Теми от деня


Земеделци искат партия от реални производители

„ Нужна ни е партия от реални земеделци, а не хора в костюми“- това заяви пред БНР тези дни, земеделският производител Борислав Петков. В социалните мрежи той отправи апел към земеделските производители да си направят реална земеделска партия...

публикувано на 20.04.23 в 13:14

Участвайте в международната конференция „Чиста енергия за хората“!

Темите, които се засягат в конференцията „Чиста енергия за хората“ са интересни не само за зрителите  и слушателите, но и за властимащите, за хората, работещи в общини и министерства, които са отговорни за създаването и прилагането на политики, за..

публикувано на 20.04.23 в 11:12

Тихомир Василев: Договорката между ГЕРБ–СДС и ПП–ДБ не е изненада

Росен Желязков от ГЕРБ бе избран за председател на 49-то НС. До решението Желязков да оглави парламента се стигна след поредица от срещи между политическите формации ГЕРБ–СДС и ПП–ДБ. Темата за избор на парламентарен шеф и други актуални..

публикувано на 19.04.23 в 11:05

Има шанс да се избере правителство

В предаването "Сюжети от деня" на Радио Благоевград продължиха разговорите за работата на новоизбраното Народно събрание. Част от експертите твърдят, че няма шанс да се избере правителство от новия състав на парламента. Поредният ни събеседник по..

публикувано на 19.04.23 в 09:39

Още 200 000 лева за довършване на храма в Долно Драглище

Жителите на разложкото село Долно Драглище се борят повече от 15 години да изградят своя нов православен храм. Със средства от дарители и благотворителни мероприятия църквата е издигната, покрита, измазана външно, поставена е дограма и е..

публикувано на 18.04.23 в 10:59

Димитър Ирибозов: Държавата е длъжник на Благоевград

Благоевград изгуби време за икономическото си развитие и каквато и местна власт да имаме, няма да можем сами да решим основния проблем - разкриването на високо платени работни места. В нашия град имаме високо квалифицирани хора, но ние им предлагаме да..

публикувано на 18.04.23 в 09:45

Благороден жест за абитуриент

Благороден жест за абитуриент от Благоевград в неравностойно положение предлагат доброволците от благоевградския отряд на Съюза на българските спасители. Наскоро, техният координатор Явор Хаджиев, публикува в социалната мрежа съобщение до..

публикувано на 18.04.23 в 09:38

Важни срокове за тютюнопроизводителите

На 13 април изтече срокът за подаване на заявленията за подпомагане на тютюнопроизводителите по пакета Украйна 2.  „За да участват по тази схема, тютюнопроизводителите трябва да се вписани в Регистъра на тютюнопроизводителите, срокът за което..

публикувано на 18.04.23 в 09:29

Светъл и благословен Великден!

Великден е! Днес светът е по-шарен и пъстър с красиво боядисаните ни яйца, семейната радост у дома, ароматът на агнешко и дъхав козунак,  топлината и уюта, които изпитваме с хората, които обичаме в празничния ден.  От ранни зори в..

публикувано на 16.04.23 в 12:52

Как да станем самите ние...

   Това е въпросът, озвучен от Марин Бодаков, който е нишката, с която наплитаме това, което на Разпети петък искахме да кажем на слушателите. Да го кажем с Марин Бодаков и Аксиния Михайлова за литературата, за поезията, но и с надеждата, че казаното изрича..

публикувано на 15.04.23 в 13:04