Теми от деня


Владо Димов

Владо Димов с вълшебна песен - „Звездите в нас“

"Звездите в  нас"  е по текст на Емилиана Стоименова, музиката е на Владо Димов, а аранжиментът е на Светослав Лобошки.  " Когато видях текста, много ми хареса и веднага седнах на пианото. Някаква магия се получи и за около седмица беше готова цялата..

публикувано на 11.09.22 в 16:13

Предизвикателството "първи клас"

Първият учебен ден носи вълнение и радост, но и не малко притеснения. 15-ти септември е вълнуващ и за учениците, и за родителите, най-вече се вълнуват първокласниците.  Тръгването на училище в първи клас е един от най-важните моменти в живота на..

публикувано на 11.09.22 в 15:51
Мери

Мери представи нов сингъл - „Говори ми“

„Много се чудихме какво да бъде името на песента. Тя е зареждаща, много лична, любовна, откровение. Тази песен се получи много спонтанно и ще остане спомен за нашето лято. Миро последните месеци си купи няколко нови китари, които звучат в „Говори ми“...

публикувано на 11.09.22 в 14:42
Тасим Кадрия

Македонският художник Тасим Кадрия с най-красивите си цветове и най-нежните си четки за първи път в Благоевград

  Той казва, че е взел най-красивите си цветове, най-нежните си четки и най-зареждащото си вдъхновение за своята десета българска изложба, която е нарекъл „Палитра от мечти” и която беше открита на 2 септември в Благоевград. Художникът Тасим Кадрия от..

публикувано на 10.09.22 в 18:34

Досега железниците бяха на заден план

От началото на годината са отменени 5700 бързи и пътнически влакове. На практика 12 дни на територията на страната влакове не са се движели. Генерираните закъснения на ежедневна база са между 1000 и 1800 минути. Установено е и системно допускане на..

публикувано на 09.09.22 в 16:59

Броят на пожарите намалява

Това показва статистиката в сравнение с месеците август и септември през миналата година. Намалението е с близо два пъти. Причината е и в по- хладното време, във валежите, но и със засилената превантивна работа. За първи път през тази година част от..

публикувано на 09.09.22 в 16:46

Д-р Божидар Лазов: При катастрофи най-увредени са дългите кости на пациентите

В света на високите скорости и мощните автомобили тежките катастрофи все повече зачестяват у нас. Жертвите и ранените във войната по пътищата растат непрекъснато. В повечето от случаите на тежки пътно-транспортни произшествия, екипите на спешна помощ..

публикувано на 09.09.22 в 13:52

На Малка Богородица в село Дъбрава

С курбан за здраве бе отбелязан храмовият празник в благоевградското село Дъбрава. Черквата „Рождество на Пресвета Богородица” е осветена през 1928 г. и е построена до съществуващия и до днес параклис, съграден в чест на Божията майка. Десетки..

публикувано на 08.09.22 в 15:09

Нови магистърски програми в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград

По новата магистърска програма „Спортна анимация в училище“ обявиха прием във Факултета по педагогика в ЮЗУ“Н. Рилски“. Доц. д-р Даниела Томова , заместник-декан на факултета и ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“..

публикувано на 08.09.22 в 14:57

Ще работим заедно за решаване на проблема

Ще работим заедно за решаване на проблема. Това заяви на срещата с жители на село Самораново, община Дупница областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски. На срещата присъстваха кметът на община Дупница инж. Методи Чимев,..

публикувано на 07.09.22 в 21:10