Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акция за премахване на изоставени коли започва в Монтана

Снимка: Община Монтана

Започват проверки за излезли от употреба моторни превозни средства, изоставени на тротоари, тревни площи и места, които са общинска собственост, съобщи кметът на Монтана Златко Живков. На собствениците ще бъдат съставени констативни протоколи за техническото състояние на автомобилите и дадени предписания със срок за доброволно премахване. Той е три месеца и започва да тече от датата на поставяне на стикер с предписания на видно място върху изоставения автомобил. За неизпълнението им ще бъдат съставяни актове за административно нарушение и моторното превозно средство ще бъде извозено на площадка за временно съхранение. Разходите по преместването са за сметка на собственика. Временният престой е 14 дни, след който автомобилите ще бъдат разглобени и предадени за вторични суровини, посочват от Общината.


Общинско предприятие „Градска мобилност - Монтана“ има готовност, при заявка, да премества безвъзмездно автомобилите на хора в неравностойно положение в рамките на града.


"В Монтана вече са изпълнявани два пъти акции за принудително отстраняване на излезли от употреба моторни превозни средства, които са паркирани на непозволени места. В тях са преместени близо 500 изоставени коли", припомни Живков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията разследва случай на повреден автомобил в село Раброво

Сигнал за повреден лек автомобил с монтанска регистрация е подаден на телефон 112 вчера, 27 август, сутринта. Огледът на място в село Раброво , община Бойница, е установил, че са срязани четирите автомобилни гуми, счупени са три чистачки и две решетки на халогенните фарове, взети са две стъкла на странични огледала и емблема на предната решетка на..

публикувано на 28.08.24 в 10:02

В Лом ще бъде обсъден отчетът на бюджета за 2023 година

Публично обсъждане на отчета на бюджета на община Лом за 2023 година ще се проведе днес, 28 август. Желаещите предварително да се запознаят с материалите по отчета могат да направят това в сградата на местната общинска администрация, ул. "Дунавска" № 12, стаи 207 и 209, или на интернет страницата на общината –  www.lom.bg . Мнения, препоръки и въпроси..

публикувано на 28.08.24 в 09:36

Общинският съвет в Белоградчик заседава по 17 точки

Общинският съвет в Белоградчик ще заседава днес от 10.00 в залата на Младежки дом. Дневният ред на съветниците включва 17 точки. Съветниците ще разгледат приемане на решение относно провеждане на публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на община Белоградчик за 2023 година.  Днес ще се разгледа и решение относно изменение на..

публикувано на 28.08.24 в 08:45

Снимката на 27 август 2024 година

Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев” във Видин е домакин на фотоизложба „My mornings in Видин”  на Антонела София Барбу от Брашов, Румъния, от 27 август до 27 септември.  Експозицията се състои от 27 снимки.  На извънредното заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента Румен..

публикувано на 27.08.24 в 18:10

Френска театрална трупа ще гастролира в Мездра

Театралната постановка „Исмаел в Париж“ на Пътуващ театър „Бабел“ от гр. Курбьовоа̀, предградие на френската столица Париж, ще бъде представена в Мездра . Представлението разказва историята на млад тийнейджър с вечно бързащи родители, който открива случайно, че неговите баба и дядо са били парижки кабаретни артисти. Постановката в Мездра ще бъде..

публикувано на 27.08.24 в 16:30

Село Гъмзово показва магията на традициите

На 6 септември ще е тазгодишното издание на фолклорния фестивал „Магията на традициите в село Гъмзово” . Събитието се провежда за трета година и по традиция е ден преди празника на селото, каза секретарят на читалище "Просвета - 1928" Анжела Белдева :  "На този събор каним всички, които искат да участват на нашата сцена в читалището, за да..

публикувано на 27.08.24 в 15:54

Възстановено е движението край село Бързия

Възстановено е движението по път II-81 София – Монтана (проход  „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът по-рано днес се осъществяваше в една лента заради катастрофа. 

публикувано на 27.08.24 в 12:35