Теми от деня


Фермерът Десислава Кабурова: Чувствам се щастлива и удовлетворена

Първата дама-фермер, участвала на Осмия конгрес на младите фермери, който се проведе в Брюксел – Десислава Кабурова, спечели награда за „Най-добър проект за подобряване на селските райони". За Радио Благоевград тя сподели, че се чувства щастлива и..

публикувано на 14.12.22 в 13:35

Илко Стоянов: С проекта "Бачиново" настъпих политически и икономически интереси

Съпротивата срещу изграждането на аквапарк "Бачиново" в Благоевград е знак, че съм настъпил политически и икономически интереси. Това заяви в предаването "Събуди деня" на Радио Благоевград,  кметът на общината Илко Стоянов. Той допълни, че ако този проект..

публикувано на 12.12.22 в 09:59

Радио Благоевград - част от проекта “Наука и журналистика за климата”

Радио Благоевград  е част от проекта „Лаборатория: Наука и журналистика за климата“. Поканата за участие в него дойде от екипа на платформата „Климатека“, която разказва за природата и климатичните промени на популярен, разбираем език и която е един..

публикувано на 12.12.22 в 09:42

Санирането стартира отново, но с нови правила

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува насоките за кандидатстване по процедурата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап I. До 31 май 2023 година ще могат да бъдат подавани проекти и които ще получат 100..

публикувано на 12.12.22 в 09:34

С доц. Стефан Дечев за книгата му „Стамболов след Стамболов. История, политика и памет (1895 – 2020)“

„Това не е книга, която представлява някакъв опит за биография на Стамболов, а е изследване, което се занимава с начина, по който се помни той – от кончината му до наши дни. Тя изследва, проследява, прави видими криволиците по пътя на това как един..

публикувано на 11.12.22 в 12:28

Документалният филм „Теодор Ушев: Невидими връзки“ вече в кината – един по-интимен и топъл портрет на художника

  Във фокуса на вниманието ни е документалният филм „Теодор Ушев: Невидими връзки” на режисьора Борислав Колев, копродукция на Канада и България, който от 9 декември е в кината.Той навлиза във вътрешния свят на световноизвестния автор на анимационно..

публикувано на 10.12.22 в 19:32

Зов за помощ!

30-годишният Стойчо Кръстев от Благоевград е с диагноза латерална амиотрофична склероза. Той е баща на 8-месечно момиченце – Ана-Мария. За лечението му е необходима голяма сума пари, която е непосилна за семейството му. Сестра му Александра Кръстева е..

публикувано на 10.12.22 в 11:40

В помощ на най-бедните

Сдружението „Близо до теб“ в Дупница започна да изпълнява поредната си благотворителна инициатива. Със средства на сдружението са закупени хранителни стоки и те са осигурени за част от търговските обекти. Стоките се дават на хора в нужда...

публикувано на 07.12.22 в 09:15

Стартира конкурсът "Млад Благотворител"

Започна кандидатстването в Националния конкурс "Млад Благотворител" за реализиране на благотворителни проекти през 2023 година. „В конкурса могат да участват ученици от 7. до 12. клас, които са готови да посветят време и усилие за да направят света..

публикувано на 05.12.22 в 10:34

Д-р Райна Глушкова: Различните лесно се забелязват, защото са неповторими!

„ Различните лесно се забелязват, защото са неповторими! За повече възможности, за повече ИЗБОР !“ – зад тази кауза вече 25 години упорито и всеотдайно стои сдружение “Избор” – град Банско. Негов създател, председател и неуморим боец е д-р Райна..

публикувано на 05.12.22 в 09:24