Теми от деня


Боян Обецанов: Опасността от пожари не е малка

Боян Обецанов от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград, заяви, че въпреки дъждовните дни в района са станали 15 пожара. Единият от тях бе в района на село Стара Кресна, близо до Кресненското дефиле...

публикувано на 26.08.22 в 16:50

Изпити по лятно време

Лятна сесия на зрелостните изпити за ученици, които не са се явили по някакви причини или пък са получили слаби оценки на изпитите през май, се провежда на 25 август. Над 340 са зрелостниците от Благоевградска област, които са подали заявление..

публикувано на 25.08.22 в 09:51

Благоевградчанинът Константин Кацарски представи най-новия си албум в ефира на Радио Благоевград

Благоевградчанинът Константин Кацарски (Koka Mass Jazz)  представи най-новия си музикален проект „Folifoli” в предаването „Събуди деня“ по Радио Благоевград. Албумът, който е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“, ще излезе до края на..

публикувано на 23.08.22 в 13:15

MONA с нов сингъл, посветен на любовта

Песента се казва „Ти и аз“ и е втората песен, в която Симона Петрова – MONA  участва и като автор на текста, а музиката е дело на изключително талантливия автор и музикален продуцент от Швеция Мартин Масаров. Първоначално двамата започват да работят..

публикувано на 21.08.22 в 15:27

Жители на Долни Раковец реставрират средновековна църква

С общи усилия, водени от християнската вяра и българския дух, жителите на радомирското село Долни Раковец реставрират средновековната църква „Св. Николай”.  Храмът се намира в центъра на селото и се предполага, че е построен около XVI в. Веднъж..

публикувано на 21.08.22 в 15:15

Думи и смисъл с проф. Цочо Бояджиев

  Предлагаме ви четири фрагмента с думи на Цочо Бояджиев за фотографията ( ден след Световния ден на фотографията ), философията, поезията, митовете, преводите... Четири фрагмента за осмисляне. – митове: ( Фрагментите са част от курса на Школа..

публикувано на 20.08.22 в 19:20

Никол Николчова след откриването на самостоятелната си фотографска изложба „Меланхолия“: Мечтая да имам свободата да работя навсякъде, но да живея в България

  На 18 август, в навечерието на Световния ден на фотографията, в столичната галерия „Ко-оп” беше открита самостоятелна фотографска изложба на Никол Николчова, озаглавена „Меланхолия”. Младата авторка си поставя за цел да фокусира вниманието на зрителя..

публикувано на 20.08.22 в 19:09

Започна фестивалът "Струма пее"

В село Невестино бе открит 16-ият фолклорен фестивал "Струма пее". Той ще се проведе в два дни – на 20-и и 21 август.  Участници са над 700 души .Фестивалът има конкурсен характер и ще бъдат наградени най-младият, както и най-възрастният участник, ще има и..

публикувано на 20.08.22 в 11:22

Кметът на община Невестино Димитър Стаменков с Почетния знак на Кюстендилска област

Почетният знак на Кюстендилска област бе връчен на кмета на община Невестино от областния управител Александър Пандурски на празника на общината. Поводът е дейността на кмета на общината, която е втора по площ в областта през последните години...

публикувано на 18.08.22 в 16:15

Обявено бе решение от 2019 година във връзка с отношенията между Северна Македония и България

"Решението от 2019 година обяви македонската страна във връзка с двустранните отношения с България. То е взето на Съвместната историческа комисия между представители на двете страни и е странно, че едва сега от македонска страна обявяват тази..

публикувано на 18.08.22 в 16:08