Снимката е илюстративна

Как да защитят правата си жителите на кооперация в столичния квартал "Обеля"?

Как да защитят правата си жителите на кооперация в столичния квартал "Обеля", на покрива, на която има движими вещи чужда собственост? Движимите вещи, находящи се на покривното пространство на бл. 279, "Обеля" 2, са част от заложеното в полза на банката..

публикувано на 27.01.23 в 12:00
Слави Трифонов

Доц. Стойчо Стойчев: Референдумът работи за предизборната кампания на ИТН, както и да се пакетира

“Както и да пакетират ИТН референдума, който предлагат, очевидно неговият смисъл е  да работи за предизборната кампания на ИТН,  а не толкова за постигане на заявените цели, тъй като се обявява точно в този момент“. Това каза в интервю за БНР..

публикувано на 27.01.23 в 11:45
Евелина Славкова

Евелина Славкова, “Тренд“: Имаме истинска политическа криза. Хората се изтощават

Какви са обществените нагласи преди поредните предсрочни парламентарни избори? “Имаме истинска криза в политически план, липса на каквато и да било диалогичност и усещането в част от политическите партии, че когато се отиде на избори, нещата ще са..

публикувано на 27.01.23 в 09:55

Къде започва насилието?

публикувано на 27.01.23 в 08:55
Снимката е илюстративна

Домакинствата ще получат безвъзмездно до 15 000 лв. за фотоволтаици

Българските домакинства ще могат да получат средства от държавата, с които да изградят соларни панели и системи за отопление на вода и така значително да намалят сметките си за електричество.  "Тази програма ще може да достигне до онези..

публикувано на 26.01.23 в 14:05
Снимката е илюстративна

Съхранението на енергията е важен елемент от чистия преход

Насърчаването на високи постижения в иновациите при трансформиране на въглищни региони към неутрални по отношение на климата и как увредени терени се рекултивират вследствие на експлоатацията на открити рудници. Това е трансграничен проект, в който..

публикувано на 26.01.23 в 13:30

Стартира гражданската инициатива "Европа без тютюн"

На днешния 26 януари 2023 г., стартира първата по рода си Европейска гражданска инициатива "Европа без тютюн" и подписка в нейна подкрепа. Това е призив за постигане до 2030 г. на околна среда без тютюн и първо европейско поколение без тютюн...

публикувано на 26.01.23 в 11:25

Антоний Арнаудов: До края на 1963 г. англоезични песни не се излъчваха по нашето радио

На вчерашния 25 януари се навършиха 88 години от създаването на БНР  и по традиция годишнината беше отбелязана с тържествена церемония по  връчване на Годишните награди и на голямата награда "Сирак Скитник". Емил Янев е носител на наградата на..

публикувано на 26.01.23 в 10:55
Голямата награда

Емил Янев: Културата не е като дейностите на пазара

Носител на Голямата награда "Сирак Скитник" за 2022 година е Емил Янев за предаването "Трамвай по желание". В присъствието на генералния директор на БНР Милен Митев, вицепрепрезидента на България Илиана Йотова и на столичния кмет Йорданка Фандъкова БНР..

публикувано на 26.01.23 в 08:39
инж. Петко Стоев

Рехабилитационен робот помага на пациенти след инсулт или злополуки

Носителят на наградата "Предприемач в науката" на фондация "Карол Знание" е  инж. Петко Стоев , докторант в секция Кибер-физични системи към Института по информационни и комуникационни технологии – БАН. Неговият проект е отличен с парична награда в..

публикувано на 25.01.23 в 15:15