Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районен съд Видин е с нов председател

Снимка: Административен съд Видин

Председателят на Окръжен съд Видин – съдия Илия Илиев, официално подписа акта за встъпване в длъжност на новия председател на Районен съд Видин – съдия Милена Стоянова. 

Новият председател на Районен съд Видин си поставя за цел да обезпечи равномерната натовареност на съдиите, като се предприемат мерки за редуциране на неоснователните самоотводи и отводи, да продължи изготвянето на ежемесечни справки за образуваните и приключени дела и да въведе ежемесечен мониторинг на делата, по които не са предприети процесуални действия. 

Съдия Стоянова акцентира върху професионалната квалификация и мотивацията на съдии и съдебни служители и се ангажира да продължи практиката за съвместни тематични регионални обучения с участие на колеги от съседни съдебни райони, както и обсъждането на противоречивата съдебна практика и законодателните промени. 

За подобряване на съдебната дейност и създаване на по-добра организация на работа, магистратът предвижда провеждане на анкети сред гражданите и адвокатите за установяване на проблеми, както и анонимни анкети сред съдебните служители. Приоритет за магистрата е и повишаването на авторитета и доверието в съда.

По публикацията работи: Теодора Йорданова-Спасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 10 юни 2024 година

В изборите за Народно събрание във Видинско ГЕРБ - СДС е водеща с 27,87%, втора политическа сила е ДПС с 18%. Трети са ПП - ДБ с 12,51, след тях са "Възраждане" с 11,74%, БСП за България с 9,01 на сто подкрепа, ИТН с 5,59 и "Величие" с 3,56. В изборите за Европейски парламента след ГЕРБ-СДС и ДПС се нарежда "Възраждане", трети са ПП-ДБ, след тях се..

публикувано на 10.06.24 в 18:00

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе във Видин

Общински съвет - Видин ще проведе редовно заседание на 17 юни, понеделник. Общо 29 са включените точки за разглеждане в проекта за дневния ред. Това стана ясно след днешното заседание на постоянните комисии към местния парламент. Председателят на Общинския съвет Светослав Славчев коментира за Радио ВИДИН по-важните акценти на предстоящото заседание:..

публикувано на 10.06.24 в 15:48

Продължава приемането на секционните протоколи в Монтана

Шест часа не могат да оправят  протоколите на секционна избирателна комисия  от град  Монтана , съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК). По последни данни в 12-и район ГЕРБ – СДС води в изборите за национален и Европейски парламент. Опашка от чакащи за предаване на изборните книжа продължава да има в сградата на областна..

публикувано на 10.06.24 в 14:32

Приключи приемането на изборните книжа в Районната избирателна комисия във Видин

Документите на всичките 254 избирателни секции  бяха приети в  Спортната зала във  Видин . Около 90% от секционните протоколи са били сгрешени, обясни за Радио ВИДИН председателят на РИК  Даниел Боянов . "Както виждате, тече вече подреждане на книжа и материали, които следва да бъдат занесени на ЦИК съгласно указанията на ЦИК, след..

публикувано на 10.06.24 в 13:55

"Възраждане" са след ГЕРБ във Врачанско при 46.6% обработени протоколи

Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила във Врачанско на изборите , проведени на 9 юни. „Възраждане“ е втора политическа сила, показват данните от 46.6% обработени протоколи от секционните избирателни комисии.  Партията на Костадин Костадинов е получила подкрепата на 13.83% от избирателите. Все пак резултатът им е двойно по-нисък от този..

публикувано на 10.06.24 в 11:54

Горящ камион затвори движението по участък от Е-79 в Монтанско, има обход

Цистерна се е обърнала и самозапалила на път Е-79 в района на монтанското село Винище, съобщиха от ОДМВР – Монтана. Шофьорът е откаран за преглед в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана. Инцидентът е станал в 10:44 часа. Тежкотоварният автомобил е превозвал два тона масло. На мястото на инцидента са изпратени четири противопожарни автомобила. Заради..

публикувано на 10.06.24 в 11:43

Мъж от село Манастирище е задържан за домашно насилие

Мъж на 28 години от врачанското село Манастирище е задържан заради проявено от него домашно насилие , съобщиха от Областната дирекция на МВР. С прокурорско постановление е в следствения арест във Враца за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 10.06.24 в 11:08