Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Димитрова: Естествените материи, цветове и свободните кройки са подходящи това лято

| Интервю
Снимка: Колаж на Радио ВИДИН



С настъпването на летния сезон няма как да не поговорим за модните тенденции. Всяка година те ни предлагат свежи и ярки решения, които да отразят топлината и веселото настроение на този период от годината. 

Летните цветове през тази година са вдъхновени от природата и ярките нюанси, които създават усещане за лекота и жизнерадост. Сред най-популярните цветове е жълтото, няма как без жълто. Това е най-слънчевият цвят и той е идеален за летния гардероб, като носи усещане за радост и енергия. Друг нюанс за лятото тази година е тюркоазено синьото. То напомня за морските вълни и носи свежест и спокойствие. Пастелните тонове също са доста подходящи - светлите розови, ментови и лавандулови нюанси са перфектни за по-нежни и романтични визии. Също така и неоновите цветове са доста актуални. Те са за по-смелите. Неоновите цветове като ярко зелено и флуоресцентно оранжево могат да добавят динамика към всяка визия

Няма как да не поговорим и за летните материи, защото изборът им е от съществено значение през топлите месеци, когато комфортът е на първо място. 

Ето някои от най-подходящите материи за лятото: памук - естествена, дишаща материя, която е мека на допир и идеална за горещите дни; ленът, известен със своята лекота и прохлада, той е перфектен за летни ризи и панталони; вискозата - лека материя и придава женственост и елегантност на дрехите; коприната - луксозна и прохладна, идеална за вечерни събития и официални поводи.  

Тези съвети и още получихме от имиджовия консултант Румяна Димитрова:

"Тенденциите тази година са да заложим на естествените материали като памук, лен. Откъм кройки - тези дългите рокли, които са по тялото, които да покажат нашата красива фигура, ако имаме съответно нужда да издължим крака и да изглеждаме по-високи. Можем да ги съчетаем със сандал на висок ток и в телесен цвят. Така ние ще изпъкнем нашата фигура с тази красива рокля, която може да бъде в естествени материи и съответно да бъде в красиви цветове, по-ярки. Огледах се по магазините и видях, че има цветове в лимонено жълто, розово и разбира се цветът на годината - прасковен мъх, има много такива колекции и дрехи в този цвят. Също така можем да заложим на ярките цветове." 

Друга важна част от нашите дрехи, освен цветовете и материите, са кройките. Защото кройките на летните дрехи трябва да осигуряват свобода на движение и комфорт, като същевременно подчертават фигурата. Някои от най-популярните кройки този сезон са свободните рокли и разкроени поли, които имат ефирни силуети и са идеални за топлите дни. Шортите с висока талия са не само модерни това лято, но и са изключително удобни и подходящи за различни поводи. Както и костюмите от две части - комплекти от къси панталони и топове, които са перфектни за стилен и координиран летен аутфит.

"Това, което се наблюдава е, че панталон, който е до средата на прасеца и е по тялото е много актуален. И съответно спортният стил също можем да го съчетаем с този панталон. Той може да бъде на райе, за да използваме пак оптическата измама и да издължим своя крак. Полата, която е по тялото и е тип "молив", тя също е много актуална и полите, които са дълги до земята, са винаги актуални", съветва Румяна Димитрова.

Други актуални модели това лято са макси полите. Те са идеални за по-нежни и романтични визии, като същевременно предлагат комфорт.

Летните тенденции за обувките през 2024 година включват разнообразие от стилове и цветове, които са подходящи както за ежедневието, така и за специални поводи. 

Знаем, че удобството е на първо място, дори и понякога да не е много красиво с удобни обувки, но пък модата е на наша страна, защото кецовете остават актуални и това лято. Като естествено тук говорим за по-леки и прохладни кецове. Но има и един аксесоар, който може съвсем спокойно да го слагаме, където си поискаме, а именно - шалът, който да допълни нашата визия. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видин посреща дванадесетото издание на Средновековния фестивал "Бъдинъ"

За 12-а поредна година град Видин е домакин на Средновековния фестивал "Бъдинъ" . Какво е различното в това издание на форума и какво е предвидено да включва програмата, ни разказа Цецка Цокова - главен експерт „Реклама и информация в туризма“ към Община Видин: "Средновековният фестивал "Бъдинъ" за поредна година ще се организира в..

публикувано на 21.08.24 в 15:00

Общинските съветници във Видин приеха декларация за "Ел Би Булгарикум"

Извънредно заседание на Общинския съвет се проведе днес  във Видин .  Съветниците приеха декларация за запазване дейността на научно-изследователската и производствена дейност на държавното млекопреработвателно предприятие  "Ел Би Булгарикум"  в града .  Документът е адресиран до председателя на Народното събрание, президента, премиера,..

публикувано на 21.08.24 в 14:50

Летен творчески лагер се провежда във Видин

Тази година между 19-и и 23 август във видинската библиотека  се провежда летен творчески лагер, част от проекта "Научи, разкажи, заснеми! Климатът и екологията се срещат с изкуството!" . В рамките на пет дни и с помощта на ментори, младежите, които участват в киноателиетата, ще се превърнат в един сплотен екип и чрез различни творчески..

публикувано на 21.08.24 в 13:50

Специалисти ще помагат на кандидатите по проект "За по-чист въздух в община Видин"

Ще бъде открит офис за техническа подкрепа  по проект „За по-чист въздух в община Видин“ . Десислава Тодорова , заместник-кмет по европейските политики и инвестиции в Община Видин  ни разказа повече подробности за това какво ще бъде предназначението на новата структура: "Предстои да стартира една от основните дейности по проект..

публикувано на 21.08.24 в 13:20

След сигнал почистиха обществена чешма във Видин

Видинчани се оплакаха от лошото състояние на една от обществените чешми в града. По думите на гражданите водното съоръжение в района на паметника на съпротивата  в Крайдунавския парк е с рушаща се облицовка и в неприветлив вид. Според тях множеството туристи и гости на града не трябва да стават свидетели на подобна гледка и то на такова..

публикувано на 20.08.24 в 15:00

Учители от Мездра обновяват със собствени сили училището си

Мездренски учители успяха със собствен труд да преобразят училището си. Основно училище "Христо Ботев" в Мездра вече има нов интериор, привлекателни и уютни са кабинетите и коридорите, с нови 3D тапети по проект "Обичам моето училище". А химнът на учебното заведение е сложен на фототапет над учителската стая. Така се създава нова и по-добра..

публикувано на 20.08.24 в 14:00

Младежки център – Монтана вече има свое лого

Новосъздаденият Младежки център в Монтана вече има лого.  То е изработено от Бетина Благоева и напълно съответства на целите и идеите на организацията, символизира неподправения младежки дух, енергия и откритост. Кое налага изработването на лого, разказва Александрина Здравкова , образователен съветник и младежки работник към центъра:..

публикувано на 20.08.24 в 13:00