Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предвижда се плащането на таксата за Дунав мост 2 да става и онлайн

Снимка: Генади Цоков

Предстои следваща среща в района на граничния пункт при Видин да се проведе среща на институции, които имат отношение към трафика по Дунав мост 2 и превозвачи. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев след среща с браншови организации в София. Увери, че в  рамките на своите компетентности министерството ще направи всичко необходимо за съкращаване на времето за проверка на товарните автомобили.

„Това, което касае гранична полиция, ще бъде направено – проверките да се съкратяват в максимален обем. Това, което направихме с агенция „Митници“ към този момент е- поеха ангажимент от агенцията, в лицето на ръководителя на агенцията Георги Димов, да се въведе възможност за онлайн плащане на такса мост, тук вече говорим за Русе. Това ще направим възможно по-нататък и за Видин -онлайн плащане на такса мост и възможност за плащане на място с карта, не кешово за преминаване на моста. Това също ще доведе до съкращаване на времето."


От Главна дирекция „Гранична полиция“ увериха, че всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. МВР ще съдейства за организиране на трафика на всички стоки с хладилен контрол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Поредна лекция по аюрведа във Видин

Лекция на  тема " Здравето и болестите в аюрведа" с лектор Изабел Мандаке ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм".   Лекторката е работила е като ръководител на аюрведична клиника в Нова Зеландия,  казва Светла Димитрова, организатор на събитието: "Изабел Мандаке е аюрведа терапевт, йога терапевт,..

публикувано на 16.06.24 в 10:05

ВГ "Шоколадче" представя своя първи албум "Дъжд от ноти"

ВГ "Шоколадче"  ще представи тази вечер своя първи албум, наречен "Дъжд от ноти".  В албума са включени 15 български песни, създадени от най-известните композитори, текстописци и аранжори в България.  Студийните записи на всяка от песните са направени в 5 различни студиа- в София, Варна и Бойчиновци в продължение на  7 години.  Ето какво..

публикувано на 16.06.24 в 09:00

Третиране срещу комари ще се извърши днес във Враца

Днес, при подходящи метеорологични условия, във Враца ще се извърши третиране на зелени зони и водни обекти против комари. Информацията допълва Николай  Николов , експерт " Връзки с обществеността " в Общината:  "Това е третото или четвъртото третиране на целия град, в това число- всички жилищни квартали, водни обекти, детски площадки, обществени..

публикувано на 15.06.24 в 16:29

Музика на Петър Дънов звуча днес във видинската Филхармония

Камерен концерт с музика от Петър Дънов се състоя днес във Филхармония Видин. Концертът е по инициатива на местното общество на Бялото братство във Видин. Музиката на "Учителя" звуча за зрителите в акомпанимент на пиано-Виктор Илиев и цигулка- Виделин Джеджев . Удоволствие е да се свири тази музика, каза Виктор Илиев, диригент и композитор: "Аз..

публикувано на 15.06.24 в 14:53

Земеделските земи са най-застрашени от пожари

Земеделските земи са най-застрашени от пожари.  Пожароопасният сезон започва условно от края на жътвената кампания и продължава до края на есенните дъждове, каза за Радио Видин инспектор Георги Георгиев от видинската пожарна: "За никого не е тайна, че основните причини за възникване на тези пожари, не са високите температури, както масово се..

публикувано на 15.06.24 в 12:46

Община Кула е с най-висок среден доход за видинска облат

Община Кула е с най-висок среден доход на глава от населението за предходната 2023-та година. По статистически данни община Кула е с население от около 3 860 души и е трета по големина в областта след Видин и Белоградчик, но по доход тя надминава двата по-големи града, каза за Радио Видин кметът д-р Владимир Владимиров : "Това се получава с висока..

публикувано на 15.06.24 в 11:05
Протест срещу преминаване на тирове на разклона за Вършец.

Жители на Берковица, Враца, Бързия и Благово не искат тирове на Петрохан

Протестиращи затвориха пътя за "Петрохан". Така те изразиха недоволството си от намерението на Пътната агенция от понеделник да пренасочи тежкотоварния трафик през прохода.  Близо 150 жители на Берковица, Враца и селата Бързия и Благово затвориха пътя за прохода "Петрохан", в местността "Чапраза" ,на разклона за Вършец. Това стана при засилено полицейско..

публикувано на 15.06.24 в 09:00