Теми от деня


(У)ДАРИ рамо на Планинската спасителна служба!

„ Планинари от всички краища на страната, обединявайте се ! “, призивът  отправиха от туристическото дружество “ПОНОРИЯ“ град Своге и сложиха началото на дарителската кампания „(У)ДАРИ рамо на  Планинската спасителна служба!“. „ Идеята е да съберем..

публикувано на 23.01.23 в 09:26

"Кохава в страната на Трън" - една вълшебна история за доброто от ORA

"Най-мощното оръжие са... думите на вяра!", споделя Светлана Николчева с артистичен псевдоним ORA. След "Наръчник на играта от Себи и Емо“, книгата "Кохава в страната на Трън" е втора за младата авторка, като  и този път тя сама създава пъстрите..

публикувано на 22.01.23 в 15:39

ТИШО & ДАНЧО & ЛИЛИ МАР – "Влюбен ден"

Данчо "Стълбицата", легендарен DJ и радио глас, е водеща фигура в новия сингъл „Влюбен ден“. Това е втори сингъл на Тишо (DJ Tissue) и Лили Мар след “Love Is”. Песента вече има и видео, скоро предстои сингълът да излезе на английски език за..

публикувано на 22.01.23 в 15:02

Кузман Илиев: Хубаво е да си напомняме, че България може сама

Преди дни от печат излезе втората книга на политическия и икономически анализатор Кузман Илиев, която носи името „България може сама“.  В предаването „Събития и личности“ по Радио Благоевград, авторът подчерта, че заглавието на книгата има за..

публикувано на 20.01.23 в 11:26

Илия Михайлов – разказвачът на човешки истории

Разказвач на големите истории на малкия човек – това е Илия Михайлов от Пазарджик, който преди дни представи в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград последния си сборник с разкази, озаглавен „Приближаване“. Той е не само писател,..

публикувано на 19.01.23 в 11:25

Само „активни фермери“ ще получават Преходна национална помощ

През новия програмен период 2023-2027 г., само „активните фермери“ ще могат да кандидатстват и да получават Преходна национална помощ, включително и за тютюн. Новината съобщи за Радио Благоевград Цветан Филев, председател на Националната..

публикувано на 19.01.23 в 09:22

Даниел Пенев: Има надежда за бъдещето

Даниел Пенев е от град Кюстендил, завършил е Езиковата гимназия в град Благоевград и АУБ.  Поводът за срещата с него е излязлата  втората част на книга му „Хората, които променят България“. В нея младият журналист, преводач и писател отново разказва..

публикувано на 18.01.23 в 11:40

Маги Назер: Не е късно за мечтите на възрастните хора

„Не е късно за мечти: достойно остаряване за възрастните жени в България”  - така се нарича специалният доклад, който събира изводите от проучване за остаряването на жени  с различни демографски профили и в разнообразни житейски ситуации в община..

публикувано на 18.01.23 в 11:33

Сдружение „Ние жените“ помага на незрящото семейство на Феим и Нурел

След сигнал на Радио Благоевград Сдружение „Ние жените“ помага на незрящото семейство на Феим и Нурел.  Преди месец чрез ефира на Радио Благоевград представихме трудностите при намиране на работа, пред които са поставени хората в неравностойно..

публикувано на 18.01.23 в 10:38

Адв. Николай Хаджигенов: Изходът от политическата криза е създаването на широко демократично обединение

Обединение на демократичните сили във всички политически формации – леви, центристки и десни, е възможен изход за съставяне на работещо правителство в България. Това каза в ефира на Радио Благоевград адвокат Николай Хаджигенов от гражданското..

публикувано на 18.01.23 в 10:25