Мъжката камила Дарко в зоокътът в Павликени

Мащабна кампания за събиране на средства за "половинка" на мъжката камила Дарко

Община Павликени и зоокътът в града започнаха мащабна кампания за събиране на средства , с които да бъде купена „булка“ на мъжката двугърба камила Дарко , която от няколко месеца радва деца и възрастни.  В област Велико Търново единственият..

публикувано на 13.01.24 в 09:00

Поскъпват пластмасовите съдове и прибори за храна. Ще намалее ли потреблението им?

Кутиите за храна ще поскъпват с по 5 стотинки годишно до 2027 г. , каза в предаването "Преди всички" Габриела Руменова от платформата "Ние, потребителите". Според нея, когато не се предлагат алтернативи за потребителите, не се постига целта..

публикувано на 28.12.23 в 07:59
Евгения Ташева

Евгения Ташева: Опаковките, които носят депозит, веднага изчезват от околната среда

Депозитната система работи! По-възрастното население си спомня. ... Когато околната среда се замърсява с амбалаж, се поставя депозит, за да може този, който си купува пълна бутилка, примерно, да има стимул да върне празната. Ефектът е моментален...

публикувано на 27.12.23 в 16:27
Симона и Кирил Велкови

Симона Велкова за хубавия мед в рубриката "Америка - илюзии и реалности"

Статистиката  показва ,че 42 милиона  американски домакинства, отглеждат храна  в градината си , или в т.н. обществени  градини и техният брой непрекъснато се увеличава. Хората все повече осъзнават, че чистите храни в магазините са скъпи и не винаги..

публикувано на 18.12.23 в 12:18
Завръщането на зубъра в Източните Родопи е сред големите успехи на еколозите

Покана за софийската премиера на документалния филм "Кръговратът на живота в Родопите"

Тази вечер от 21.15 часа в кино "Люмиер" екипът на Фондация "По-диви Родопи" кани на софийската премиерата на документалния филм "Кръговратът на живота в Родопите". Представянето на филма ще се проведе по време на тазгодишните Дни на..

публикувано на 05.12.23 в 09:43

"Близката ферма" на Сиана и Иво помага на децата да усетят природата

Още преди пандемията най-голямата природозащитна благотворителна организация в Европа – британският Национален тръст открива, че съвременните деца прекарват по-малко време навън, отколкото затворниците. Игрите на открито за днешните деца се..

публикувано на 04.12.23 в 16:53
Жена преминава през сух участък от езерото Титикака в Перу, след като гореща зимна вълна е понижила водните нива.

Нафкоте Даби: Въглеродният отпечатък на човек от най-богатите в света е 77 тона, на жител на Нигер - 0,1 тона

Преди започналата в четвъртък 28-ма конференция за ООН относно климатичните промени, британската организация Оксфам посочи най-големия според нея виновник за глобалното затопляне - икономическия елит. Според нов доклад на Оксфам, позоваващ се на..

публикувано на 02.12.23 в 10:05
Кметът на Плевен д-р Валентин Христов откри Базара на меда

Румен Балински: Консумацията на пчелен мед е ниска, а качествата на нашия са превъзходни!

В Плевен с голям интерес премина Базара на меда и пчелните продукти . За първи път се организирана и европейска „Медена закуска“ . Емил Пътов от град Тръстеник стана „Пчелар на годината” Организатори на Базара на меда и пчелните..

публикувано на 27.11.23 в 09:42
Емил Пътов от град Тръстеник стана „Пчелар на годината” на Плевенска област за 2023 г.

Емил Пътов от град Тръстеник стана „Пчелар на годината”

В Плевен , с решение на Областния пчеларски съюз , Емил Пътов от град Тръстеник стана „Пчелар на годината” на Плевенска област за 2023 г. На среща в заседателната зала на Областната администрация с представители на Областния пчеларски съюз зам...

публикувано на 20.11.23 в 19:23

Модерна крайбрежна пешеходна зона беше открита в кипърския град Пафос

Модерна крайбрежна пешеходна зона с дължина 4,2 километра беше открита в кипърския град Пафос. Очаква се новата туристическа инфраструктура, чието изграждане струва 7,5 млн. евро, да привлече много нови посетители в най-големия курортен център в..

публикувано на 20.11.23 в 02:46