Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" Видин приключи сезона с победа в мач със 7 гола (СНИМКИ)

"Бдин" Видин победи с 4:3 "Спортист" Своге в среща от последния кръг на Втора лига. Головете за домакините отбелязаха Цветомир Тодоров на два пъти, Винисиус Белоти и Емануел Виейра Де Соуза. За гостите две попадения реализира Калоян Стефанов, името си сред голмайсторите записа и Радослав Живков.

Въпреки че изходът от срещата нямаше значение за крайното класиране, и двата отбора показаха, че искат победата на стадион "Георги Бенковски". Гостите бяха по-настойчиви в началото на мача, но бдинци удържаха натиска и успяха първи да реализират. В 17-ата минута Мартин Николов проби отляво и центрира, Де Соуза отправи удар от десетина метра, топката рикошира в напречната греда и се оплете в мрежата за 1:0. Последваха силни минути за домакините, но "шоколадите" успяха да изравнят. В 26-ата минута Нейтън Олдър изведе свой съотборник зад гърба на защитата, последва центриране към Радослав Живков, който отблизо не сгреши за 1:1. Четири минути по-късно Александър Соколов центрира в наказателното поле на гостите, Цветомир Тодоров триково пропусна топката и Белоти с добре насочен удар отново изведе отбора си напред в резултата - 2:1. Футболистите на "Спортист" обаче успяха да обърнат в своя полза. В 35-ата минута отново Олдър спечели пространство в половината на домакините и намери на добра позиция Калоян Стефанов, който с хубав удар изравни за 2:2. След 7 минути пак комбинацията Олдър - Стефанов направи резултата 2:3. При този резултат завърши първото полувреме.

"Бдин" започна втората част с две промени в състава си. Треньорът Николай Цветков даде шанс на вратаря Димитър Стоименов и на младия Константин Маринов, които заеха местата на Велко Маркович и капитана Калоян Цветков. На върха на атаката застана опитният Цветомир Тодоров, който сложи капитанската лента, и това даде резултат. Бдинци "натиснаха" и успяха да отбележат две попадения в рамките на две минути. В 53-ата минута Александър Соколов нахлу на скорост в наказателното поле на "Спортист" и бе спънат от защитник на гостите. Главният съдия Антонио Антов посочи бялата точка. Точен от дузпата за 3:3 бе Цветомир Тодоров в 55-ата минута. В 57-ата след центриране на Белоти Тодоров оформи крайния резултат с хубав и силен удар, който не остави шансове на вратаря Иван Гошев. Около 70-ата минута "шоколадите" успяха да организират сериозен натиск, но бдинци удържаха резултата непроменен. В 82-ата минута Константин Маринов можеше окончателно да реши мача, но изстрелът му от 20-ина метра нацели напречната греда на гостите.

Видинчани приключиха на последно място в класирането и следващия сезон ще играят в Северозападната Трета лига. Гостите от Своге успяха да се спасят, като останаха над чертата с 40 точки - с две повече от последния изпадащ "Черноморец" Бургас.

По време на почивката между двете полувремена председателят на Областния съвет на БФС във Видин Иво Марков връчи купата за първото място в първенството на отбора U15 на "Бдин" Видин. Младите таланти получиха златните си медали от президента на клуба инж. Жоро Василев, Данчо Петков и Спас Боянов от ръководството на "Бдин".

"Това, че успяхме да завършим сезона с победа, е нещо положително, въпреки че сезонът ни като цяло е неуспешен. Имахме голямо желание да запазим мястото си във Втора лига, но не се получи. Вярвам, че ще се изведат нужните поуки и в крайна сметка ще се вземе положителното от това участие. В този мач и двата отбора не бяха натоварени с някакви цели, получи се отворен футбол. Да, като динамика, високо ниво, не бих казал, но хубавото е, че спечелихме и хората, които дойдоха на стадиона, видяха доста голове. Засега с мен не е разговаряно дали ще остана в отбора, може би такива разговори предстоят. Без значение кой ще е начело на отбора, трябва по-бързо да се действа, защото още от утре трябва да се започва работа за следващия сезон", каза след мача наставникът на "Бдин" Николай Цветков.

"В началото на мача не подходихме сериозно. Вкарахме хубави голове, успяхме да се върнем в мача, да обърнем резултата. След това имаше някакво колебание в нашия отбор. Само ние сме си виновни за загубата. Исках малко по-сериозно, по-отдадено да се подходи към мача, но все пак съм доволен, защото участваха хора, които не са играли, хора - на 15-16 години. Резултатна среща, имаше колебания и в двата отбора, но поздравявам играчите на "Бдин" Видин - заслужена победа. Имахме много тежка година, съумяхме последните мачове да постигнем добри резултати, да сплотим колектива, напълно заслужено се спасихме от изпадане, въпреки че много хора не вярваха в нас, но поздравления за момчетата и за борбата, която беше докрай. Следващият сезон трябва да подходим много по-сериозно и по-дисциплинирано, за да не попаднем пак в такава ситуация", коментира треньорът на "Спортист" Борислав Стойчев.

"Бдин" Видин: 33. Велко Маркович/13. Димитър Стоименов; 18. Стойчо Стойков; 8. Калоян Цветков (кап.)/90. Константин Маринов; 30 Иван Аврамов; 5. Ивайло Иванов; 11. Мартин Николов; 88. Кристиан Йошов (ЖК); 23. Емануел Виейра Де Соуза (ЖК); 14. Александър Соколов/27. Патрик Колчов; 77. Винисиус Белоти/19. Роберто Росенов; 10. Цветомир Тодоров/22. Николай Боянов

"Спортист" Своге: 1. Иван Гошев; 18. Михаил Михов; 19. Кристиян Бешев; 20. Георги Маджаров; 3. Симеон Чатов; 8. Христо Иванов; 4. Нейтън Олдър/15. Алекс Георгиев (ЖК); 80. Владимир Сиромахов (кап.); 11. Калоян Стефанов; 17. Мартин Кръстев/23. Петьо Митров; 10. Радослав Живков






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" Враца започна подготовка

Новият старши треньор на "Ботев" Враца - Тодор Янчев, изведе в събота отбора за първа тренировка от лятната подготовка на тима. 18 футболисти се включиха в заниманието, което се проведе на стадион "Христо Ботев". С представителния отбор тренират и шест момчета от дублиращия отбор – Любомир Василев, Иван Нешков, Пламен Петров, Митко Панов, Ивайло..

публикувано на 16.06.24 в 16:50

СК "Самурай 2013" Бяла Слатина с множество успехи тази година

Днес в "Клуб спорт" гостуваме на Спортен клуб по самбо и джудо "Самурай 2013" град Бяла Слатина. През тази година белослатинските самураи имат редица спортни успехи. Съвсем на скоро състезателите на треньора Борис Евтимов се завърнаха от силен турнир по джудо в Пазарджик със златен медал на Ива Илиева, пето място на Николай Илиев и седмо място на..

публикувано на 16.06.24 в 15:00

"Ботев" Враца има ново лого

Само година след като смени емблемата си, футболният "Ботев" Враца се похвали с ново лого. До него се стигна след оспорвано съревнование. За по-малко от седмица любимият отбор на врачани получи над 100 предложения за ново лого. Комисията бе поставена пред трудния избор да оцени най-добрия дизайн. Сред десетките креативни идеи, най-добрият в..

публикувано на 16.06.24 в 14:30

Пореден триумф за мездренската художествена гимнастика

Със златни медали бяха отличени малките гимнастички от клуба по художествена гимнастика "Анелия" град  Мездра.   И четирите отбора на клуба спечелиха златни медали в своите категории на провелото се Държавно първенство по масов спорт, зона Север в град Шумен.  Момичетата на треньорките Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Калина Илиева..

публикувано на 16.06.24 в 10:45

Видинчанки показаха лют характер в силен международен турнир по джудо

Малките видински шампионки - сестрите Никол и Нанси Николови, участваха в 8-ото издание на силния международен турнир по джудо "Топалов оупън" в Панагюрище. И двете взеха сребърни медали в своите категории, но показаха и непримирим спортен дух. Нанси се нареди втора в категория до 21 килограма, въпреки че изигра три срещи  срещу... момчета. Драматично..

публикувано на 15.06.24 в 20:56

"Ботев" започва подготовка за Първа лига

Футболният "Ботев"   (Враца) започва подготовка за новата кампания в елита в събота, 15 юни. Първото занимание, на което старши-треньорът Тодор Янчев събира играчите, е насрочено от 9.30 часа на стадион "Христо Ботев".  От клуба анонсираха, че лятната подготовка ще премине в България. Тимът ще се готви във Враца и на лагер в Етрополе. Вече са..

публикувано на 14.06.24 в 16:11

17-годишен юноша започна с мъжете на "Монтана"

Радослав Славчев започна подготовката с мъжете на футболния "Монтана" . Наставникът Петър Колев дава шанс на 17-годишния юноша на клуба. Ради е син на бившия футболист на "Монтана" Галин Славчев – Кривия. "Винаги се гледа към школата. Така или иначе, в тренировъчния процес винаги участват по един, двама или трима играчи от школата,..

публикувано на 14.06.24 в 12:00