Янев да направи доста промени в състава, като акцентът ще е върху привличането на млади български футболисти. Наставникът се..

публикувано на 03.06.24 в 13:00

Никол Крумова взе бронз от Румъния

Състезателката на Спортен клуб "Ботев 93" Никол Крумова спечели бронзово отличие на силния международен турнир по борба в Румъния. Това беше най-предното класиране за врачани в надпреварата. При мъжете най-близо до медалите беше Димитър Георгиев, който загуби битката за бронза и остана 5-и в своята категория. Това е поредното силно участие на..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Ботев (Враца) отново се спаси на баража

Спасяването на Ботев /Враца/ и оставането в елита е достойно за описване. Не само защото това е поредният път, в който тимът от града под Околчица оцелява – ако трябва да сме точни – трети. През 2021 г. с 1:0 над Септември след дузпа-фантом, през 2022 г. с 3:2 над Етър и през 2024 г. с 5:3 след изпълнения на дузпи срещу Марек /в редовното време 1:1/...

публикувано на 02.06.24 в 16:47

Шампионски сезон за юношите на "Монтана"

Юношите старша възраст на Монтана станаха шампиони на зона „Велико Търново". Активът, който спечелиха, е 46 точки.  Момчетата на треньора Дилян Иванов записаха 15 победи, равен и две загуби. Те дойдоха в първата и последната среща за сезона "Така се стекоха обстоятелствата, че загубихме в първия и последния кръг срещу Свищов, имаме и един равен срещу..

публикувано на 02.06.24 в 15:00

"Локо" Мездра завърши на четвърто място

"Локомотив" Мездра спечели местното дерби с 2:1 над втория отбор на "Ботев" във Враца в срещата  от последния 30-и кръг на Северозападната Трета лига. Кристиян Димитров откри за "железничарите“ от фаул в средата на първото полувреме. Те обаче останаха в намален състав, защото Деян Иванов влезе в разправии със съдията и беше отстранен с червен картон..

публикувано на 02.06.24 в 09:22