Теми от деня


Търговският трик „намаление в намалението“ отиде в историята

През тази година, в кампаниите за „Черен петък“, Коледа и Нова година, търговците няма да могат да прилагат стария трик „намаление в намалението“. Познатият през годините некоректен подход отиде в историята с въведените промени в Закона за защита на..

публикувано на 17.11.22 в 12:10

Благотворителен базар ще се проведе в Гоце Делчев

Сдружение „Хроника срещу рака“ организират благотворителен базар в Гоце Делчев. Той ще се проведе този петък, 18 ноември, от 10:00 до 18:00 часа в Попската градина. Мотото на събитието е „С обич и добро сърце“. „Със събраните средства ще подкрепим..

публикувано на 16.11.22 в 14:27

На пазар на Черен петък без да знаем правата си

Много хора, които обичат да пазаруват, чакат с нетърпение един специален ден в годината, наречен Черен петък. Това е времето на големите намаления и разпродажби, когато може да си купите любимите неща на изгодни цени и с добри отстъпки...

публикувано на 16.11.22 в 10:47

В помощ на хората с ниски доходи

Наскоро създаденото Сдружение „Близо до теб“ в Дупница протяга ръка към хората с ниски доходи. Сдружението има седем основатели, но и доста хора, които помагат. Поредната инициатива е за поставянето на стари дрехи по дърветата на една от централните..

публикувано на 16.11.22 в 10:25

Художникът Милан Благоев: Всичко е изкуство

„Всичко е изкуство“, казва младият и талантлив художник от Симитли Милан Благоев. Той откри самостоятелна изложба преди дни в изложбената зала на НЧ “Св. Климент Охридски - 1922” – Симитли. Всеки желаещ, може да се докосне до неговото творчество до 18..

публикувано на 15.11.22 в 15:34

Масови фалити на заведения в Благоевград

Инфлацията се отрази и на работата на заведенията в Благоевград. Масови фалити на кафенета и ресторанти в областния център констатират от бранша. Разходите им за ток стават непосилни, увеличението е с 400%, твърдят собствениците. Това ги принуждава да..

публикувано на 15.11.22 в 14:51

Д-р Весела Михнева: Затлъстяването е водещ фактор за отключване на захарен диабет тип 2

   На 14 ноември отбелязахме Световния ден за борба с диабета. Захарният диабет е хронично заболяване, което се характеризира с повишени нива на кръвната захар, и придобива мащабите на световна пандемия. Годишно 7 милиона души в света се разболяват от..

публикувано на 15.11.22 в 14:38

Лозарите в България – готови за стачни действия

Лозарите в България са готови на стачни действия, ако не бъдат взети под внимание исканията им, след срещата, която предстои с министъра на земеделието Явор Гечев, този четвъртък. Готовността на бранша за по-сериозни мерки, идва след проведения протест..

публикувано на 15.11.22 в 09:18

Осветиха черквата „Света Великомъченица Неделя“ в село Коларово

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и духовни служители осветиха черквата „Света Великомъченица Неделя“ в петричкото село Коларово. Това се случи неслучайно днес, когато почитаме Свети Филип, ден преди началото на..

публикувано на 14.11.22 в 14:12

WWF опазва старите гори – домът на дивите животни в България

България е една от малкото европейски държави, в които все още има обширни територии с вековни гори. Площта на тези, слабо повлияни от човешка намеса гори у нас, с функциониращи естествени екосистеми, свързани биокоридори и разнообразна флора и фауна,..

публикувано на 14.11.22 в 11:13