Местни избори 2023

Теми от деня


Цените на бензина и дизела ще се увеличават

От Русия спряха доставките на гориво за повечето европейски страни с изключение на четири - Беларус, Армения, Казахстан и Киргизстан. Това означава, че българската рафинерия в Бургас скоро ще трябва да преработва петрол, който не е от Русия. Според..

публикувано на 27.09.23 в 09:32

Красимир Герчев: Искам община Разлог да се развива

Красимир Герчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Разлог в предстоящите избори на 29 октомври 2023 година. В интервю за Радио Благоевград и за първи път пред медия той коментира предсрочното  прекратяване на кметските му пълномощия този..

публикувано на 26.09.23 в 14:45

Владимир Георгиев: Все повече хората разчитат на местната власт

Кметът Владимир Георгиев ще търси подкрепата на жителите на община Самоков за четвърти мандат на изборите за местна власт на 29 октомври 2023 година.  „ Опитах се да  направя повече от предходните кметове за инфраструктурата, благоустрояването на..

публикувано на 26.09.23 в 13:53

Добре изградената велосипедна инфраструктура е от полза за всички

С онлайн петиция и два специални клипа, екологичното сдружение „За Земята“ започна мащабна инициатива за граждански натиск върху отговорните институции. Целта е да се привлече вниманието към проблемите на недомислената и недовършена велосипедна..

публикувано на 25.09.23 в 10:07

До 15 ноември продължава гласуването за „Хижа на годината“ 2023

Кампанията  “Хижа на годината” обръща внимание на  най-добрите хижи и заслони в България. Номинациите са направени от 10 организации, които използват и добре познават хижите в България. „ Става въпрос за планински водачи, за асоциацията на природните..

публикувано на 25.09.23 в 09:57

Балканите могат да бъдат зона на сигурност

Международната конференция „Балканите – за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство“ под патронажа на президента Румен Радев и с участието на вицепрезидента Илияна Йотова и бившия премиер на Северна Македония Владо Бучковски събра в столицата..

публикувано на 25.09.23 в 09:37
с. Рибник

Историята на петричкото село Рибник през погледа на Стоянка Хаджиева

На 23 септември 2023 година се навършвиха сто години от заселването на населението от село ХАДЖИ БЕЙЛИК, днешна Гърция, в петричкото село Рибник. Прелиствайки многопластовата книга „Живи светлосенки“, с авторът ѝ Стоянка Хаджиева се връщаме назад..

публикувано на 24.09.23 в 11:59
Снимка: Иво Данчев

Снимка на кукери от Благоевград в Топ 10 на международно списание за фотография

Международното списание "Тhe Independent Photographer", с жури от един от световноизвестните фотографи - Стив Маккъри, публикува снимка на кукерска група от Благоевград в Топ 10 на категорията си за пътешествия. Българските пазители на традицията, заснети..

публикувано на 23.09.23 в 14:03

Историята на Голешово между две корици

Голешово е едно малко селце в района на Сандански, разположено в подножието на граничната планина Славянка. В непосртедствена близост до него се намира резерватът "Алиботуш", а селото е съхранило уникална, старинна и интересна архитектура. Навремето..

публикувано на 23.09.23 в 12:14

Четящият човек е красив!

Преди броени дни в Регионална библиотека "Димитър Талев" бяха представени стихосбирките "Любовна повтаряемост" и "Осъзнаване". Те са плод на творческия труд на две дами от Благоевград - Цветелина Хаджиева и Борислава Иванова.  Стихосбирката “Любовна..

публикувано на 23.09.23 в 11:20