Теми от деня


Среща с проф. Мария Цакова, която говори за болката

   Професор Мария Цакова  е  ключова фигура  от най-новата българска емиграция в САЩ. Напуснала България точно три дни след  10 ноември, 1989 година, когато Тодор  Живков пада от власт.  Повече от  15 години тя се занимава с историята на  сънародниците..

публикувано на 18.09.22 в 16:49

Iskrata с нов сингъл – „Първи и последен“

"Имам доста неиздадена музика, която предстои да споделя със слушателите си. А "Първи и последен" (Remix) е една от много личните и най-любимите ми песни.”, споделя Iskrata. По-малко от два месеца след като издаде първия си соло проект от няколко..

публикувано на 18.09.22 в 15:09

ПГ по туризъм и лека промишленост – Благоевград е първата иновативна гимназия

Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград откри официално новата учебна година. Гимназията реализира план прием по четири модерни и атрактивни специалности: „Асистент на лекар по дентална медицина“; „Рекламна..

публикувано на 15.09.22 в 11:22

Училището се готви за старт

Над 700 хил. ученици влизат утре в класните стаи на близо 2 350 български училища. Над 50 хил. от тях ще прекрачат училищния праг за първи път. Днес е последният ден на подготовка за старта на новата учебна година. Всички училища на..

публикувано на 14.09.22 в 14:56

Стартира кампанията „Шапка за всеки – изплетено в музея“

В Благоевград започва благотворителната кампания „Шапка за всеки – изплетено в музея“. В следващите няколко месеца доброволци ще изработват шапки, шалове, чорапи и ръкавици, които ще дарят на хора в нужда. Инициатор на кампанията е Александрина..

публикувано на 14.09.22 в 10:12

Учебни пособия за децата от бедстващите села в община Карлово

Националното сдружение на сираците в България ще помогне с учебни пособия на децата от бедстващите села в община Карлово. Сдружението вече пренасочва започналата традиционна кампания за деца в неравностойно положение „Отново на училище“ в подкрепа..

публикувано на 13.09.22 в 12:00

Психология на цветовете: Как да съчетаем багрите на есента на трапезата ни

Прекрасното синьо-зелено лято е към края си, все по-отчетливо виждаме в природата пастелните жълто-оранжево-червени тонове на есента, която като чели, тази година бърза да дойде по-рано от обичайното. Цветовете на този прекрасен сезон могат да..

публикувано на 12.09.22 в 14:15
 Село Каравелово

Доброволецът от град Сандански Григор Секулов за трагедията в карловското село Каравелово

„ Обстановката е тягостна. Човек трябва да е на място, за да разбере какво се е случило “ - така описа ситуацията в карловското село Каравелово Григор Секулов от град Сандански. Той е общински служител и  ръководител на местното формирование на..

публикувано на 12.09.22 в 13:35
Румяна Боянова

Румяна Боянова: По-добър контрол и адекватни санкции за замърсителите на въздуха

„ Настояваме за по-добър контрол и по-адекватни санкции за нарушителите на закона" тъй като те в момента могат да замърсяват въздуха колкото си искат, без да бъдат контролирани и санкциите, които са символични за тях, могат също да си ги плащат “,..

публикувано на 12.09.22 в 13:24

Младежката програма на WWF – Panda Labs гостува в Кюстендил

Природозащитната организация WWF гостува в Кюстендил с младежката си програма за иновации Panda Labs – младежи за справедлив преход, която се провежда едновременно в България, Северна Македония, Сърбия и Черна гора. На 13-и септември (вторник) в града..

публикувано на 12.09.22 в 13:03