Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата "Споделена Коледа“ помага на малкия Кристиян от село Старцево

| Репортаж
Кристиян от село Старцево
Снимка: Личен архив

Инициативата "Споделена Коледа“ в Златоград помага на малкия Кристиян от село Старцево. През месец май 2022 г. 6-годишният Криси се сблъсква с една от най-ужасните диагнози – остра лимфобластна Б-клетъчна левкемия (рак на кръвта). Заболяване, което налага агресивно и трудно за понасяне лечение, с много странични ефекти и с неизвестно развитие.

След всяко изпитание, Криси продължава напред с усмивка и в очакване на нова играчка или забавление. Целия път той изминава с майка си -Тони, с прекрасния екип на Детска клиника по онкохематология при УМБАЛ "Свети Георги", гр. Пловдив и с всички близки, познати и непознати жители на Община Златоград, съпричастни в борбата му за живот. 

Тази година инициативата "Споделена Коледа" има своята мисия да помогне на Кристиян от с. Старцево, каза кметът на Златоград Мирослав Янчев:

"Радвам се, че ще може средствата, които ще се наберат от „Споделена Коледа“, да бъдат дадени на това семейство, за да продължи борбата за лечението му. В навечерието на тези празници трябва да накараме хората да се усмихнат и да се почувстват обгрижени.

Нека не се хващаме за това колко средства ще бъдат дарени. Важен е жестът. Важно е отношението и топлината, която ще се предаде към нуждаещите се". 

В момента Криси е на лечение, което поддържа болестта в ремисия. Лекарствата, които приема, са осигурени от НЗОК, но необходимите изследвания са свързани с пътувания до гр. Пловдив, с много голям риск от непредвидими резултати и разходи.

Криси и майка му благодарят на всички хора, които ги подкрепят! Благодарят, че ще имат още една щастлива и споделена Коледа!

Всеки желаещ да се включи в инициативата "Споделена Коледа", може да го направи на обявената банкова сметка. Дарение може да се направи и в поставените кутии в търговските обекти по населените места в Община Златоград. Освен това могат да се дарят играчки, храни и продукти в срок на годност, които се събират в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Златоград и сградите на кметствата. А между 19 и 22.12.2023 г., с помощта на ученици и доброволци подаръците ще бъдат доставени в домовете на хората в нужда, допълни кметът Мирослав Янчев

"Искам да пожелая на всички да бъдат първо здрави, спокойни и по - отговорни за това да помагат. Тези подаръци се правят за това – да накараме хората да бъдат поне за малко щастливи". 

Всеки желаещ да се включи в инициативата "Споделена Коледа", може да го направи на следната банкова сметка

IBAN: BG48IABG74918400867301; BIC: IABGBGSF; код за вид плащане: 445100 – за получени суми, дарения от страната или код за вид плащане: 445200 – за получени суми, дарения от чужбина; при банка Интернешънъл Асет Банк - клон Смолян, офис Златоград, Основание за превод: "Споделена Коледа“. 

Дарение може да се направи и в поставените кутии в търговските обекти по населените места в Община Златоград. 

По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Партия сигнализира, че Столичната община отказва да изпълни указание на ЦИК

Парламентарно представена политическа партия сигнализира, че Столичната община отказва да изпълни указание на ЦИК за унищожаване на неизползваните ролки със специална хартия за машинно гласуване от парламентарните избори от 2 април 2023 и местните избори от октомври миналата година. Нареждането е от 20 май. На 25 май до ЦИК е изпратен отговор от..

публикувано на 06.06.24 в 17:21
Тодор Галев

Тодор Галев: Мнозинството от българите вярва, че САЩ и ЕК ще се намесят в изборите

По-голяма част от българското население смята, че чужда намеса в изборите за Европейски парламент и в националните избори на 9 юни може да дойде от правителството на САЩ . На второ място се посочва Европейската комисия. Много по-малко българи смятат, че подобна намеса може да дойде от Русия или от Турция. Това регистрира проучване на..

публикувано на 06.06.24 в 07:59

Христиан Даскалов: 50% от българските компании смятат, че темата "Киберсигурност" е нерелевантна за тях

Около 50% от българските компании смятат, че темата "Киберсигурност" е нерелевантна за тях . Тази статистика на "Евростат" цитира пред БНР Христиан Даскалов - председател на борда на Цифров иновационен хъб "Тракия".  "Най-вероятно това са компании, които не са толкова високо цифровизирани, нямат някакъв вид онлайн търговия и смятат, че това не ги..

публикувано на 05.06.24 в 09:42
Симеон Матев

Симеон Матев: Лятото ще е с валежи под нормата и температури над нея

Лятото ще бъде с валежи под нормата и температури, които ще са с около 1,5 - 2 градуса над нея . Това прогнозира пред БНР климатологът Симеон Матев, главен асистент в Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".  По думите му дългосрочна прогноза се прави трудно и не винаги това е успешен процес : "Зад изготвянето..

публикувано на 03.06.24 в 17:16

Надежда Рангелова-Бояджиева: Дългосрочната перспектива на Детската болница е ключовото, не срокът

" Най-голямата причина за трудности и проблеми в процеса на изграждане на Националната детска болница е постоянната смяна на екипите, които работят по този проект, постоянната смяна на правителствата и липсата на последователни действия. За съжаление, всеки следващ или министър на здравеопазването, или директор на здравната инвестиционна компания..

публикувано на 03.06.24 в 10:56
Стефан Георгиев

Стефан Георгиев: Негласуващите отказват да легитимират елит, който не защитава интереса им

" Голяма част от българските граждани казват - този политически елит не защитава нашият интерес, поради което отказваме да го легитимираме . Не е просто – отегчих се или понеже са шести поредни избори, няма да гласувам. "Всички са маскари" е клише. Зад "Всички са маскари" се крият множество фактори – това, че не живея по-добре, въпреки..

публикувано на 02.06.24 в 10:07
Служебният министър председател Димитър Главчев (вдясно) се срещна в МС с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Форум на НАТО в София, жп инцидент и други теми от отминаващата седмица

Седмицата започна с кулминационната част от заседанието на парламентарната асамблея на НАТО и участието на генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг. Още преди обичайните финални снимки на участниците, се разпалиха и политическите страсти у нас. Парламентарната асамблея прие декларация за подкрепа на Киев и призова страните,..

публикувано на 02.06.24 в 10:04