Когато човек има желание, намира време за всичко. Доказват го Даниел Донов и Ваня Дочева. Двамата се занимават с производство на разсади и оранжерийни зеленчуци. Започнали са експериментално с една оранжерия през 2017 година, след завръщането си от..
Натурални вина, крафт бира, ръчно изработени сирена, овче, козе и биволско кисело мляко, натурален оцет, хляб с квас - всичко това може да се види и опита по време на Фестивала на ферментационните продукти в Боровица. Десетото юбилейно издание ще се..
Официален старт на жътвената кампания за страната ще бъде даден на 17 юни. Инициативата е на Националната асоциация на зърнопроизводителите, символичен домакин е Видинския съюз на зърнопроизводителите. Ритуалът по зажънване ще се състои в..
Земеделската техника е достатъчна за наличната обработваема земя в област Видин. 2591 колесни трактора са регистрирани за тази стопанска година, в работна готовност са 2443 от тях. 415 са регистрираните зърнокомбайни, 405 от могат да влязат в нивите...
Безснежната и топла зима не ни отмина и тази година, а пролетта ни изненада с почти зимни температури. Все по-често започваме да говорим за засушаване, навлязохме и в месеца, в който синоптиците прогнозират значително повишаване на температурите. Това..
420 километра, шест дни, шест лодки и хора, които обичат водата и иска да видят красотата на Дунав. От Видин потеглят участниците в гребен поход до Силистра. Водното приключение се организира от "Каяк клуб" - Свищов. Каякарите са от цяла България,..
Дни след 24 май влизаме в училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Брегово. Освен на четмо и писмо, част от учениците усвояват тънкостите на аграрната наука. Нашите герои в "Земята, която ни храни" са Ваньо Захаринков, Виктория Панова, Никол Роксана..
С неустойчиво време, температури и валежи, близки до климатичните норми за месеца, се характеризират метеорологичните условия през май. След хладното за сезона време в началото на месеца, в средата на първото десетдневие се прогнозира подобрение на..
Всяка пролет земеделците се питат: кога да засея- по-рано или по-късно; дали ранните сеитби ще "хванат влагата" или при късните сеитби ще има по-бързо развитие и повече добив. Според специалистите няма едноцначен отговор, няма правилна и грешна дата...
Агнешкото месо, произхода, цената му- винаги преди Великден се сещаме за това, защото агнешкото е една от традиционните храни, които се консумират в празничните дни. Пред потребителите стои въпроса какво да изберат- от магазина или от производител. А..