Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоминистърът отново на проверка за незаконни сметища в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Глобиха трима нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Монтана. 

Министърът на околната среда и водите Петър Димитров днес извърши проверка на места за незаконно депониране на отпадъци.

След сигнал на народен представител за нерегламентирани сметища на 30 април служебният екоминистър Петър Димитров направи проверка в землищата на селата Благово, Студено буче и Липен, в община Монтана. 

Днес Димитров отново лично дойде, за да се провери дали са почистени. Заедно с директорът на РИОСВ Монтана посетиха и други населени места в Монтанско. 

"За да не се замърсява, би било редно да има камери, да има възможност да се следи процеса по незаконно депониране".

В последните две седмици с камера са засечени трима души изхвърлящи битови отпадъци на нерегламентирани места, съобщи заместник кмет на община Монтана инж. Диман Георгиев.

"Съставени са им актове, някои са ги платили вече".

За да се спре порочната практика от община Монтана ще монтират още 15 видеокамери, допълни Георгиев.

"Искаме тази превенция да е устойчива".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Международна киноложка изложба се проведе във Видин

Близо 100 кучета участваха в провелата се тази сутрин във Видин международната изложба. Тя премина под надслов "За купата на кмета на община Видин" и се състоя в памет на кинолога от близкото минало, приятел и колега на клуба за овчарско куче Валентин Траянов . Изложбата беше  за  всички породи кучета, както и специализирана за Българско овчарско..

публикувано на 22.06.24 в 13:19
Президентът Румен Радев връчва почетния плакет

Община Видин с почетен плакет от президента Румен Радев

Президентът на Република България Румен Радев връчи на Община Видин почетния плакет "Община на годината" . Наградата, приета от кмета д-р Цветан Ценков , е за най-добри условия за масов спорт и популяризиране на инициативата "Спортувай с Президента" . В Гербовата зала на Президентството бяха наградени и най-добрите ученици , участвали в..

публикувано на 22.06.24 в 12:09

Отново чакане с часове за граничния пункт при Видин

Повече от десет часа чакат шофьори, за да преминат граничния пункт с Румъния по Дунав мост при Видин, въпреки че в края на май бяха предприети мерки за облекчаване на тежкотоварния трафик. След среща с представители на транспортни фирми, беше увеличен броят на служителите, извършващи гранични проверки от двете страни.   От дни отново има забавяне при..

публикувано на 22.06.24 в 11:25

Завърши ремонтът на селски пътища

Завършиха ремонтните дейности на пътни участъци в селата Лиляче и Баница, съобщиха от общинската управа на Враца.  В рамките на първия етап от обновяването на пътя Баница - Мало Пещене, изцяло е асфалтиран близо километър от ул. "Ал. Стамболийски". Екипите положиха нов асфалт и маркировка и на входната артерия в село Лиляче.  Дейностите продължават и..

публикувано на 22.06.24 в 11:00

СИК е без грешни протоколи в област Монтана

Към 1500 членове на секционни избирателни комисии в област Монтана ще получат допълнително по 25 лева за попълнени без грешки протоколи. Това прави към 60 % от комисиите на проведените на 9 юни избори 2 в 1. Един от проблемите за забавяне обработката на протоколите от изборите на 9 юни бяха допуснати грешки при попълването им. В област Монтана 177..

публикувано на 22.06.24 в 09:10

Повече транспорт за Задушница във Враца

Във връзка с Черешова Задушница  до 14:00 часа ще бъдат осигурени курсове на градския транспорт, съобщиха от общинската управа на Враца. Линиите №1, 2 и 3 ще се изпълняват до Нов гробищен парк. Предвидено е по ритмичен график да се изпълняват и обратните курсове – от гробищата до центъра на града. От полицията се очаква отново да обезпечи реда и..

публикувано на 22.06.24 в 08:30

Черешова задушница е

Днес е Черешова Задушница . Това е един от трите съботни дни в православния календар, които са определени за общ молитвен помен на починалите. Отбелязва се преди утрешния голям църковен празник Петдесетница. Задушницата се нарича Черешова, защото по това време на годината най-разпространеният плод са черешите, които често се раздават в памет на..

публикувано на 22.06.24 в 07:45