Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният "Монтана" проведе лагер във Вършец

Снимка: Радио ВИДИН

Баскетболистките на Монтана проведоха успешен тренировъчен лагер във Вършец. През изминалата седмица момичетата на треньора Преслав Пешев заложиха повече на сработване на отбора и физическа подготовка.

"Аз харесвам много мястото, защото е отдалечено от града и от шума и защото базата там е супер, нямаме от какво да се оплачем. Използвам тази първа седмица момичетата да се откъснат от лятото и да се насочат към баскетбола и предстоящия сезон. За предсезонна подготовка това едно от най-добрите места в България. Мисля, че отборът на "Монтана" е по-силен от миналата година като селекция. Всички момичета дойдоха пределно мотивирани, позитивни, с настройка тази година да успеем да постигнем това, което миналата ни се изплъзна. Вече имаме по-опитни състезателки, което ни липсваше миналата година."

Треньорът на Монтана обяви и програмата за подготовка:

"Предстои ни още около една седмица подготовка в Монтана и заминаваме за първи контроли. Имаме два мача в Сърбия, в Белград срещу отборите на "Будучност" и "Партизан". След това се прибираме и след по-малко от седмица ще имаме нови три контроли в Гърция. Срещу отбора на ПАОК в Солун и срещу отбор, който сега влиза в Първа дивизия, в град Серес. Тези пет контроли, които ще ни бъдат до началото на сезона, ще бъдат много полезни за нас. Искаме новите момичета в отбора да се сблъскат с отбори от Адриатическата лига, за да знаят какво ги очаква през сезона."

А ето какви цели си поставя Преслав Пешев с отбора на Монтана през новия баскетболен сезон:

"Първо се надявам да започнем новия сезон там, където завършихме стария откъм фенове, посещаемост, интерес около отбора и само да надграждаме. Можем да обещаем, че няма да изглеждаме по-зле от начина, по който изглеждахме във финалната серия. Отборът ще има характер, ще има облик, ще се бори всеки един мач за победа. Още на първата тренировка си казахме, че тази година няма второ място. Всичко освен първото място ще бъде считано за провал за нас."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" /Враца/ вкара два гола за 1:1 у дома

Христо Янев се завърна начело на "Ботев" /Враца/ с равенство. Врачани завършиха 1:1 със силния тим на "Спартак" /Варна/ , като успяха да спечелят точка у дома. Мачът от 8-ия кръг на Първа лига завърши 1:1, като и двете попадения в мача реализираха домакините. В 56-та мин. при опит да изчисти топката пред Ахмед Ахмедов, бранителят на врачани Мартин..

публикувано на 14.09.24 в 12:00

"Монтана" победи с 20 точки "Партизан"

Баскетболистките на "Монтана" победиха с 20 точки разлика сръбския "Партизан" – 87:67. Това бе втората контрола за тима на Преслав Пешев на сръбска земя. Вчера монтанчанки паднаха от Будучност.  Във вчерашната среща "Монтана" доминира, като спечели трите четвърти, а една завърши наравно. На почивката двата тима се оттеглиха при 47:38 точки в полза..

публикувано на 14.09.24 в 10:40

Врачански пилоти се представиха силно в САЩ

Отборът на СТМК „Враца" , който представя и врачанското СУ „Никола Войводов", се класира на 11-о място в 6-часовия финал на световните финали за автомодели , задвижвани с водородна клетка.  Надпреварата се проведе от понеделник до четвъртък в Лос Анжелис, Калифорния /САЩ/. Състезанието е с екологична насоченост и цели стимулирането на иновации в..

публикувано на 13.09.24 в 15:00

ОФК ”Локомотив” (Мездра) среща „Вихър” (Славяново)

В среща от трети кръг на Северозападната Трета лига в събота от 17.00 часа ОФК ”Локомотив” (Мездра) посреща „Вихър” (Славяново).  Водените от Николай Нинов „железничари” са първи във временното класиране с актив от 6 точки и голова разлика 7:1. Гостите са девети с актив от две точки след два равни мача (но срещу съперници като „Севлиево” и..

публикувано на 13.09.24 в 14:25

Тодор Киров свири мач на стадион "Огоста"

Тодор Киров бе назначен за главен съдия на мача между "Монтана" и дубъла на ЦСКА (София) от 9-ия кръг на Втора лига.  Негови помощници ще са Мартин Мачев и Богомил Димитров. Четвърти арбитър е Владимир Кирилов. Оценка на съдиите ще дава Владимир Владимиров.  Срещата на стадион "Огоста" е в събота, от 18:30 часа.  Председателят на съдиите от..

публикувано на 13.09.24 в 09:25

Турски тим с интерес към вратаря на "Ботев" Враца

Турци искат да привлекат вратаря на врачанския "Ботев" Федерико Бариос. Елитен клуб от южната ни съседка е отправил оферта за купуване на стража. От "Ботев" обаче са поискали трансферна сума, срещу която биха се разделили с колумбийския вратар. Към този момент комшиите не са отговорили дали 6-цифрената сума в евро ги устройва. Всъщност шансът да..

публикувано на 13.09.24 в 08:46

Баскетболният "Монтана" отстъпи на "Будучност"

Баскетболистките на "Монтана" отстъпиха с 52:73 точки на "Будучност" в първата си проверка в сръбската столица Белград. Тимът от Подгорица , който последния сезон загуби финал за Адриатическа лига , имаше преднина от 4 точки на полувремето. След подновяването на играта тя нарасна, за да дойде сирената при 73:52 за тима от Черна гора ...

публикувано на 12.09.24 в 16:33