Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Flowers на Miley Cyrus на върха в годишния чарт на Мюзик пойнт

Снимка:Вирджния Рекърдс

Грамаданският хит на Flowers на Miley Cyrus оглави годишната класация на предаването Мюзик Пойнт за хитовете на Америка и Великобритания. Flowers, която прекара 10 седмици на номер едно в Щатите и толкова на Острова е с най-силни показатели от комбинирани годишни анализи.


В Топ 20 на Мюзик Пойнт за 2023-а са включени най-добре представилите се тракове едновременно в американския мейнстрийм радиочарт на MediaBase и Тhe UK Airplay Chart на  Radiomonitor. Какви са критериите? Песента трябва да е влязла едновременно в топ 40 и в Щатите, и на Острова. При подреждането предвид са взети най-висока позиция, седмици на номер едно, седмици в класациите и представяне в годишния топ 40 на американския и британския чарт.

Снимка: Universal Music България

В класацията отлично се представи и Taylor Swift, която е артистът с най-много участия – три.

Сред топ представилите се песни и от двата бряга на Атлантика има най-много песни от американски изпълнителипоследвани от британски. Има и един французин – David Guetta.

В чарта може да видите и няколко песни, познати от 2022-ра, които са продължили да се радват на тежка ротация от двата бряга на Атлантика и през 2023-а.

1.  Miley Cyrus - Flowers

2.  Taylor Swift - Anti-Hero

3.  Taylor Swift - Cruel Summer

4.  Rema & Selena Gomez - Calm Down

5.  Dua Lipa - Dance The Night

6.  Ed Sheeran - Eyes Closed

7.  Harry Styles - As It Was

8.  David Guetta & Bebe Rexha - I'm Good (Blue)

9.  Olivia Rodrigo - Vampire

10.  Raye - Escapism f/070 Shake

11.  Meghan Trainor - Made You Look

12.  Miley Cyrus - Used To Be Young

13.  The Weeknd - Die For You

14.  Doja Cat - Paint The Town Red

15.  Tate McRae - greedy

16.  Post Malone - Chemical

17.  Jonas Brothers - Waffle House

18.  Taylor Swift - Lavender Haze

19.  Dua Lipa - Houdini

20.  Lizzo  Special f/SZA

Следващата седмица в Мюзик Пойнт Акцент – 40-те най-излъчвани песни в България за 2023. Класацията ще бъде представена първо в ефира. Слушайте Мюзик Пойнт в неделя от 19 по БНР Бургас.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Булевард Демокрация на 26-ти юли

Взривовете край Елин Пелин, при които загина уважаван експерт в тази област, а дъщеря му е тежко ранена, други двама са в неизвестност, влизат и в нашето предаване. В коментара днес ви представяме няколко гледни точки на екперти в областта на боеприпасите.  Освен това темата ни днес е за свободното къмпингуване и по-скоро наредбата. След мнението на..

публикувано на 26.07.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 26 ЮЛИ! Вкусът на живота е ту малко сладък, ту малко горчив, все едно събран в чаша кафе… Добро утро в петък! За да е успешен 26-ти юли, започваме го не само с планове за уикенда, но и със свежо събуждане в сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. В разгара..

публикувано на 26.07.24 в 07:09
Снимката е илюстративна

"Булевард Демокрация" на 25 юли

Темите в предаването: Какви са основните мотиви на земеделците за исканата от тях оставка на зам.-министъра на земеделието Таня Георгиева. Разговор с председателя на бургаския земеделски съюз Николай Киров. Казус с продължение-какво се случва в стралджанските села, където е обявено частично бедствено положение, репортаж на Даниела Костова. Нови..

публикувано на 25.07.24 в 14:34

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 25 ЮЛИ! В разгара на лятото е време за събиране на тен и красиви спомени, които ще ни топлят през зимата… Добро утро в четвъртък!  Усмихнете се, животът е прекрасен, когато е юли! Повече свежест очаквайте от сутрешния ефир на  БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч...

публикувано на 25.07.24 в 07:05

Булевард Демокрация на 24-ти юли

Хотелиери заплашиха с протести и фалити заради високата цена на тока. Те искат компенсации и помощ от държавата.Тази тема е стартова за предаването. Ще продължим с възможностите за привличане на немски туристи. Ще говорим и за пешеходните пътеки в Бургас и очертаването на четири нови. Такова предложение имат общинските съветници за някои от..

публикувано на 24.07.24 в 14:50

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 24 ЮЛИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 24 ЮЛИ! Всички планове започват след кафето… Добро утро в сряда!  24-ти юли се очертава поредният горещ ден. Разхлаждаме го със свежа музика и най-актуалното от деня в ефира на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. Очаква ли се добра реколта от грозде тази година, заради..

публикувано на 24.07.24 в 06:58

"Булевард Демокрация" на 23 юли

Темите в предаването днес: Едни се борят с пожарите, други с безводие.Общините Сунгурларе и Карнобат обявиха, че въвеждат режим на водата за някои  населените места. Каква е причината и как ще се справят в жегите местните кметове- ще чуем сунгурларския градоначалник Димитър Гавазов и карнобатския Георги Димитров.Темата следи Калина Енчева...

публикувано на 23.07.24 в 14:36