Теми от деня


Изсветляването на веригата на доставките е средство за овладяване на ценовия скок

Изсветляване на веригата на доставките, доказване на допълнителната добавена стойност,  са част от мерките,  които могат да овладеят ценовия шок на българския пазар. За Радио Благоевград финансистът Румен Гълъбинов коментира още, че са възможни..

публикувано на 21.02.23 в 15:34

РИК – Благоевград ще наеме допълнителни сътрудници

„ Съвместно с областната администрация  работим за създаването на организация за изборната нощ, така че хората максимално кратко да изчакват и да могат да предадат своите книжа и материали. Също така сме говорили за наемане на допълнително..

публикувано на 21.02.23 в 15:12

НДСВ е рационална партия, с исторически опит и сериозен капацитет

„НДСВ е рационална, трезва  партия, с исторически опит и капацитет, който тепърва ще се разгръща. НДСВ ще тества потенциала си и затова се явява самостоятелно на тези извънредни парламентарни избори“, поясни в интервю за Радио Благоевград Станимир..

публикувано на 21.02.23 в 14:37

Иван Кадев: Интересът към Банско нараства

Община Банско, съвместно с представители на туристическия бизнес, взе участие в два авторитетни международни туристически форума: Международното туристическо изложение „ВАКАНЦИЯ & СПА Експо“ в София и Международния туристически панаир „IMTM“ в  Тел..

публикувано на 21.02.23 в 11:53

Табелата „Долината на Струма“ е на мястото на плоча на бог Дионис от 215 г.

Стотици любители на виното посетиха традиционните Дни на отворените врати  през уикенда в Мелнишко. Тази година винените турове се оказаха най-голямото събитие досега. Туристи от Варна и Русе, и от цялата страна се включиха в ритуално зарязване на..

публикувано на 21.02.23 в 10:44

За 30 години от страната са изнесени 51 милиарда долара

За 30 години от страната са изесени 51 милиарда долара. Това показват данните на икономиста Кольо Парамов, бивш главен ревизор на Българската народна банка. Само за периода от 1990-та година до 2010-та данните са за 24 милиарда. Средствата са..

публикувано на 20.02.23 в 11:43

Васил Левски е наблюдаван от османската власт доста време

Васил Левски е наблюдаван от османската власт доста време. Това показват над 100 нови османски документа, които са разчетени в последните години. Прихванати са писма на Апостола, османската власт е имала информация за състава на няколко..

публикувано на 20.02.23 в 10:50

Доброволците – спасители без държавна подкрепа

Спасителите от Доброволното формирование “Мейдей” България се завърнаха от мисията си в Турция. Пет денонощия спасителите бяха в един от най-пострадалите от земетресението райони. Въпреки тежките зимни условия, липсата на достатъчно средства,..

публикувано на 20.02.23 в 10:16

Българите в испанския град Памплонa почетоха Васил Левски

С редица инициативи, Българското културно-просветно училище „Паисий Хилендарски“ в испанския град Памплона, почете 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Учениците, под ръководството на техните учители, за поредна година взеха..

публикувано на 20.02.23 в 09:36

“Знаеш ли какво дишаш?“ – кампания за здравословна училищна среда

„ Целта на кампанията “Знаеш ли какво дишаш?“ е да даде един инструмент на учителите и учениците от една страна, измервайки  да знаят какво се случва  във вътрешните помещения и от друга - искаме да образоваме всички да бъдат съзнателни “, поясни..

публикувано на 20.02.23 в 09:23