ТЕЦ

Петко Ковачев: Стара Загора виси като гюле на целите 1,2 милиарда евро за справедливия преход

Приключи последната информационна среща за напредъка на териториалните планове за справедлив преход, организирана от МРРБ. Ще загуби ли България 1,2 милиарда евро безвъзмездни средства от Фонда за справедлив преход, ще стане ясно през юни. "За..

публикувано на 27.04.23 в 09:16
Мария Алкалай и Езекиел Ведана да Роса

Мария Алкалай: Важните теми трябва да се доближат до ежедневието на новите поколения

Ателието за обучителни иновации събира на едно място  учители, родители и ученици  , които да създават заедно иновации в образованието. това обясни пред БНР  Мария Алкалай, сдружение „Възможности без граници“ " Често чуваме, че децата само играят..

публикувано на 24.04.23 в 11:23

Ларнака става "зелен" град за колоездачите до 2030 г.

Кипърският крайбрежен град Ларнака, известен туристически район, ще стане „зелен“ град за колоездачите до 2030 г. Това предвижда одобреният амбициозен план за изграждане на „зелена“ градска пътна мрежа на стойност 13 млн. евро, които са осигурени от..

публикувано на 23.04.23 в 09:30

Столичната община създава „зелени острови“ в партньорство с университетите в града

До 5 май районните кметове трябва да извършат първото косене на зелените площи в междублоковите пространства, съобщи зам. кметът по екология в София Десислава Билева. "Извършва се косене във всички основни градски градини и паркове на София...

публикувано на 23.04.23 в 06:47
Активисти на климатичното движение Последното поколение в Германия, което може да прерасне в партия

Проф. Юрген Фалтер: Младите ще продължат да подкрепят Зелените, дори да симпатизират на радикалните еко-движения

В края на лятото 2019 година "Fridays for Future" бяха на върха на славата си. Десетки хиляди младежи пълнеха улиците на европейските столици и призоваваха за опазване на климата в името на бъдещето на младите хора. На конференцията за климата на..

публикувано на 22.04.23 в 11:25

Цената на бързата мода

Обновяването на гардероба преди летния сезон може да се случи безплатно, ако се включите в инициативата "Here we swap again". Събитието е посветено на Деня на Земята. Утре, 22 април, то ще започне от 13.00 ч. с прожекция на филм. Мястото е бар "Кева"..

публикувано на 21.04.23 в 11:39
Георги Табаков по време на миналогодишната акция

Акция срещу хартиените рекламни брошури утре пред Народния театър

Намаляване на излишната хартия в пощенските кутии – върху това се фокусира кампанията "СТОП реклама". Утре от 10.00 до 14.00 часа при фонтаните в градинката на Народния театър "Иван Вазов" в София ще се проведе акцията "Да измерим и..

публикувано на 21.04.23 в 11:13

Драгомир Цанев: Мерките за енергийна ефективност са най-добрата застраховка срещу повишаващите се цени

В чест на Деня на Земята, който е утре, от Центъра за енергийна ефективност "ЕнЕфект" са подготвили нестандартно образователно събитие. То е под мотото „Превключи на зелено“ и ще се проведе в Ринг мол. Започва в 13 часа днес, ще продължи три дни...

публикувано на 21.04.23 в 09:36
Пиер Колио, директор на Френския институт

Френският институт организира дискусия „Бъдещето ни: устойчиво или (не)поносимо?“

Френският институт в България организира Нощ на идеите 2023 . Тази година темата е „ Бъдещето ни: устойчиво или (не)поносимо? “ На 20 април там  ще се проведе п оредица от дискусии и прожекци и на филми . Вход ът е свободен...

публикувано на 19.04.23 в 12:37
Йоана Чомпалова

"С бетон на море"- предупреждение, че може да изгубим най-красивите кътчета от българското Черноморие

Катрин обича природата, топлината на слънчевите лъчи и мекия пясък. След разходка из прекрасните кътчета, тя се отпуска в следобеден сън. Когато отваря очи се озовава сред лудите светлини на бетонен ад. Така започва филмът „С бетон на море“, сблъскващ ни с..

публикувано на 10.04.23 в 09:30