Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ресторант отвори врати в сърцето на Стара Хавана

Снимка: mfa.bg

На 17 ноември 2022 г., с подкрепата на Службата на Историка на град Хавана (la Oficina del Historiador de la Ciudad de La Habana), в сърцето на кубинската столица отвори врати ресторант „България“, съобщи българското посолство в кубинската столица.

На събитието присъстваха над 100 гости – висши представители на кубинската държавна администрация, дипломатическия корпус и български граждани.

Ресторантът се намира на адрес Calle Teniente Rey 304 e/ Compostela y Aguacate, La Habana Vieja. Той ще предлага българска кухня – таратор, шопска салата, скара, баници и други традиционни за страната ни ястия. Собственикът на заведението предвижда също готварски работилници, на които ще бъдат представяни елементи и рецепти, типични за българската кухня.

Снимки: mfa.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Булчиза е с голям туристически потенциал

Българска помощ за развитие на туризма в албанската община Булчиза

Проект, финансиран от България, ще повишава капацитета на служителите в администрацията на Община Булчиза, Източна Албания за развитието на селския и планинския туризъм в региона, в който живее и немалка част от българското национално малцинство в..

публикувано на 25.04.24 в 20:10

Ученици от Оксфорд направиха филм за цар Фердинанд

Ученици от Българско училище "Слово" в Оксфорд направиха видеофилм за цар Фердинанд като част от проект по Националната програма на МОН "Неразказаните истории на българите". Учениците от 8-ми клас се превърнаха в истински изследователи и..

публикувано на 25.04.24 в 19:10

Банатски българи от Винга са специалните гости на фолклорния фестивал "Верея" в Чикаго

В последните три от тази седмица в Чикаго отново ще се вият български хора, ще думкат тъпани, а гайдите ще надвикват шумотевицата, за да пренесат присъстващите в простора на Родопите, Пирин или Балкана. 14-ото издание на най-големия български..

публикувано на 25.04.24 в 15:24