Местни избори 2023

Теми от деня


Мина Сучева ще бъде водеща на международен цирков фестивал

Първият международен цирков фестивал в Югоизточна Европа „Златен кон“ ще се състои от 28 септември до 1 октомври в НДК, София. Фестивалът ще представи някои от най-бляскавите таланти на съвременния български и световен цирк. Той ще продължи традицията на..

публикувано на 13.09.23 в 21:26

Очакванията са Илиана Иванова да продължи работата на българските еврокомисари

Европейският парламент утвърди Илиана Иванова за новия български еврокомисар по иновациите и културата - последно одобрение, от което тя се нуждаеше, за да поеме ресора от бившия български еврокомисар Мария Габриел, която стана външен министър и..

публикувано на 13.09.23 в 21:13

НПО помага за приобщаването и заетостта на младежи с проблеми

Младежка къща „Скрити лайкове“ е място, където младежите с психични проблеми, които не учат и не работят, получават подкрепа, наставничество и разбиране,  чрез ангажиране в многобройни дейности заедно с техните приятели и семейства, като..

публикувано на 13.09.23 в 20:42

Продължават инициативите по повод 230 години от рождението на Неофит Рилски

За отбелязването на тази важна годишнина, Югозападният университет „Неофит Рилски“, съвместно с Неврокопската света митрополия и Рилския манастир, е инициатор за учредяването на Обществен инициативен комитет, в който участват различни институции и..

публикувано на 12.09.23 в 16:53

С около 10% ще бъде по-скъпа зимнината тази есен

На вододела между лятото и есента, в най-благодатния за земеделска продукция период в годината, цените на плодовете и зеленчуците продължават да вървят нагоре. Можем да предположим, че една от причините е нестабилното време както през пролетта, така и..

публикувано на 11.09.23 в 14:39

Всичко може да се направи, стига да имаме постоянство и търпение

След 15 години в Испания, семейството на Митка Костадинова се завръща в България  и решава да живее в кюстендилското село Жабокрът, защото са от този род хора , които големият град задушава. На родна земя Митка започва активно да мотивира съселяните..

публикувано на 11.09.23 в 10:46

Политолози обещават сигурност на кабинета

Политолози обещават сигурност на кабинета . Това заявиха в интервюта за Радио Благоевград политолозите Марая Цветкова и Борислав Ангелов. Сигурността е във времето поне до местните избори на 29-ти октомври. Това премерване на силите на местните..

публикувано на 11.09.23 в 10:34

Павел Андреев: Фалшивите кампании се превръщат в печеливш бизнес

Новините за фалшиви дарителски кампании стават все по-често явление в последните месеци. Разкриват се десетки кампании, в които се използват откраднати снимки на болни деца от други държави, с цел да се въздейства емоционално върху обществото и да бъдат..

публикувано на 10.09.23 в 14:31

Любомира Стамболийска: Спортът ме научи да не се отказвам пред нищо

Състезателката на ПК "Пирин" Любомира Стамболийска се завърна с два сребърни медала от дисциплините "50 метра гръб" и "100 метра гръб" от спортните игри в Кранево.  Летните университетски спортни игри Кранево 2023 са финалните състезания на състезателния..

публикувано на 09.09.23 в 09:56

Излиза новото издание на „Устава на БРЦК“

Със средства, събрани от родолюбови българи ще излезе новата книга на историка Иван Тренев, в която освен оригиналното издание на Устава ще се публикува и „Нареда на работниците за освобождението на българския народ“. Документите са подготвени от..

публикувано на 08.09.23 в 11:50