Теми от деня


Подкрепа за жените от ромски произход

Подкрепа за жените от ромски произход . Това е целта на социалната кампания  „Имам една мечта”. Тя се реализира от Сдружение „ЛАРГО“ – Кюстендил, което активно работи в помощ на ромските общности.  Новата социална инициатива на сдружението е..

публикувано на 18.01.23 в 10:00

В ход е разследването на най-голямата международна афера

Аферата с биткойните излезе отново на бял свят след намесата на правоохранителните органи в няколко страни. Тя започва след решението на прокурора на Ню Йорк да забрани дейността на две фирми в САЩ. Една от фирмите е българска NEXO. Експертите..

публикувано на 18.01.23 в 09:38

През март ще разберем как се развива икономиката

Асоциацията на индустриалния капитал в България обяви началото на номинациите на 10-тото издание на годишните награди „Икономика на светло“. Целта е популяризирането на примерите за успехите в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи..

публикувано на 18.01.23 в 09:18

Д-р В. Мончева: Няма основание за обявяване на грипна епидемия в Благоевградска област

„След Нова година има увеличение на случаите с грип и ОРЗ в област Благоевград. За изминалата седмица в цифри – 275 промила на 10 000 за областния град, което не е достатъчно за обявяване на грипна епидемия. Във всички общини формулата е 200/10 000,..

публикувано на 17.01.23 в 13:50

Въглищната реформа в България – необходимост и последствия

В края на миналата седмица народните представители гласуваха предложението на Комисията по енергетика, парламентът да задължи служебният кабинет да започне преговори с Европейския съюз за предоговаряне на Планът за възстановяване и устойчивост на..

публикувано на 16.01.23 в 14:08

Фишинг измамите и опасността, която крият

„Фишинг измамите и как да се предпазим от тях“ – тема, която коментира гл. ас. д-р Силвия Петрова, преподавател в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград в рубриката „Капанът фалшиви новини“ на БНР-Радио Благоевград . Рубрика,  която предоставя на..

публикувано на 16.01.23 в 09:42

Николай Петков: Инвестирането във възобновяеми енергийни източници е ключово за българските домакинства

„Инвестирането във възобновяеми енергийни източници е ключово и най-вероятно през следващите години, българските домакинства ще трябва сами да направят такава инвестиция. И това ще бъде печалба в не толкова дългосрочен план, предвид увеличаващата се..

публикувано на 16.01.23 в 09:34

Тодор Тодоров: Загубените 100 милиона евро европейски средства са половината от парите за Перник и Бобов дол

„ Окончателно ги загубихме, защото правителство не успя да внесе в срок териториалните планове в ЕК  за одобрение. Срокът беше краят на 2022 година. … Цялата сумата, която се очаква от Фонда за справедлив преход е 200 милиона за Перник и Бобов дол. И..

публикувано на 16.01.23 в 09:28

Спасителят Димитър Пешев

В поредица от разговори ще припомним личностите и събитията, довели до спасяването на евреите от "Старите земи" на България от депортиране и гибел в нацистките концентрационни лагери през 1943 г. Вторият разговор, посветен на Димитър Пешев , е отново с..

публикувано на 15.01.23 в 14:48

Здраве от природата и кошера

„Пчеларите, пазителите на най-полезните същества в природата – пчелите, трябва да ги има, за да имаме на трапезата си едни от най-здравословните храни в света - меда и пчелните продукти“. В това е убедена Ралица Петкова, потомствен пчелар от..

публикувано на 12.01.23 в 15:46