Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелена зона за паркиране действа в Монтана

2
Кметът на община Монтана Златко Живков (вляво) и Емил Иванов, управител на Общинско предприятие „Градска мобилност“
Снимка: Община Монтана

С 338 места разполага новата зелена зона за паркиране в центъра на Монтана, която вече действа, съобщават от Общината.


По 1 лев на час е таксата за паркиране на пет паркинга и осем участъци от улици в обхвата на зелената зона. Това са паркингите на ЖП гара Монтана, на Битов комбинат, на гимназията (ул. „Иван Аврамов“), пред ДЗИ на ул. „Княз Александър Батенберг“  и зад жилищните блокове „Септемврийци“. Улица „Извора“  от площад „Славейков до площад „Жеравица“ също влиза в зелената зона за паркиране. Другите участъци от улици в нея са: „Княз Александър Батенберг“ от Драматичен театър „Драгомир Асенов“ до ул. „Мария Димова“; ул. „Юлиус Ирасек“ от ул. „Цар Борис III” до ул. „Мария Димова“; ул. „22-ри Септември“ от ул. „Княз Александър Батенберг“ до бул. „Трети Март“; ул. „Хаджи Димитър“ от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Александър Стамболийски“; ул. „Васил Левски“ от  ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Александър Стамболийски“, ул. „Хан Аспарух“ от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „ Александър Стамболийски“ и ул. „Драган Цанков“ (зад хотел „Житомир“).


Подробна карта на зелената зона е публикувана на сайта на Общинско предприятие „Градска мобилност“ – Монтана, който е: https://grmobilnost.montana.bg/bg/.


Да бъде увеличен обхватът на платеното паркиране със зелена зона в Монтана бе решено на 28 юни от Общински съвет Монтана по предложение на кмета.


„От влизането в сила на решението досега са издадени 74 платени талона“, съобщи Емил Иванов, управител на общинското предприятие. Той уточни, че на три места в централната част на града ще бъдат поставени паркомати за удобство на гражданите. Те ще са пред ДСК, срещу Младежкия дом и на входа на парк „Монтанензиум“ до сградата на РДВР. Другите начини на плащане остават чрез есемес на номер 13962 с текст номера на автомобила, чрез електронен билет от 5 партньорски търговски обекта, които са означени със стикер и чрез мобилно приложение MOBZZO. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 26 август 2024 година

Продължават дейностите по гасене на  пожар  в землището на село Долно Церовене, община Якимово, съобщават от Северозападно държавно предприятие - Враца. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа.  Във Видин заработи консултантски офис по програмата за смяна на отоплителните уреди.   Консултанти ще помагат при попълването на заявленията на..

публикувано на 26.08.24 в 18:00

Пожар гори край село Долно Церовене

Продължават дейностите по гасене на пожар в землището на село Долно Церовене , община Якимово, съобщават от Северозападно държавно предприятие - Враца. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа. Днес на терен са 6 служители на Държавно горско стопанство -  Монтана с две пожарни коли. Унищожена е близо 250 дка акациева гора. Потушен е пожарът в..

публикувано на 26.08.24 в 16:37

Публично обсъждане на отчета на общинския бюджет за 2023 г. се проведе в Мездра

Публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на общинския бюджет за 2023 г. и на отчета на сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) се проведе в Община Мездра, съобщават от местната администрация. На обсъждането присъстваха представители на Общинската администрация, кметове и кметски наместници на населени места, ръководители на бюджетни..

публикувано на 26.08.24 в 16:07

Два автомобила се удариха между Дунавци и Арчар

Тежка катастрофа е станала по пътя Дунанвци- Арчар . Временно беше ограничено движението и в двете посоки, съобщават от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Инцидентът е станал след депото за битови отпадъци около 14:00 часа. Челно са се блъснали два автомобила. Единият от тях е с разградска регистрация, а другият - с видинска, съобщи източник на..

публикувано на 26.08.24 в 16:02

Във Видин заработи консултантски офис по програмата за смяна на отоплителните уреди

Консултанти от днес помагат при попълването на заявленията на хората, които ще кандидатстват за подмяна на отоплителните уреди по проект на Общината. Открит е офис за техническа подкрепа, който е на адрес улица "Баба Тонка" №3 във Видин. Целта е да се подобри качеството на атмосферния въздух чрез намаляване на нивото на фини прахови частици...

публикувано на 26.08.24 в 14:48

С две премиери, турнета и гостуващи спектакли врачанският театър започва новия сезон

Драматично-куклен театър-Враца  (ДКТ-Враца) стартира новия творчески сезон. През септември програмата на театъра обещава разнообразие от постановки, турнета, гостуващи спектакли и две впечатляващи премиери, посочват от културната институция. Още на 5 септември, четвъртък, Врачанският театър ще зарадва публиката в село Габаре с две..

публикувано на 26.08.24 в 14:00

До края на август се приемат заявки за "Балканът пее и танцува" в Берковица

31-ви август е крайния срок за подаване на заявки за участие в традиционния фолклорен фестивал в Берковица "Балканът пее и танцува" , чието начало е поставено в далечната 1937 година с подкрепата на легендарния Дан Колов.  Фестивалът ще се проведе на 7-и и 8 септември в Берковица. Организатори са Община Берковица и Народно читалище "Иван Вазов 1872"...

публикувано на 26.08.24 в 12:00