Славчо Нейков

Славчо Нейков: Предложението на ЕК за повече регулиран пазар при кризи е облечено с мантията на повече ВЕИ

Преди дни Европейската комисия направи реформи в областта на използването на възобновяеми енергийни източници в бита и даде възможност държавите членки да могат да защитят уязвимите потребители с просрочени задължения от изключване на тока. При..

публикувано на 17.03.23 в 07:11

Безвъзмездно финансиране на мерки за енергийна ефективност в софийските жилищни сгради чрез ПВУ

Националният план за възстановяване и устойчивост ще предостави възможност за 100% безвъзмездно финансиране на мерки за повишаване на енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради в София. В районните администрации започна..

обновено на 12.03.23 в 04:17

Йорданка Фандъкова: Започваме нова инициатива за засаждане на малки квартални гори

"Като част от усилията ни да работим заедно за по-чист и зелен град започваме нова инициатива за засаждане на малки квартални гори на територията на София. Първият пилотен проект по Програмата „Гора в квартала“ стартираме заедно с кмета на район „Подуяне“..

публикувано на 05.03.23 в 05:30
Египетски лешояд

Д-р Стоян Николов участва в екипа, който спасява египетския лешояд

Бракониери убиха Андалусия - застрашев вид черен лешояд След пет години целенасочени и обединени усилия, реализирани от 22 институции и организации в 14 страни на три континента, успешно приключи проектът „Опазване на египетския лешояд по..

публикувано на 05.03.23 в 07:00

Как България ще се впише в политиката на ЕС за електроавтомобилите?

От 2035 година няма да можем да си купуваме нови автомобили с двигатели с вътрешно горене, а само втора употреба. Преди седмица Европейският парламент одобри новите мерки за намаляване на емисиите на въглероден двуокис от нови леки пътнически..

публикувано на 21.02.23 в 07:09

Спасяват екзотични видове в Центъра за защита на природата и животните в Добрич

В Центъра за защита на природата и животните в Добрич се отглеждат представители на различни видове, които са били конфискувани от властите. Животните са били отглеждани в лоши условия, повечето от тях са с проблеми, които налагат дълго лечение и много..

публикувано на 12.02.23 в 05:30
Инж. Михаил Михайлов, председател на УС на сдружение „Обединен български пчеларски съюз“

Инж. Михаил Михайлов: Без пчелите като опрашители, светът няма да бъде същият

Каква е картината за реалното състояние на пчеларството при топлата зима до този момент, за пчелните семейства и подготовката им за паша напролет - това е темата в "Нощен Хоризонт" със специален гост инж. Михаил Михайлов , председател на УС на..

публикувано на 06.02.23 в 16:09

Числеността на зимуващите водолюбиви птици у нас намалява

Числеността на зимуващите водолюбиви птици се запазва като миналогодишният им брой, установяват данните от 47-мото им преброяване. Резултатите показват още, че в сравнение с преди 7, 8 до 10 години  у нас е имало 2, 3 пъти повече птици, отколкото..

публикувано на 03.02.23 в 16:24
Даниела и Владислав Костови

Брат и сестра от Силистра разработват компания за производство на артикули от рециклирана пластмаса

Преди броени дни Даниела и Владислав Костови взеха голямата награда от 10 000 лева в шестото издание на „Академия за местни предприемачи“ – програма за подкрепа на стартиране и развитие на малък бизнес в тютюнопроизводителните региони. Чрез..

публикувано на 29.01.23 в 09:10
Иван Бориков

Професия арборист

Иван Бориков е арборист. Това е професия, която се занимава с дърветата в градска среда и грижата за тях , за да им се наслаждаваме по-дълго. Арбористите използват алпийски инвентар , за да достигат до места, където не може да стигне друга..

публикувано на 17.01.23 в 07:02