Теми от деня


Надежда Захариева: Иска ми се да има мир и любов между човеците

„ Пожелавам светло бъдеще, каквото и да означава и както и да го разбира  човек, но ми се иска да има мир и любов между човеците . И на първо място - мир “, това пожела на слушателите на Радио Благоевград и на себе си Надежда Захариева в деня..

публикувано на 04.11.22 в 15:01

Ролята на емоционална подкрепа в общуването

Забързаното и стресово ежедневие, липсата на време за споделено общуване с близки приятели, дългите дни на онлайн комуникация  заради двегодишната пандемия доведе до социална изолация. Това е движещият мотив, който обединява  екип от приятели, с..

публикувано на 04.11.22 в 14:07

Инвестиционно намерение за добив на барит разтревожи жителите на благоевградски села

Инвестиционно намерение за добив на барит разтревожи жителите на благоевградските села Лешко и Габрово. Опасенията на местните хора са, че откритият рудник ще замърси природата в населените места, а тежките камиони ще разрушат чисто новия път,..

публикувано на 01.11.22 в 09:00
Svetlana & Riffrain

Бъди добър човек e призивът на Svetlana & Riffrain в новата им песен „Тук и сега“

Бъди добър човек! – това е призивът, който Svetlana & Riffrain отправят в новата си песен „Тук и сега“. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Тримата музиканти от групата – Светлето, Илко и Илиян – казват,..

публикувано на 30.10.22 в 15:49

Група NASAME представя „Ефир“

Група NASAME насаме представи първата си песен, записана в студио. Песента е озаглавена „Ефир“. Представителите на групата са съмишленици, обединени от изкуството. Китари: Кирил Коев и Георги Гаврилов, бас: Иван С. Вълен, вокал е Карел..

публикувано на 30.10.22 в 15:38

Светослав Стойков: Нужна е национална информационна кампания за цялостно обновяване и постигане на енергийно ефективни сгради

„ Липсва кампания на национално ниво, която да дава всички съвети и да предоставя релевантна информация, така че да не плашим домакинствата, да не плашим бизнеса с цените на енергията “, коментира за Радио Благоевград Светослав Стойков, експерт..

публикувано на 30.10.22 в 11:34

Евродепутатът Ангел Джамбазки: Покажете днес в  Благоевград какъв е цветът на знамето на България

„Развейте националния ни трибагреника на автомобили, на балкони, на прозорци. Покажете днес в Благоевград какъв е цветът на знамето на България.  Разходете се в 11.00 часа до паметника на Гоце Делчев, елате да сложим по едно цвете на гроба на българския..

публикувано на 30.10.22 в 10:32

2023-та година може да се обяви за Година на будителите

2023-та година може да се обяви за Година на будителите. Т ова е едно от предложенията на Националния инициативен комитет „България от век на век“. Предложението е и 1-ви ноември да се обяви за официален празник и да стане неработен ден не само за..

публикувано на 28.10.22 в 16:14

Цветан Филев: Честит Световен ден на тютюнопроизводителите от Португалия

10-то юбилейно издание на Световния ден на тютюнопроизводителите, което отбелязваме на 28 октомври, е един от акцентите на провеждащото се в Португалия Годишното общо събрание на Международната асоциация на тютюнопроизводителите – ITGA...

публикувано на 28.10.22 в 15:54

Социалната мрежа в помощ на потребителите

През есенно-зимния сезон, потребителите сме изправени пред различни потребителски казуси и проблеми – като започнем от нелоялните търговски практики по отношение цените на храни и стоки, преминем през високите сметки за ток, парно и други услуги, та..

публикувано на 27.10.22 в 14:38