Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един дрогиран и двама пияни зад волана задържаха във Врачанско

Снимката е илюстративна
Снимка: Радио Видин

Двама седнали зад волана с над един промил в кръвта са задържали през изминалите 24 часа полицейските служители във Врачанско, съобщават от полицията. В първите часове н днешния ден във Враца е спрян за проверка  влекач  управляван от 55- годишен водач от с.Телиш, обл. Плевен. Пробата му за алкохол показала – 2,27 промила. 


Вчера в  16:45ч. в  Бяла  Слатина  е установен водач на лек автомобил, който шофира след употреба на алкохол - 1,39 промила. 


Отново в следобедните часове на вчерашния ден в Оряхово е спрян за проверка автомобил, управляван от 35-годишен водач от село с. Лесковец. Пробата с техническо средство отчела положителен резултат на метамфетамин. В автомобила  е открито пликче съдържащо кетамин. 


И по трите случая са образувани бързи полицейски производства.

По публикацията работи: Гергана Панова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха над 168 000 къса недекларирани цигари и тютюн на Дунав мост 2

Митнически служители откриха 168 180 къса (8 409 кутии) цигари и 2 400 грама тютюн при две проверки в района на Дунав мост при Видин, съобщават от Агенция "Митници". Общо 6 409 кутии (128 180 къса) цигари и още 60 пакета тютюн, с български акцизни бандероли, са намерени в товарен микробус, пътуващ за Белгия и Франция, управляван от български гражданин...

публикувано на 18.06.24 в 11:38

Трима зрелостници от Монтанско са отличници на матурите

Зрелостник от Монтана издържа четири матури с отличен. Илиян Илиев и Велина Бойчева, изкарали шестици на зрелостните изпити и са номинирани за национална диплома. Трима зрелостници от област Монтана са издържали с "Отличен" матурите след 12 клас, спрямо един през миналата кампания. Велина Бойчева от математическата гимназия в Монтана е с..

публикувано на 18.06.24 в 11:20

119 безработни ще започнат работа в област Враца по програмата за заетост

Общо 119 работни места ще бъдат разкрити през тази година в област Враца , това стана ясно от утвърдения проект на Регионалната програма за заетост. Планираната заетост е за 5 месеца на годината на пълен работен ден и е на стойност от 694 748 лева. Освен финансовият ресурс по програмата, в заявените формуляри от работодатели – общински..

публикувано на 18.06.24 в 09:53

Жътвената кампания започна в Монтанско с народен обичай

В област Монтана откриха жътвената кампания - във Вълчедръм това стана с ритуал по стар български обичай. Местни земеделци споделиха, че очакват малко по-слаби добиви пшеница от миналата година. Между 500 и 600 килограма средно от декар пшеница и ечемик очакват земеделски производители тази година. Феди Фердинандов е земеделец от Вълчедръм,..

публикувано на 18.06.24 в 09:48

Разяснителна кампания за финансиране на проекти започна във Враца

  Разяснителна кампания, чиято цел е представяне на актуални и предстоящи процедури за финансиране на проекти със средства от Европейския социален инвестиционен фонд започна във Враца. Организатор е  Областния информационен център във Враца. Първата среща се състоя в Мизия.  От 20 юни до 5 юли предстоят срещи и в останалата част на областта, като има..

публикувано на 18.06.24 в 07:21

Снимката на 17 юни 2024 година

Президентът Румен Радев насрочи с указ първото заседание на 50-ото Народно събрание за сряда. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание. 14 ще са народните представители от Северозапада . От област Видин са избрани Вера Александрова от партия "Възраждане", Любен Иванов от..

публикувано на 17.06.24 в 18:10
Лидерът на СДС Румен Христов (в средата) заедно с кмета на Монтана Златко Живков (вдясно)

Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Новото правителство на България трябва да бъде проевропейски насочено, с четиригодишен мандат на управление, смята лидерът на СДС Румен Христов . „Трябва да понесем отговорността и да състави правителство“, убеден е народният представител от ГЕРБ – СДС от Монтана Румен Христов. Малко е напрегнато времето и до сряда трябва да се направят срещите с..

публикувано на 17.06.24 в 16:06