Местни избори 2023

Теми от деня


Контейнери за зелени отпадъци поставят в Благоевград

124 нови контейнера, предназначени за разделно събиране на биоразградими и/или зелени отпадъци, вече се поставят на различни места в община Благоевград. Съдовете са кафяви на цвят и са обозначени с ясни надписи, за да се отличават от останалите..

публикувано на 21.08.23 в 13:26

"Приключенията на Сърцатко" и как децата откриват света без телефон

„Приключенията на Сърцатко“ и как децата могат да прекарват времето си по-забавно, когато нямат телефон. Това разказва в своята първа книга за деца Иван Иванов с творчески псевдоним Иван Кръстник. Книгата е насочена към деца от 6 до 12 години и..

обновено на 20.08.23 в 15:01
Снимка: Фейсбук Лилия Семкова

Лилия Семкова с красиво видео към песента "Ти си ми сонцето"

Бесарабският славей Лилия Семкова отново спази традицията да поднесе музикален подарък на феновете си навръх рождения си ден.  На голяма Богородица певицата представи най-новия си проект, озаглавен „Ти си ми сонцето“, с който заслужи бурните аплодисменти на..

публикувано на 19.08.23 в 11:32

Маноил Василев - Мъни: Днес всеки може да бъде фотограф

След броени дни Маноил Василев – Мъни ще навърши 70 години. Той е един от първите професионални фотографи на Югозапада. Започва кариерата си – случайно, както казва сам. Завършва Полувисшия институт за културно-просветни кадри в Благоевград през..

публикувано на 19.08.23 в 10:24

Георги Сарафов: Желязно правило е при ветровито време да не се пали огън на открито

В момента положението в Благоевградска област по отношение на пожарите е спокойно.  Извода направи в интервю за Радио Благоевград главният инспектор Георги Сарафов от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението в Благоевград...

публикувано на 18.08.23 в 16:26
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Криминалните случаи от последните дни влияят негативно върху имиджа на България

България в последните години дава един и същи сигнал на европейските си партньори - за корупция по високите етажи на властта, политически чадъри, престъпност и безнаказаност. Всички криминални случаи влияят на влизането на България в Шенген и на..

публикувано на 18.08.23 в 11:16

Костадин Паскалев: Все по-дребни интереси ще бъдат защитавани в общинските съвети

Все по-дребни интереси ще бъдат защитавани в общинските съвети, а не обществено важни. Това коментира бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев. По думите му разделянето на политическите субекти ще води до все по-малки групи общински съветници, все..

публикувано на 17.08.23 в 14:53

Иван Тренев: Вазов е бил добър приятел с американския президент Рузвелт

Бъдещето на страната е свързано с архивите. Това подчерта в интервю за Радио Благоевград историкът Иван Тренев, председател на Фондация „Културна революция“. Целта на фондацията е да намери и съхрани важни документи, които ни връщат назад в годините...

публикувано на 17.08.23 в 09:20

Българката Милена Желязкова обединява нации чрез самобитния ни фолклор

Група от 33-ма французи, белгийци,  австрийци и италианци гостуваха за втора поредна година в град Рила и изучаваха в продължение на седмица красотата на българското народно многогласно пеене. Хора с различни професии, които пеят за удоволствие, но..

публикувано на 15.08.23 в 15:29
Innerglow

Innerglow срещат 80-те с музиката днес в "Мindless Grinding"

Алтернативната рок банда, любима на меломаните у нас, Innerglow, се завърна с ретро вдъхновение и модерен пламък в новото си парче "Мindless Grinding". Песента изразява любовта на триото към Boney M. и Be Gees и ни завърта във времето със звучене от..

обновено на 13.08.23 в 16:33