Теми от деня


Николай Петков: Голяма част от емисиите метан са подценявани

Намаляването на емисиите на метан е от решаващо значение за справяне с изменението на климата. Секторът на енергетиката, на който се дължат 19 % от емисиите на метан в ЕС, има най-голям потенциал за бързи и ефикасни, и същевременно икономически..

публикувано на 15.05.23 в 10:15

Меглена Антонова: Нужна е революция в битовото отопление

„ Има все повече търсене на решения за намаляване на разходите за отопление на домакинствата и въздействието върху околната среда. За съжаление обаче все още не се случва с нужната скорост “, каза за Радио Благоевград Меглена Антонова, ръководител..

публикувано на 15.05.23 в 10:11

Започна записването за първия кинофестивал в село Раждавица

Сдружението „Роден край“, Етно центърът „Рубин“ и Анатолий Костов, видеооператор в ТВЦ – Благоевград,  са организаторите на първия кино фестивал „Rajdavica film fest “. Откриването е на 18 септември 2023 година в село Раждавица. На 20 септември там..

публикувано на 15.05.23 в 10:06

Инициативата „Да накараме и възрастните хора да се усмихнат!“ се отлага

Дъждовният ден провали инициативата „Да накараме и възрастните хора да се усмихнат!“. Благотворителна хоротека трябваше да събере всички желаещи на площад “Македония” в тази неделя.  Идеята на организаторите от  Отбора по реч и дебати на английски..

публикувано на 14.05.23 в 16:37

Борис Христов представя първа песен на български - "Сън"

"Сън" е трета авторска песен за Борис Христов. Той е автор на текста, музиката, аранжимента и програминга. Песента е записана и мастерирана от Милко Михайлов, а част от акустичните китари записва Петър Миланов. „За разлика от музиката ми досега,..

публикувано на 14.05.23 в 15:36
Снимка: ФБ/Да спасим Кресненското дефиле

Спасяването на крайпътните заведения ли е причината жителите на Кресна да протестират срещу трасето на пътя за Гърция?

На 4 май министърът на регионалното развитие Иван Шишков обясни, че е издал разрешение за строеж на малък участък от пътя, в който свършва магистралата, но това не предопределя изборът на трасе. Той обясни, че екоминистерството продължава да прави..

публикувано на 12.05.23 в 14:00

В Благоевград: Засилен интерес към Програмата за саниране на жилищните сгради

До 15-ти май се удължава първоначалният срок за подаване на заявления от Сдруженията на етажната собственост в община Благоевград, относно Програмата за саниране на жилищни сгради. Принципно обаче, процесът остава дългосрочен, обяви на брифинг днес..

публикувано на 11.05.23 в 14:20

Общините Банско и Гоце Делчев с подкрепа към хората с инсулт

Община Банско застава отново зад пострадалите от инсулт и техните близки, като се присъединява към Националната кампания „Живот след инсулт“ по повод Европейския ден за информираност за инсулта. Кампанията се организира от Асоциацията за инсулт и афазия,..

публикувано на 11.05.23 в 10:07
Графит

ГРАФИТ и TIM RIPPER OWENS с обща песен

Българската група Графит и легендарния екс-вокалист на Judas Priest Tim Ripper Owens изадоха обща песен.  Парчето носи заглавието The Destroyer и е с послание срещу военните конфликти.   За последните 12 месеца Графит успяха да наберат сериозна инерция в..

публикувано на 10.05.23 в 18:32

Псичихеското здраве на децата е не по-малко важно от физическото

Психическото здраве на децата е също толкова важно, колкото и физическото.  От изключителна важност е като родители и възрастни да отгледаме едно здраво и емоционално стабилно поколение. Първият предупредителен сигнал, че трябва да потърсим помощ от..

публикувано на 10.05.23 в 13:05