Местни избори 2023

Теми от деня


Чернодробната стеатоза може да се избегне с промяна в начина на живот

Чернодробната стеатоза – същност и лечение – тема, която коментира в предаването „Здравен компас“ на БНР-Радио Благоевград гл.ас. д-р Климентина Герджикова дм от Клиниката по гастроентерология в „УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“.   „За съжаление..

публикувано на 28.09.23 в 16:32

Туристи и патриоти тръгват „По стъпките на Самуиловите воини“

След като младите планинари от Петрич изкачиха 39-те планински първенци на България, в една инициатива започнала преди година, днес те вече се готвят за следващото предизвикателство - участието им в 10-тия юбилеен Национален туристически поход „По..

публикувано на 28.09.23 в 15:02

Не очакваме тежка клинична картина при новия подвариант на „Омикрон“ – „Пирола“

„Увеличават се болните с COVID-19 , а през последната седмица се наблюдава ръст от 50% на седмична база. Тази тенденция ще се запази и през следващите седмици и месеци ще има доста по-голям брой заболели “ – каза в интервю за БНР-Радио..

публикувано на 28.09.23 в 14:39
Надя Бойчева

Надя Бойчева представя „Изгреви и залези“

След „Страхът, че някой те обича“, Надя Бойчева зарадва почитателите на поезията с нова стихосбирка, озаглавена „Изгреви и залези“. И този път Надя остава вярна на стила си. Стиховете ѝ са вдъхновени от живота и неговите многобройни нюански, възходи,..

публикувано на 28.09.23 в 14:15

Иван Сабахлъков: „Вълкът“ няма да се съобрази с мнението на „овцата“

"Българското земеделие не е достатъчно пазарно ориентирано. И това е следствие на факта, че е в насипно състояние. И хората нямат вина за това“ , думите са на земеделския министър Кирил Вътев, изречени по време на протестите на земеделските..

публикувано на 28.09.23 в 13:36

Фокус-точка Благоевград с подкрепа за социалните предприятия

В Благоевград е създадена една от шестте регионални фокус-точки по проект „Развитие на социалната икономика“, който се реализира от Министерството на труда и социалната политика по Плана за възстановяване и устойчивост. Основната цел на фокус-точките е..

публикувано на 28.09.23 в 12:39

Новите адаптирани ваксини срещу COVID-19 са в РЗИ-Благоевград

„ Новите адаптрани ваксини на „Пфайзер“ срещу COVID-19 са налични в Регионална здравна инспекция – Благоевград “ – това заяви в интервю за БНР-Радио Благоевград д-р Павлин Янкулски. По думите му е препоръчително да се поставят на лица с..

публикувано на 28.09.23 в 11:34

Пенсионерите не правят зимнини, минават с едно бурканче от магазина

В голям диапазон са цените на зеленчуците на благоевградския пазар. Търговците казват, че има за всички, но все повече пада покупателната способност на българина. От 1,50 до 4,50 лева се търгуват доматите на пазара в Благоевград. Цените на..

публикувано на 27.09.23 в 12:16
Денис Никифоров

Денис Никифоров за ключовите принципи на позитивната психология

Позитивната психология ни помага за развитие на силните страни на характера, личностния растеж, мотивация, както и работа върху позитивните когнитивни процеси. Това каза магистър психологът Денис Никифоров, гост в предаването „Ефир за приятели” на..

публикувано на 27.09.23 в 11:21

Чистотата на въздуха е пряко свързана с качеството на живот

Д-р Ангел Джамбов е част от екипа учени, осъществили първите по рода си български проучвания за обществено-здравните ефекти от замърсения въздух в родните градовете. За първи път в нашата страна се прави изследване за краткосрочните ефекти на..

публикувано на 27.09.23 в 09:52