Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови патрулки срещу нарушителите на пътя в Северозапада

Снимка: Радио ВИДИН


Нови полицейски автомобили влизат в борбата срещу пътните нарушители у нас. Някои от патрулките вече са на терен в областите от Северозапада - Видин, Враца и Монтана, други предстои да бъдат доставени. Автомобилите са закупени със средства от фонда за пътна безопасност към МВР. Някои са оборудвани с ПОС терминали, което позволява на нарушителят да плати на място наложената глоба по банков път, обясни служебният министър на МВР Калин Стоянов по време на представянето на новите високоскоростни автомобили, които са предвидени за страната. 

Част от новите коли са от премиум сегмента (висок клас) - "БМВ"-та, с около 380 конски сили, със задвижване на четирите колела и множество екстри. Други са от една от най-масовите марки - "Фолксваген", отново немско производство. От скоро служителите на сектор "Пътна полиция" - Монтана разполагат с два нови автомобила "Фолксваген". След запитване, от Областната дирекция на МВР във Враца съобщиха за Радио ВИДИН, че в сектор "Пътна полиция" - Враца, са получени също два нови автомобила "Фолксваген", като се очакват още 10 броя, 5 от същата марка и 5 автомобила "Шкода". Всички автомобили са оборудвани с технически средства за извършване на проверка на участниците в движението за управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техните аналози, както и необходимите материали и консумативи за отработване на ПТП и контрол на пътното движение, посочиха още от полицията. Във Видин, за разлика от съседните области, пътните полицаи разполагат с по-мощния от двата вида автомобили - "БМВ". 

Някои видинчани коментираха, че полицаите трябва да разполагат с модерни и мощни автомобили, за да може да се борят срещу пътните нарушители. Други смятат, че сме бедна държава, за да купуваме такива скъпи превозни средства, показа анкета на Радио ВИДИН:

"На полицията трябва най-хубавите автомобили да се купят, най-скъпите, най-мощните, най-бързите, защото работата на полицията е да лови престъпниците. А престъпниците, както всички добре знаят, са с най-хубавите, най-скъпите, най-мощните и т.н. Не да се изравнят силите, полицията трябва да превъзхожда във всяко отношение престъпниците... Бедна държава, скъпи автомобили - не, не. Кой ще преследва, кой ще гони тук толкова... Трябва да има такива автомобили, защото с тези, бавните, не могат да настигнат бързоходните... Според бюджета на страната не би трябвало, то и най-обикновените автомобили вършат работа, за какво им е тази комфортност... Когато има проблем, трябва бързо да се придвижват. Аз съм за полицията, която е пазачът на хората... Народът гладува, а те ще се возят в тези мощни автомобили... Навремето милицията вършеха много повече работа, отколкото сега, ако ще да им дадат..."

Новите автомобили са брандирани с актуалните полицейски цветове в Европейския съюз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Млади таланти от Ново село представят дебютна изложба във Видин

Талантливи художнички от училище "Св. св. Кирил и Методий" във видинското село Ново село ще представят съвместната си изложба, озаглавена "Талант в цветове и багри" във Видин днес, 27 юни. Идеята за експозицията се заражда, след като възпитаниците на клуб "Арт ателие" в учебното заведение напредват бързо и доразвиват вече заложения си талант към..

обновено на 27.06.24 в 10:38

Видин и Козлодуй ще отбележат 145 години от създаването на Военноморските сили

Военноморските сили на България отбелязват 145 години от тяхното формиране, както и 140 години от създаването на представителния им духов оркестър.   Честванията започват днес, 27 юни, от Видин. Повече за отбелязването на годишнината в града разказа за Радио ВИДИН началник на щаба на Военноморските сили Ваньо Мусински : "Видин е по Дунава,..

обновено на 27.06.24 в 10:34

Емоции от света на киното в концерта на танцова школа "Swing" във Видин

Превъплъщаване в различни персонажи от любими филми, разказване на истории и предаване на емоции чрез танци - това ще покажат днес, 27 юни, малките грации от видинската школа за модерен балет "Swing" . Подготвени са впечатляващи хореографии, съчетаващи класически и модерни танцови техники и всичко това, съпроводено от музика от любими на малки и..

обновено на 27.06.24 в 10:31

Започват проявите за празника на Белоградчик

Проявите за традиционния панаир в Белоградчик започват от днес, 27 юни. Тази година той ще продължи четири дни, до 30 юни.  "Подготвили сме богата и разнообразна програма", каза за Радио ВИДИН кметът Боян Минков.  Спектакли, концерти и изложби ще радват посетителите. Официалното откриване на панаира ще е на 29 юни, когато е и празникът..

публикувано на 27.06.24 в 09:00

В "Музикална зона" на 27 юни 2024 слушаме Джон Лорд с албума му Boom Of The Tingling Strings 2008

Композиционната техника на Джон Лорд е изключително дълбока. Невероятно е как един рок музикант създава чисто класическа музика на твърде високо ниво. Слушаме едноименния Концерт за пиано и оркестър Boom Of The Tingling Strings и Сюитата за струнен оркестър Disquises. И двете произведения са уникални в модерната класическа литература. Насладете се..

публикувано на 27.06.24 в 09:00

С грижа за зеленчуковата градина в летните горещини

С настъпването на летните горещини растенията се нуждаят от повече грижи. Заради жаркото слънце все по-голяма е необходимостта от поливане. Кога и колко да поливаме и как още да се погрижим за зеленчуковата градина- съветите в "Земята, която ни храни" са от агронома Янислав Цветанов: " В горещините е добре да има засенчващи мрежи , но да не са..

публикувано на 26.06.24 в 13:49

Млада майка се нуждае от средства за лечение в Турция

Десислава Емилиянова е обикновена жена с необикновена история. Медицински работник по професия, бунтар по душа и майка по призвание - така най-правилно бихме могли да я опишем. Зад всичко това обаче седи няколкогодишната ѝ битка. Най-важната в живота ѝ. Не, защото е за живота ѝ, а защото се бори да остане в този на дъщеря си.  Преди 3 години..

публикувано на 26.06.24 в 13:00