Теми от деня


Бъдеще за село Раждавица

„ Регионът на кюстендилското село Раждавица съчетава в себе си различни  природни дадености: има водопад, река Струма тече наблизо, има скални образования около каньона Шегава, пещерата на Свети Иван Рилски над село Гърбино, което  пак е в района на..

публикувано на 24.02.23 в 16:04

Манол Пейков: Краят на войната в Украйна ще ни изненада

Манол Пейков е пловдивски издател, преводач, зад когото стоят повечето местни дарителски кампании и инициативи в помощ на Украйна. Още през март миналата година, дни след началото на войната, Манол Пейков приема личната мисия да помогне -..

публикувано на 24.02.23 в 09:40

Отношенията между България и Севeрна Македония не са подобрени

Отношенията между България и Севeрна Македония не са подобрени напоследък. Това заявиха в интервюта за Радио Благоевград проф. д-р Кирил Топалов, член на Съвместната българо-северномакедонска мултидисциплинарна историческа комисия и доц. д-р Спас Ташев..

публикувано на 24.02.23 в 09:23

Д-р Станка Узунова: Синдромът на сухото око е сред модерните болести

Синдром на сухото око причини Синдромът на сухото око е сред модерните болести предвид това, че съвременните хора работят непрекъснато с електронни устройства, в повечето случаи на изкуствена светлина. Темата коментира д-р Станка Узунова –..

публикувано на 23.02.23 в 10:54
Мария Алкалай

Учене чрез игра – мисията възможна

От сдружение „Възможности без граници“ стартираха поредица от обучения за учители, родители и представители на организации, работещи в сферата на образованието, на тема "Успешни практики за приобщаване, базирани на игри и нови технологии“. Идеята на..

публикувано на 23.02.23 в 09:45
HRISI

HRISI преплита реалност и въображение в нов сингъл - “Mars”

“Mars” е втората от общо 9 песни в предстоящия дебютен албум „Humanity“ на 17-годишната Христина Йосифова – HRISI. Песента представя връзката между реалния и въображаемия свят, налагането на стереотипите на модерното време, следствието от тях. “Mars”..

обновено на 22.02.23 в 22:04

В ГЕРБ-Благоевград ще чуем всяко различно мнение

Основната задача на цялото общинско ръководство на ГЕРБ в Благоевград е да чуем всяко различно мнение. Важно е дори в спора да намерим правилното решение за всички и да вървим напред. Обединени и по-силни. При нас винаги е имало различни мнения или..

публикувано на 22.02.23 в 13:07

Жителите на Сандански да се запознаят с аргументите за решението ми за парка

Основният аргумент за връщане решението на Общинския съвет в Сандански за парк „Свети Врач“ е, че абсолютно незаконно и нелогично в самия Подробен устройствен план е включен имот публична държавна собственост, а това е именно река Санданска Бистрица...

публикувано на 22.02.23 в 12:42

В Благоевградска област има два сезона

Преди няколко дни от Турция се завърна групата от 16 пожарникари, които помагаха в спасителната акция след земетресението в Турция и Сирия. Този модул /названието е по европейските изисквания/ включваше 16 пожарникари от различни дирекции в страната,..

публикувано на 22.02.23 в 11:51

10 000 крачки дневно стимулират производството на „добър“ холестерол

„Дислипидемията, или повишения холестерол е състояние, което се среща много често в човешкия организъм. Тя се провокира от различни фактори, които от една страна могат да бъдат наследствено обослувени, а от друга страна от неблагоприятните..

публикувано на 22.02.23 в 10:11