Теми от деня


215 свободни работни места предлага дирекция „Бюро по труда“ – Кюстендил

215 са свободните работни места, които са обявени в дирекция „Бюро по труда“ в Кюстендил. „ За търсещи лица работа лица, които са със средно и по-ниско образование има обявени свободни работни позиции за продавач-консултанти, касиери, социални..

публикувано на 05.09.22 в 16:59

„Всенародно хоро за Единение“ обединява българите по света

„Съединението прави силата“ е мотото на инициативата „Всенародно хор о за Единение“, което се организира по повод празничния 6 септември. Идеята е на родолюбиви българи, чиято цел е обединението на всички сънародници по света в ритъма на..

публикувано на 05.09.22 в 15:30

В Шишковци се подготвят за X издание на Международния фестивал „Балканска черга”

В кюстендилското село Шишковци за десети път ще се проведе Международен фестивал „Балканска черга”.  Фестивалът продължава да работи за популяризирането на местните традиции, бит и култура. Традиционни участници са фолклорни състави, занаятчии, художници..

обновено на 04.09.22 в 13:57

Щастие в три след полунощ в новото музикално пътешествие Folifoli на Константин Кацарски и първия албум от него „3 АМ“

    Със звуците на този летен дъжд от едноименната пиеса (Summer Rain) тръгваме на музикално пътешествие с Константин Кацарски, един от най-многоликите български музиканти. Изявеният барабанист, композитор и продуцент, който не познава еднообразието,..

публикувано на 03.09.22 в 18:38

Промените в България започват по времето на Михаил Горбачов

„Първият и единствен президент на Съветския съюз Михаил Горбачов идва на власт през 1985 година. Като член на ръководството е предложен от бившия генерален секретар на ЦК на КПСС Юрий Андропов, но идва на власт след смъртта на Константин Черненко. С..

публикувано на 02.09.22 в 15:30

Фондация „Македония“ започна инициативи и в Албания

След многобройните си инициативи и конкретни действия за защита правата на българите в съседна Северна Македония, Фондация „Македония“ започна подобни активности и в Албания. Вече бяха проведени срещи с част от ръководителите на българските дружества..

публикувано на 01.09.22 в 13:58

Стартира Националната програма „Българистика“

ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград е един от университетите, които с екипи от БАН и още четири висши училища, ще работят през следващите три години по научната програма „Българистика“. „ От такава програма имаше нужда много отдавна. Всички държави..

публикувано на 29.08.22 в 15:39

Отзвук след „Банско Опера Фест“ 2022

С наситената културна програма в края на август под открито небе се проведe поредното издание на Банско опера фест. В дните 26 и 27 август събитието събра на една сцена едни от най-ярките и изтъкнати оперни звезди. Гостите и жителите на курортния град..

публикувано на 29.08.22 в 10:49

Първи фестивал на лютеницата в село Логодаж – аромат, вкус, традиции

Стотици жители и гости на Благоевград преминаха през първото издание на Фестивала на лютеницата в село Логодаж. Логодажките баби се бяха постарали и се представиха достойно с приготвянето на над 50 кг лютеница, като абсолютно всички продукти – лук,..

публикувано на 27.08.22 в 21:20

Илияна Тошева: Изкуството прави света по-добър

   “Извечното търсене – да откриеш себе си, винаги те отвежда до вечното. Идваме на този свят чисти. Защото идваме от вечността. В стремежа си да добием познание, се завъртаме в един омагьосан кръг: Кой съм аз? Къде е Бог? Над мене или вътре в..

публикувано на 27.08.22 в 19:03