Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението край село Бързия

Снимка: Радио ВИДИН

Възстановено е движението по път II-81 София – Монтана (проход  „Петрохан“) в района на ВЕЦ "Бързия" в посока Монтана, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът по-рано днес се осъществяваше в една лента заради катастрофа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 13 септември 2024 година

Служители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) във Видин направиха демонстрация на използваната пожарна и аварийно-спасителна техника и оборудване в града. Събитието е част от проявите, включени в Седмицата на пожарната безопасност, каза Димчо Горанов, началник на РСПБЗН. Близо 120 000 декара със сухи треви..

публикувано на 13.09.24 в 18:00

Над 160 ученици ще учат в училището в село Дреновец

Над 160 ученици от пет населени места ще се обучават през новата учебна година в Средно училище "Никола Вапцаров" в село Дреновец . Това каза директорът Бойка Александрова и уточни, че за пътуващите ученици е осигурен транспорт. "Учениците, които ще прекрачат прага към момента са 167... Първокласниците са ни 11. Всички ученици са разпределени в..

публикувано на 13.09.24 в 16:11

Училището в Бойница ще има соларни панели

Соларни панели монтират в основното училище в село Бойница . Това лято бе обновен покривът, предстои саниране на училищната сграда, каза кметът на общината Анета Генчева . "Засега не мисля, че по някакъв начин ще им пречим, защото те ще поставят слънчевите панели, това не изисква много време. Може би за два-три дена ще ги сложат. После за..

публикувано на 13.09.24 в 15:52

Четири училища в Монтанско са с нови директори

Нови директори имат четири училища в област Монтана . Конкурс имаше за девет позиции.  От обявените конкурси за девет места за директори на училища в Монтанско, за две от тях, Професионалната гимназия по лека промишленост в Монтана и Основно училище „Г.С.Раковски“ в село Бързия нямаше кандидати. За останалите седем места се явиха осем..

публикувано на 13.09.24 в 15:30
Патриарх Даниил при посрещането му във Видин,  след като беше избран да оглави Българската православна църква.

Патриарх Даниил ще гостува на видински училища за откриването на учебната година 

Българският патриарх Даниил ще бъде гост на откриването на първата учебна година в Частно начално училище "Митрополит Неофит Видински" . Ще има водосвет и тържествена програма, обясни директорът на учебното заведение Лилия Ангелова . "Първата учебна година ще започне с тържествено откриване. Ще се случи на 16 септември от 11:00 часа в Актовата..

публикувано на 13.09.24 в 15:11

Увеличение на пожарите отчитат в област Монтана

Близо 120 000 декара със сухи треви и храсти и близо 2500 декара гора са унищожени при пожари в област Монтана тази година. Това беше отчетено ден преди професионалния празник на огнеборците.  24 горски пожара са гасили огнеборците в област Монтана досега, като са изпепелени близо 2500 декара.  През миналата година пожарите в гори са били само..

публикувано на 13.09.24 в 14:35

ПГ "Васил Левски" в Мездра е с нова визия

Голяма цветна фигура на Апостола на свободата Васил Левски краси фасадата на Професионалната гимназия в Мездра , която носи неговото име. Стенописът е с размер 6 метра и е създаден по идея на училищното ръководство, казва директорът Мирослав Павлов :  "Имам тази идея от две години. Много се чудех в каква униформа да бъде. Бяхме решили да го..

публикувано на 13.09.24 в 13:00