Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана и Марек не си отбелязаха, но демонстрираха класа

Снимка: Любо Андреев



Два от фаворитите за промоция в българския футболен елит - отборите на Монтана и Марек завършиха 0:0 на стадион Огоста в среща от първия кръг на новия сезон на Втора лига.

Най-чистата възможност за гол през първото полувреме бе създадена от гостите. В 31-ата минута близо до гола беше Николай Ганчев, но уцели гредата.

След почивката в 56-ата минута пък на вратаря на дупничани Константин Костадинов се наложи да се намесва решително с двойно спасяване. До края двата тима продължиха с поделено надмощие и двубоят приключи без попадения.

Новият наставник на отбора от Дупница Анатоли Нанков остана доволен от играта на Марек.

"Действително един доста силен мач и за двата отбора, равностоен мач, закономерен резултат".

Старши треньорът на Монтана Танчо Калпаков през миналата кампания седеше на скамейката на съперника. 

"Доста специален мач за мен. Очакваното се случи. Не сме очаквали нищо по-различно от това, което се случи. И двата отбора имахме шансове".

В следващия кръг Монтана ще гостува на новака Локомотив (Горна Оряховица), а Марек ще приема у дома Янтра (Габрово).







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" загуби от "Берое" в лигата

Баскетболистките на "Монтана" загубиха със 76:83 точки гостуването си на "Берое"/Стара Загора/ в мач от третия кръг на Адриатическата лига. Срещата  бе доста оспорвана и интригуваща. Домакинките взеха първите 10 минути. Последва равенство и три точки преднина на почивката за Берое. Следващите две четвърти домакинките ги спечелиха, което доведе до..

публикувано на 17.10.24 в 17:12

Олимпийска шампионка "запали" белоградчишките деца да спортуват (СНИМКИ)

Олимпийската шампионка Ивет Горанова се срещна със стотици деца, изпълнили спортната зала в Белоградчик. 24-годишната спортистка им разказа за пътя си до олимпийската титла и им преподаде първия урок по карате. "Бъдете пример за другите, бъдете пример за подражание. Искайте всички да подражават на вас и да се различавате от другите, да..

публикувано на 17.10.24 в 15:08

"Локомотив" (Мездра) с победа за Купата на Аматьорската футболна лига

"Локомотив"(Мездра) победи като гост с 1:6 "Искър 1923" (Роман)- втори отбор в среща от областния етап на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига и се класира за следващия етап на надпреварата. Мездренските "железничари" поведоха в резултата в 15-ата минута на мача, когато Кристиан Грозданов се разписа за 0:1 след извеждащ пас на Сергей..

публикувано на 17.10.24 в 14:49

"Монтана" приема "Пирин"

"Монтана" и "Пирин"/Благоевград/ откриват срещите от 13-ия кръг на Втора лига. Мачът на стадион "Огоста" е утре от 14.15 минути. И двата отбора играха мачове за купата на България, които спечелиха с тази разлика, че "Пирин" се справи в редовното време с "Ком"/Берковица/, а момчетата на треньора Танчо Калпаков стигнаха до дузпи в Свищов. "Всички..

публикувано на 17.10.24 в 14:30

Стартира общинският етап от Ученическите спортни игри в Мездра

С междуучилищния турнир по Футбол 7 за юноши VIII-X клас стартира общинският етап от Ученическите спортни игри в Мездра. В директна елиминация СУ"Св. Климент Охридски" - Зверино разгроми ПГ"Васил Левски" - Мездра с 15:2 и се класира за следващия, областен етап на игрите. Пет гола за зверинчани вкара Лъчезар Ценов, по два добавиха Иван Илиев,..

публикувано на 17.10.24 в 12:34

Тунгаров ще играе с маска

Халфът на "Монтана" Антон Тунгаров тренира с маска на лицето. Това се налага, след като той счупи носа си при гостуването на втория тим на "Лудогорец"/Разград/. Указанията на лекарите са да я носи поне месец.  В петък Тунгаров ще излезе с маска срещу "Пирин"/Благоевград/ в дербито на 13-ия кръг на Втора лига. Срещата започва в 14.15 минути на..

публикувано на 17.10.24 в 11:26

Волен Чинков ще ръководи мача на "Ботев"

Волен Чинков получи наряд да ръководи следващото домакинство на "Ботев" от програмата на Първа футболна лига. В петък /18 октомври/ врачани посрещат "Локомотив"/Пловдив/, който се раздира от скандали. На главния съдия Чинков ще помагат Дениз Соколов и Илиян Капарашев, а четвърти рефер е Станимир Тодоров. За спорните моменти и ВАР отговарят Валентин..

публикувано на 17.10.24 в 11:24